Toamna se numara bobocii…dar si surprizele placute cu care iubitorii de fitness au fost intampinati la reintoarcerea dupa concedii in salile de antrenament. Una dintre ele, cu siguranta este noua clasa de Bag Boxing adusa in Romania de profesionistii de la Fitness Scandinavia, care timp de cateva saptamani au organizat un turneu demo de prezentare a acestei clase in cele mai importante sali din Bucuresti. Unde, demonstratiile antrenante  tinute de Andreea Zaragiu , primul instructor din Romania specializat in KHAI – BO, s-au bucurat de mare interes si de o larga participare.

Deocamdata clasa de Bag Boxing figureaza doar in orarul WorldClass Upground de 3 ori pe saptamana: martea, coordonata de Andreea Zaragiu; joia, coordonata de Gabriel Vasilescu si duminica, sub coordonarea lui Adrian Borozan. Cat de curand insa, echipa care a lucrat la aducerea acestui nou si atractiv concept de training in Romania estimeaza ca va fi introdusa si in programul altor sali.

“Este un concept care credem ca se va bucura si aici de mare succes si va deveni foarte popular, avand in vedere ecourile extraordinar de favorabile dupa doar cateva saptamani de clase,” spune Richmond Bachia, coordonator de  evenimente la Fitness Scandinavia, brand de top si lider de piata in industria de fitness in Romania.

Lansat la sfarsitul anilor 90, conceptul de Bag Boxing este practicat azi de 3000 de instructori din intreaga lume si este recunoscut ca unul dintre cele mai cunoscute forme de group combat training din Anglia.

Ideea de a aduce Bag Boxing-ul in Romania a fost inspirata de succesul pe care l-a avut in luna martie la Bucuresti la Conventia Internationala de Fitness clasa apreciatului presenter international Troy Dureh, initiatorul fenomenului de freestyle combat KHAI-BO si creatorul FightKlub care a revolutionat industria de fitness in Anglia.

“Troy, pe care-l cunosteam de mai multa vreme a fost incantat de interesul pe care l-a gasit in Romania pentru conceptul cu care el a revolutionat fitness-ul in tara lui. Asa am decis sa demaram acest proiect impreuna, care iata, numai dupa cateva luni a fost lansat si se bucura deja de succes,” adauga Richmond.
Dovada a interesului fantastic pe care l-a suscitat conceptul de Bag Boxing este faptul ca cele doua clase demo sustinute de Troy Dureh la Bucuresti in luna august au fost pline pana la refuz, la fel ca si workshop-urile cu participarea lui, organizate de Fitness Scandinavia, pentru pregatirea si specializarea instructorilor din Romania in domeniul freestyle combat.

La o prima auzire a denumirii clasei, cu siguranta multora dintre iubitorii claselor de combat, si nu numai, li se trezeste curiozitatea de a incerca o experienta inedita si provocatoare.Daca mai vad si poze si filmulete explicative, curiozitatea si dorinta de a incerca unul dintre cele mai eficiente si distractive antrenamente cardio de combat, este si mai mare. Cu atat mai mult cu cat, loviturile nu mai sunt date in aer, ci au o destinatie si finalitate concreta.

Nu, in nici un caz nu sunt date in vreun adversar, ci asa cum sugereaza si denumirea, este vorba de executarea de lovituri combinate de pumni si picioare intr-un sac de box inalt de 180 cm, pe muzica antrenanta.

Cine participa la o astfel de clasa, cu siguranta ca va mai reveni. In primul rand pentru antrenamentul in sine, despre care multi isi imagineaza in mod total eronat ca este indicat doar boxerilor, cand in realitate este unul dintre cele mai eficiente programe de training care lucreaza intregul corp si principalele grupe de muschi.

Apoi, modul energic, dinamic, alert si intens in care se lucreaza, la care contribuie nu numai muzica antrenanta, dar si atmosfera pe care o face instructorul, cooptand participantii sa numere cu voce tare numarul de repetari ramase este alt motiv pentru care clasa este atat de atractiva. “8…Cate mai sunt”, intreaba instructorul.” 7…6..5..4..3 ..2..1” raspund participantii in cor in timp ce executa, cu zambetul pe buze, seturile de lovituri cu mainile si picioarele, fiecare fiind astfel stimulat si auto-stimulat sa tina pasul si ritmul cu grupul.

Si da, sunt momente in care uneori simti ca ai obosit si parca nu mai poti continua, insa vortexul energetic  emanat de grup te cuprinde, nu te lasa sa abandonezi executarea loviturilor si  te stimuleaza sa gasesti resurse sa continui si sa dai ce e mai bun din tine in materie de ambitie si atitudine de invingator.

Si nu in ultimul rand, participarea la o astfel de clasa inseamna energie exploziva, descatusare, imbunatatirea coordonarii, a tehnicii, a atentiei, puterii, vitezei de executie, a ritmului si rezistentei. Adica depasirea de noi limite si valoare adaugata la performantele personale ale fiecaruia, pe care de la grupaj la grupaj de lovituri, de la antrenament la antrenament, noi, “luptatorii”, ni le perfectionam constant.

Cu alte cuvinte, pentru cine vine la clasele de Bag Boxing este cat se poate de valabil dictonul celebru: “Veni, vidi, vici”.Vii si vezi ca iti place, si pe deasupra mai si invingi de fiecare data, ca tot povesteam mai sus de atitudinea de invingator din fiecare dintre noi.

V-am convins sa incercati?