INFLUENTA SUPLIMENTELOR ALIMENTARE ASUPRA RANDAMENTULUI SPORTIV SI EFECTELE ASUPRA STARII DE SANATATE

23 - 24 Februarie 2019 Bucuresti

Gabriela Nedelea
Acest workshop are 6 credite

Organismul uman, are pe langa influenta genetica, si infuenta mediului, de aceea tipul constitutional este considerat atat genotip cat si fenotip. In sportul de performanta, consumul energetic face ca organismul sa fie privat de diversi nutrienti si micronutrienti, de accea aportul suplimentar in diverse situatii este imperios necesar pentru pastrarea starii de sanatate pe termen lung a sportivului. Randamentul sportiv, este direct proportional cu starea nutrițională a organismului, de aceea calitatea suplimentelor alimentare este cea care face diferenta. Cand vorbim de randament sportiv, nu este neaparat apelat sportivul de inalta performanta, campionul, olimpicul pe care-l cunoastem din competitii ci ne adresam tuturor persoanelor care fac un efort fizic sistematizat, la parametrii care solicită implicit un program de refacere (antrenamente în săli de sport, individuale si/sau de grup, personal trainning, etc).
Pornind de la obiectivele principale ale refacerii post-efort, suplimentele alimentare din regimul sportivilor, trebuie sa aduca cat mai multe beneficii si sa influenteze cat mai optim refacerea, cu cat mai puține efecte efecte negative asupra organismului.
Este important ca un tehnician nutritionist sa-si actualizeze permanent informatiile in domeniu, iar cum piata abunda de oferte care mai de care mai atractive si in sfera suplimentelor pentru sportivi, este de dorit sa faca cele mai bune, sigure si sanatoase recomandari.
inscrie-te acum
Acest workshop aduce pentru prima oara in Romania conceptul de formare continua a unui tehnician nutritionist , pentru ca pleaca de la o baza informationala dobandita pe parcursul celor 7 luni de curs la care adauga ultimile rezultate ale cercetarilor stiintifice medicale.
Analizeaza, compozitia pricipalelor suplimente pentru sportivi prezente pe piata din Romania, iar dincolo de insiruirea unor substante active, vorbeste despre efectele acestora asupra organismului atunci cand efortul nu este la parametrii care sa solicite suplimentarea. Reclamele comerciale, ambaleaza adesea frumos, efectele negative a administrarii acestora fie pe termen lung, fie atunci cand organismul are deja resurse, de aceea prezenta unui specialist care sa le recomande se impune.
Cum efectele acestora se vad in timp, atat in sens pozitiv cat si negativ, este un deziderat sa putem face recomandari care sa incline balanta in sens pozitiv, intrucat, cursantii nostrii au fost educati a se ghida dupa primul principiu al lui Hippocrat – PRIMUM NON NOCERE !

Gabriela Codruta Nedelea face parte din echipa de Master Traineri a Scolii Fitness Scandinavia, in cadrul Cursului de Tehnician Nutritionist. Nutritia este un domeniu pe care l-a indragit inca din perioada liceului, astfel hotarandu-se sa urmeze studii aprofundate in cadrul uneia dintre cele mai bune Universitati de profil din tara (ANEFS). Ca si sociolog, Gabriela, sefa de promotie a Masterului de Nutritie si Remodelare corporala, a urcat pe scara carierei, devenind primul student-masterand care a prezentat in cadrul Congresului International de Educatie Fizica, Sport si Kinetotarapie (2014 si 2015), 2 lucrari de maxim interes. Lucrariele sale au atras atentia publicatiei germane LAP LAMBERT Academic Publishing Saarbrücken – Germany, unde a mai urcat o treapta, primind invitatia de a-si publica lucrarile în limba germană.
Avand o fire energica si entuziasta, nu a putut sta departe de noie proiecte si acum face parte din echipa programului SAMAS – Sanatate pentru mame si sugari.
Fiind si absolventa de sociologie, Gabriela s-a incadrat perfect in postura de profesor-coordonator al cursului de Tehnician Nutritionist al Scolii Fitness Scandinavia, ajutandu-i pe noii aspiranti sa-si atinga obiectivele profesionale.
Avand puternice abilitati de comunicare, Gabriela si-a extins performanta in cariera, fiind si colaborator al emisiunilor TV care abordează nutriția, numita nutriționistul care demoleaza mitul dietelor, pentru că argumentele științifice pe care le aduce, au in spate proba timpului și nu pot fi contestate!

Continutul workshop-ului

  • 1. prezentarea ultimilor studii medicale care vizeaza suplimentele pentru sportivi
  • 2. analiza ingredientelor principapelor suplimente de pe piata românească
  • 3. argumente pro și contra
  • 4. recomandari de suplimente (substanta activa, formule, combinatii de substante, etc) in functie de efortul fizic depus
  • 5. refacerea sportivilor prin mijloace farmacologice – suplimente de refacere
  • 6. substante active naturale și de sinteză – metabolismul acestora
  • 7. efectul pe termen mediu și lung asupra performanțelor sportive versus stare de sănătate

Programul workshop-ului

Sambata (09.00 - 17.00)
Duminica (09.00 - 16.00)

Locatia

Ramada Plaza
Ramada Plaza Bucharest
Str. Poligrafiei nr. 3-5, Sectorul 1
Bucharest, Romania 013704

Pret

550 RON

TVA inclus

inscrie-te acum

Recomanda unui prieten

inapoi la workshop-uri