Fitness Scandinavia Blog

Arhiva: Iulie 2019 (4 postari)

De ce curele de slabire rapida nu sunt sanatoase?

Luni, 15 Iulie 2019 / Postat de Fitness Scandinavia in: Stil de viata sanatos

Este absolut firesc sa ne dorim sa obtinem rezultate cat mai rapid posibil. Acelasi principiu se aplica si in cazul, sau mai ales in cazul in care ne dorim sa slabim. Dar probabil ca ti-a fost recomandat ca mai degraba sa ai rabdare si sa faci mai degraba progrese mici. Astazi raspundem la intrebarea: de ce nu este bine sa slabesti rapid multe kilograme si sa tii o cura de slabire drastica?
Citeste continuarea

Care sunt principiile si beneficiile dietei paleo?

Luni, 08 Iulie 2019 / Postat de Fitness Scandinavia in: Nutritie


Dieteticienii sportivi si nutritionistii lucreaza cu o multime de atleti cu diverse obiective. Unul dintre ele este, fara indoiala, felul in care isipot imbunatati performantele la antrenamente prin felul in care mananca si beau. Despre faptul ca nu exista o dieta perfecta am mai vorbit, insa pe de alta parte, exista o multime nerecomandate – care pot chiar compromite obiectivele sportive. Despre dieta Paleo am tot auzit vorbindu-se, in general in mod pozitiv, dar isi merita oare toata faima? Vom vedea in continuare.

Citeste continuarea

8 dintre cele mai sanatoase surse de grăsime din alimente și beneficiile lor?

Vineri, 05 Iulie 2019 / Postat de Fitness Scandinavia in: Stil de viata sanatos

Desi mitul conform caruia grasimile ne ingrasa a fost de mult demontat, am observat ca foarte multe persoane inca se mai tem de includerea lor in alimentatie. Totusi, in ultimii ani am observat o evolutie in mentalitatea colectiva si in abordarea fata de o alimentatie sanatoasa si vad ca tot mai multe persoane isi contruiesc planuri alimentare in care include si renumitele “grasimi bune”. Sa vedem astazi care sunt cele mai bune surse de grasimi sanatoase.
Citeste continuarea

Care sunt beneficiile consumului de grăsimi și de sunt importante la dieta?

Luni, 01 Iulie 2019 / Postat de Fitness Scandinavia in: Stil de viata sanatos

Grasimile ne ingrasa. Grasimile cresc riscul bolilor de inima. Grasimile trebuie reduse pe cat posibil in alimentatie ca ne fac rau. De cate ori nu am citit asta, in special pe site-uri fara niciun fel de validare stiintifica sau venind din partea oamenilor complet neavizati? Totusi cum stau lucrurile de fapt? Astazi voi incerca sa pun intr-o lumina a adevarului situatia reala a consumului de grasimi.
Din  fericire, se poate observa cum curentul care demonizeaza consumul de grasimi incepe sa apuna si tot mai multa lume incepe sa inteleaga faptul ca fara grasimi in alimentatie, organismul nu poate functiona corect.
Sa vedem de ce?!
Citeste continuarea