Fitness Scandinavia Blog

De ce ar trebui sa continuam sa facem miscare la pensie/ Beneficiile unui stil de viata sanatos la varste inaintate

Thursday, 13 July 2017 / Posted by Fitness Scandinavia in: Healthy Lifestyle

This article is available only in Romanian version
Persoanele in varsta si activitatea fizica, doua notiuni pe care nu prea le vedem intr-o formula fericita. Majoritatea varstnicilor isi motiveaza sedentarismul cu dorinta de relaxare dupa o “viata de munca”, insa din pacate neglijenta poate avea consecinte negative profunde sau cel putin ii va priva de efectele benefice pe care le poate avea sportul la orice varsta.
Sedentarismul la batranete – cauza multor probleme de sanatate
Lipsa de efort fizic presupune o incetinire a arderilor metabolice, acumularea de grasimi care maresc greutatea corporala pana la starea de obezitate si pot chiar scurta speranta de viata cu aproximativ 7-10 ani.
Read more

Meditatia: aspect esentiale si benefice care sa te convinga sa iti linistesti mintea!

Tuesday, 11 July 2017 / Posted by Fitness Scandinavia in: Healthy Lifestyle

This article is available only in Romanian version
Meditatia ne relaxeaza. Practica nu tine insa de concentraremaxima, ci de fapt de “de-concentrare”. Nu tine de focalizarea pe un anumit gand ci, dimpotriva, de eliminarea oricarui gand pentru cateva clipe. Cercetarile permanente asupra conexiunii meditatie-creier scot la suprafata tot mai multe beneficii ale acestei practici. De la modificari ale materiei cenusii din creier pana la efectul antidepresiv, teoriile ancestrale despre meditatie par a fi reconfirmate de stiinta moderna. Sa exploram impreuna multiplele avantaje ale practicii meditatiei.
Multiple studii au demonstrat ca meditatia poate aduce diverse beneficii pentru sanatate. Si, desi scepticii sustin ca doar cateva schimbari in la nivelul creierului nu reprezinta un efect semnificativ atata timp cat nu se observa si efecte psihologice reale, expertii pot confirma ca meditatia ne ajuta si sa educem anxietatea si depresia, sa ne imbunatatim capacitatea de concentrare, atentia si starea psihica generala.
Meditatia poate reduce durerile corporale
Read more

Ce tip de alimentatie sa adoptam pe timpul verii?

Tuesday, 04 July 2017 / Posted by Fitness Scandinavia in: Nutrition

This article is available only in Romanian version
Daca am vorbit despre antrenamentul pe timp de vara, este absolut firesc sa il legam si de un anumit tip de alimentatie pe care sa o adoptam pe timpul verii. Locurile racoroase si frumoase ne atrag, aparatele de racorire sunt si ele folosite la maxim, insa si alimentatia ne poate ajuta sa suportam mai usor temperaturile caniculare. Iar cand facem sport vara este cu atat mai important sa acordam atentie nutritiei.
Ce sa mancam vara?
Sa vedem impreuna ce alimente ne recomanda specialistii in nutritie sa consumam pentru a ne simti bine si pe a avea energie la antrenamente.
Read more

Ce tip de antrenament sa adoptam si ce reguli sa respectam pe timpul verii?

Wednesday, 28 June 2017 / Posted by Fitness Scandinavia in: Healthy Lifestyle

This article is available only in Romanian version
Vremea frumoasa parca ne trezeste simturile la viata si ne imbie la adoptarea unui stil de viata mai sanatos. Vrem sa ne plimbam mai mult, sa facem alegeri alimentare mai sanatoase, sa ne hranim sufletul cu tot ce viata ne poate oferi mai frumos. Sportul devine o alegere fireasca, iar toate bootcamp-urile, sesiunile de sport in grup in aer liber si challenge-urile dovedesc ca tot mai multe persoane devin interesate de includerea miscarii in programul saptamanal.
Desi vara programele de fitness in sali sau miscarea in aer liber ne tenteaza tot mai mult, exista insa si cateva probleme si impedimente, in special cand intervin in ecuatie temperaturile extreme.
Cand temperaturile cresc, atat dorinta de a face sport cat si capacitatea organismului nostru scade. Corpul nostru se resimte si, in majoritatea cazurilor, ne putem face mai mult rau decat bine atunci cand ne antrenam cand este foarte cald.
Exista insa cateva metode prin care sa ne pregatim corpul pentru sportul pe timpul verii atunci cand temperaturile devin suparator de mari.
Sfaturi pentru antrenamentele pe timp de vara
Read more

Idei pentru a construi o imagine de Expert in Fitness

Tuesday, 30 May 2017 / Posted by Fitness Scandinavia in: Training

This article is available only in Romanian version
Trebuie sa recunoastem ca PRIMA IMPRESIE conteaza cel mai mult. Asa ca de aici pornim.
Din moment ce suntem ”judecati” dupa cum abordam situatia la prima impresie, atunci hai sa facem ca prima impresie sa fie consistenta . Sa fiu sincer, de cate ori descoper un nou potential expert prima impresie este si cea reala. Experienta face ca eu sa fiu flexibil si pentru alte impresii ulterioare insa nu toti au rabdare si odata ce te ”stampileaza„ acolo vei ramane pentru ei.
Read more

Cand este recomandat adolescentilor sa devina membrii la o sala de fitness si de ce?

Thursday, 18 May 2017 / Posted by Fitness Scandinavia in: PT Journal

This article is available only in Romanian version
Perioada adolescentei este una in care corpul se dezvolta si isi stabileste niste parametri de functionare. Din acest motiv, acesta este momentul cel mai potrivit sa ii oferim tot ce e mai bun, sa facem cele mai sanatoase alegeri pentru el, atat in ceea ce priveste introducerea unui program sportiv cat si a alimentatiei pe care i-o oferim. Dar este oare sanatos ca un adolescent sa faca sala?
Am tot citit intrebarea asta: de la ce varsta pot face sala? Nu mai cresc in inaltime daca ma apuc de fitness? Sa incercam sa vedem cam cum sta treaba cu sportul in adolescenta.
Asa cu era de asteptat, adolescentii au puterea, dar si nevoia de a urma un anumit tip de antrenamete. Da, pot face antrenamente de rezistenta fizica, dar si de dezvoltare musculara, insa accentul este bine sa fie pus pe dezvoltarea coordonarii, agilitatii, chiar si a fortei.
Read more