COMPOZITIA ALIMENTELOR - BIODISPONIBILITATE SI BIOTRANSFORMARE

28 - 29 Octombrie 2017 Bucuresti

Gabriela Nedelea
Acest workshop are 6 credite

COMPOZITIA ALIMENTELOR - BIODISPONIBILITATE SI BIOTRANSFORMARE  
Pentru ca alimentele sa ne poata aduce cat mai multe beneficii, trebuie sa cunoastem si in ce procent acestea sunt utilizate de catre organism. Trebuie sa cunoastem, compozitia acestora astfel incat sa le putem asocia corect cu alte alimente pentru o mai buna digestie, absorbtie, biodisponibilitate si in final biotransformare, deoarece unele alimente le potenteaza pe altele sau pot bloca absorbtia anumitor nutrienti.
Sa intelegem cum asociem sursele de proteine pentru a ne asigura necesarul zilnic de aminoacizi esentiali, care sunt cele mai bune surse de zaharuri si grasimi,  care sunt cele mai bune surse alimentare  de vitamine si minerale dar totodata sa evitam asocierea acestora cu ceea ce le-ar putea inhiba partial sau total absorbtia sunt elemente cheie atunci cand vizam fie mentinerea starii de sanatate fie imbunatatirea acesteia.
Fiecare aliment, are un grad se satietate iar atunci cand este nevoie sa apelam la diverse strategii pentru a avea o greutate corporala normala, acest indicator poate sa ne fie aliat sau...dusman
Pentru ca in ultimii ani, diversitatea culinara ne-a adus si alimente si superalimente mai nou aparute, este momentul sa intelegem daca continutul acestora, ne pot influenta intr-un procent la fel de mare starea organismului asa cum acestea si-au adus beneficiile in organismul popoarelor care le-au folosit de zeci, sute sau mii de ani.
Interactiunea alimentelor cu suplimentele alimentare sau cu tratamentele medicamentoase, este esentiala pentru a nu interfera  iar studiile clinice evidentiaza beneficiile dietoterapiei specifice asociate tratamentului medicamentos in cele mai comune boli (diabet, boli cardiovasculare, boli oncologice, tiroidiene sau ginecologice, etc).
inscrie-te acum
GABRIELA CODRUTA NEDELEA
Gabriela Codruta Nedelea face parte din echipa de Master Traineri a Scolii Fitness Scandinavia, in cadrul Cursului de Tehnician Nutritionist. Nutritia este un domeniu pe care l-a indragit inca din perioada liceului, astfel hotarandu-se sa urmeze studii aprofundate in cadrul uneia dintre cele mai bune Universitati de profil din tara (ANEFS). Ca si sociolog, Gabriela, sefa de promotie a Masterului de Nutritie si Remodelare corporala, a urcat pe scara carierei, devenind primul student-masterand care a prezentat in cadrul Congresului International de Educatie Fizica, Sport si Kinetotarapie (2014 si 2015), 2 lucrari de maxim interes. Lucrariele sale au atras atentia publicatiei germane LAP LAMBERT Academic Publishing Saarbrücken – Germany, unde a mai urcat o treapta, primind invitatia de a-si publica lucrarile în limba germană.
Avand o fire energica si entuziasta, nu a putut sta departe de noie proiecte si acum face parte din echipa programului SAMAS – Sanatate pentru mame si sugari.
Fiind si absolventa de sociologie, Gabriela s-a incadrat perfect in postura de profesor-coordonator al cursului de Tehnician Nutritionist al Scolii Fitness Scandinavia, ajutandu-i pe noii aspiranti sa-si atinga obiectivele profesionale.
Avand puternice abilitati de comunicare, Gabriela si-a extins performanta in cariera, fiind si colaborator al emisiunilor TV care abordează nutriția, numita nutriționistul care demoleaza mitul dietelor, pentru că argumentele științifice pe care le aduce, au in spate proba timpului și nu pot fi contestate!

Continutul workshop-ului

1. ALIMENTELE TRADITIONALE – continut, analiza pe macro si micro nutrienti in procente, indice glicemic – incarcatura glicemica, indice de satietate si biodisponibilitatea acestora in organismul uman (ce le potenteaza si ce le blocheaza)

2. ALIMENTE SI SUPERALIMENTE utilizate recent de catre populatia din Romania – continut, analiza pe macro si micro nutrienti in procente, indice glicemic – incarcatura glicemica, indice de satietate si biodisponibilitatea acestora in organismul uman (ce le potenteaza si ce le blocheaza)

3. ASOCIEREA CORECTA A ALIMENTELOR PENTRU O MAI BUNA DIGESTIE SI ABDORBTIE

4. INTERACTIUNEA DIVERSELOR ALIMENTE CU  MEDICAMENTE SAU SUPLIMENTE ALIMENTARE  - ce anume le potenteaza, blocheaza sau limiteaza absorbtia

5. ALIMENTE CARE SI-AU DOVEDIT EFICIENTA IN DIVERSE PATOLOGII – meta-analiza diverselor studii

6. MITURI PRIVIND DIVERSE ALIMENTE

7. STRATEGII NUTRITIONALE FUNCTIONALE IN DIVERSE AFECTIUNI – tipuri de protocoale nutritionale folosite in diverse studii medicale

Programul workshop-ului

Sambata (09.00 - 17.00)
Duminica (09.00 - 16.00)

Locatia

Fitness Scandinavia Head quarters
Str Putul lui Zamfir nr 39, etaj 4, Sector 1, Bucuresti

Pret

550 RON

TVA inclus

Pentru inregistrari inainte de 2 Octombrie. Dupa aceea pretul va fi de 550 RON

inscrie-te acum

Recomanda unui prieten

inapoi la workshop-uri