De câte ori nu ai auzit „eu am încercat aceste exercitii dar nu am avut nici un rezultat” sau „eu nu simt nimic la acest exercitiu”, asta nu înseamnă că ele nu funcţionează în cazul tău, ci că, foarte probabil, nu faci ce trebuie si cum trebui pentru a avea eficienţă maximă.
Ca să ai rezultate cât mai bune şi cât mai rapide trebuie să respecţi câteva reguli când ajungi în sala de sport.

1. Lucrează corect
Exerciţiile intense şi de lungă durată sunt bune. Însă ele nu ating apogeul de eficienţă dacă sunt făcute şezând sau stând cocoşată. Ai mereu grijă la postura ta, iar când vine vorba de ridicat greutăţi, fă-o din picioare. Vei arde cu 50 de calorii mai mult aşa. În plus, dacă stai dreaptă, aportul de oxigen creşte, făcând efortul depus să pară mai uşor.

2. Hidratează-te
Fiecare celulă din corpul nostru este formată din apă. Fără ea, nu putem funcţiona corect, mai ales când suntem supuşi unui efort mai intens. Dacă nu te hidratezi suficient, vei obosi mai repede, iar antrenamentul poate părea mai greu decât de obicei. Important este să nu bei multă apă înainte de exerciţii, începe cu câteva guri, băute încet, iar pe parcursul antrenamentului, mai bea câte o gură când simţi nevoia.

3. Socializează după ce termini antrenamentul propus
Orice activitate pe care o întreprinzi atunci când faci sport îţi distrage atenţia de la ceea ce faci şi cel mai probabil intensitatea la care faci exerciţiile respective scade pe măsură ce concentrarea asupra cititului, televizorului ori vorbitului creşte. În plus, foloseşte un playlist care să te motiveze, cu muzică veselă, care să te ajute să te contentrezi pe ceea ce faci şi să o faci cu cât mai multă eficienţă.

4. Antrenează-te cu plăcere
Dacă nu-ţi plac exerciţiile pe care le faci şi le faci fără chef, vei fi mai tentată să sari peste ele, să faci mai puţine, să te grăbeşti, pe scurt, să nu le faci corect, ceea ce scate din eficienţa lor. Cel mai bine este să găseşti un tip de exerciţii sau clase de aerobic care să le faci cu plăcere, crescând eficienţa lor, la fel ca și şansele să păstrezi această rutină mai mult timp.

5. NU sări peste exerciţiile de forţă
Studiile arată că persoanele care asociază exerciţiile cardio cu cele de greutăţi ard cu până la 517 mai multe calorii pe zi şi mănâncă mai puţin decât cei care fac doar exerciţii cardio. Combinaţia dintre cele două ajută hormonii de saţietate şi sporesc capacitatea organismului de a descompune alimentele şi de a controla zahărul din organism.

SPOR LA ANTRENAMENT!