Fitness Scandinavia Blog

De ce curele de slabire rapida nu sunt sanatoase?

Monday, 15 July 2019 / Posted by Fitness Scandinavia in: Healthy Lifestyle

This article is available only in Romanian version.
Este absolut firesc sa ne dorim sa obtinem rezultate cat mai rapid posibil. Acelasi principiu se aplica si in cazul, sau mai ales in cazul in care ne dorim sa slabim. Dar probabil ca ti-a fost recomandat ca mai degraba sa ai rabdare si sa faci mai degraba progrese mici. Astazi raspundem la intrebarea: de ce nu este bine sa slabesti rapid multe kilograme si sa tii o cura de slabire drastica?
Read more

Care sunt principiile si beneficiile dietei paleo?

Monday, 08 July 2019 / Posted by Fitness Scandinavia in: Nutrition


This article is available only in Romanian version.
Dieteticienii sportivi si nutritionistii lucreaza cu o multime de atleti cu diverse obiective. Unul dintre ele este, fara indoiala, felul in care isipot imbunatati performantele la antrenamente prin felul in care mananca si beau. Despre faptul ca nu exista o dieta perfecta am mai vorbit, insa pe de alta parte, exista o multime nerecomandate – care pot chiar compromite obiectivele sportive. Despre dieta Paleo am tot auzit vorbindu-se, in general in mod pozitiv, dar isi merita oare toata faima? Vom vedea in continuare.

Read more

8 dintre cele mai sanatoase surse de grăsime din alimente și beneficiile lor?

Friday, 05 July 2019 / Posted by Fitness Scandinavia in: Healthy Lifestyle

This article is available only in Romanian version.

Desi mitul conform caruia grasimile ne ingrasa a fost de mult demontat, am observat ca foarte multe persoane inca se mai tem de includerea lor in alimentatie. Totusi, in ultimii ani am observat o evolutie in mentalitatea colectiva si in abordarea fata de o alimentatie sanatoasa si vad ca tot mai multe persoane isi contruiesc planuri alimentare in care include si renumitele “grasimi bune”. Sa vedem astazi care sunt cele mai bune surse de grasimi sanatoase.
Read more

Care sunt beneficiile consumului de grăsimi și de sunt importante la dieta?

Monday, 01 July 2019 / Posted by Fitness Scandinavia in: Healthy Lifestyle

This article is available only in Romanian version.

Grasimile ne ingrasa. Grasimile cresc riscul bolilor de inima. Grasimile trebuie reduse pe cat posibil in alimentatie ca ne fac rau. De cate ori nu am citit asta, in special pe site-uri fara niciun fel de validare stiintifica sau venind din partea oamenilor complet neavizati? Totusi cum stau lucrurile de fapt? Astazi voi incerca sa pun intr-o lumina a adevarului situatia reala a consumului de grasimi.
Din  fericire, se poate observa cum curentul care demonizeaza consumul de grasimi incepe sa apuna si tot mai multa lume incepe sa inteleaga faptul ca fara grasimi in alimentatie, organismul nu poate functiona corect.
Sa vedem de ce?!
Read more

Cum sa nu mai mananc emotional si pe fond de stres?

Friday, 28 June 2019 / Posted by Fitness Scandinavia in: Healthy Lifestyle

This article is available only in Romanian version.

Ati remarcat probabil ca atunci cand simtim tristete sau dezamagire, parca am putea devora pachete intregi si biscuti si prajituri fara numar. Aceeasi tendinta o putem remarca si in momentul in care suntem stresati la serviciu sau intampinam probleme in cuplu, corect? Daca mai adaugam ulterior si grija pentru silueta, atunci reteta pentru dezastru este asigurata.
In acest articol mi-am propus sa vorbim despre mancatul emotional si cum putem ajunge sa ne debarasam de aceasta practica daunatoare atat spiritului nostru, stimei de sine, cat si sanatatii organismului.
Read more

Dieta pentru bolile renale. Ce sa mananc si ce este interzis?

Monday, 24 June 2019 / Posted by Fitness Scandinavia in: Healthy Lifestyle

This article is available only in Romanian version.

Alimentatia joaca un rol esential in cazul persoanelor care au afectiuni ale rinichilor si poate chiar au ajuns la dializa. Asa ca astazi vom vorbi despre ce alimente sunt permise si ce alimente ar trebui limitate daca suferi de probleme renale.
Pacientii cu boli de rinichi de multe ori trec cu vederea importanta produselor alimentare atunci cand vine vorba despre preventia agravarii starii lor de sanatate. O nutritie dezechilibrata duce la formarea de pietre noi si le  pe cele deja existente. Desi atentia care va trebui acordata alimentatiei pentru rinichi sanatosi poate parea istovitoare la inceput, in timp, cu rabdare, prepararea unor mese sanatoase va deveni simpla si la indemana oricarei persoane responsabile.

Read more