Am ales ca primul meu articol sa faca referire, poate banal pentru multi dintre cititori, la exercitiul fizic.

Acesta din punctul meu de vedere reprezinta instrumentul de baza pe care fiecare dintre noi il are la indemana si pe care daca il folosim adecvat si in mod constructiv  modul nostru de viata nu va putea fi decat optim, sanatos, lipsit de griji si probleme.

Exercitiul fizic este mijlocul de baza al educatiei fizice, antrenamentului sportiv, al kinetoterapiei si mergand mai departe al tuturor activitatilor realizate de fiinta umana in general. In termeni academici reprezinta un act motric repetat in mod constient si sistematic in scopul cresterii potentialului biologic al omului, exprimat prin corectarea deficientelor fizice, recuperare motorie, cresterea capacitatii motrice si nu in ultimul rand perfectionarea dezvoltarii fizice.

Consider ca ceea ce trebuie retinut este faptul ca omul este creat pentru a se misca; impreuna cu un regim de viata sanatos, reprezentat de o alimentatie sanatoasa, odihna si eliminarea stresului cotidian , putem tinde fara nici un fel de retinere catre un echilibru perfect care sa ne ajute sa ne dezvoltam sanatos, sa gandim pozitiv si sa desfasuram activitatile zilnice la capacitate maxima.

Trebuie sa ne bucuram de biomecanica perfecta cu care am fost inzestrati, sa avem incredere in propria persoana si sa dam frau liber imaginatiei pentru a ne creea singuri exercitiile fizice specifice si necesare, pe care le consideram benefice in realizarea activitatilor cotidiene in care suntem implicati zi de zi, si chiar mai mult, de ce nu, antrenamente proprii care sa urmareasca obiective indraznete precum: participarea la o competitie intre prieteni ; participarea in cadrul unor concursuri, intreceri de amatori, etc.

Atunci cand veti realiza unul din obiectivele dumneavoastra personale, legate chiar si de exemplele enumarate anterior, pot afirma cu tarie ca a ti inteles importanta exercitiului fizic si rolul acestuia. Veti intelege faptul ca acesta este un instrument indispensabil omului, prin care acesta se dezvolta, socializeaza, traieste.