Curs de Consultant Nutritie Generala

Acest curs are 24 credite

OK
 • Despre
 • Program
 • Termeni & Conditii
 • Examen
 • Plata
 • Inscriere

22 Mai 2021 - 10 Aprilie 2022 Curs online

4600 RON

Descriere

Noul curs de Consultant Nutritie Generala este conceput pentru a satisface nevoile actuale ale pietei si pentru a oferi pasionatilor in nutritie si stil de viata sanatos posibilitatea de a isi dezvolta pasiunea intr-o cariera. Este un curs dedicat persoanelor cu studii superioare, pasionati de nutritie sau specialisti deja in fitness sau sport care doresc sa isi extinda cunostintele intr-un domeniu adiacent.
Alegerea alimentelor corecte si optarea pentru un stil de viata sanatos a devenit un trend international. Pentru a acoperi aceasta ramura importanta in aceasta industri, Scoala Fitness Scandinavia va invita sa va inscrieti la cursul de Cosultant Nutritie Generala sustinut  in colaborare cu cativa dintre cei mai respectati profesori in Nutritie si Gastrotehnie : Dr. Antoaneta Cretu, Gabriela Nedelea si Gabriela Berechet.

La absolvirea celor 12 luni de curs, vei fi calificat in calitate de Consultant Nutritie Generala.

Cursul de Consultant Nutritie Generala. este un curs complex, cu multe detalii teoretice, creat de unii dintre cei mai cunoscuti specialisti in domeniu: Dna Dr. Antoaneta Cretu, Dna Dr. Anca Popescu, Gabriela Berechet,  doctor în stiintele ingineresti şi auditor de calitate HACCP si Gabriela Nedelea, nutritionist.

La finalizarea celor 12 luni cu prezenta obligatiorie pentru cele 24 sesiuni a cate 8 ore organizate in zile de weekend, vei fi autorizat sa te poti angaja in calitate de nutritionist in urmatoarele domenii: Spitale, Gradinite, After-Schools, Aziluri de Batrani, Hoteluri, Centre de infrumusetare, Companii de catering, Cluburi fitness si multe altele.

Cele 12 module se desfasoara la aproximativ o luna distanta intre ele. Formatul acestora este unul axat pe teorie cu prezentarea elementelor practice, ce vor fi utilizate de viitori consultant in nutritie in cadrul viitoarei lor meserii.  

Partea practica este sustinuta si individual: teme facute acasa, proiecte prezentate si sesiuni de voluntariat. In cadrul cursului nu se vor practica sesiuni de gatit individual, iar trainerii nu vor participa alaturi de participant la eventualele centre in care se ofera acestia in calitate de voluntari.  Evaluarea segmentului practic al cursului va fi realizat prin teste, teme si proiecte.

In urma finalizarii cursului de Consultant Nutritie Generala – Cod COR 226504 ( curs reglementat si autorizat de ARNFS – Asociatia Romana pentru Nutritie, Fitness si Sanatate si declarat la ANC – Autoritatea Nationala de Calificari ), cu o durata de 1 An ( 1500 de ore ce cuprind seminarii cu prezenta obligatorie sustinute de formatori autorizati ANC , studii de caz individuale si in echipa, proiecte si voluntariate )

Absolventii vor fi specializati sa:
 • Ofere consiliere/consultanță nutrițională în vederea îmbunătățirii calității vieții persoanelor sănătoase (fără patologii specifice) în funcție de targetul acestora (de exemplu: scăderea sau creșterea greutății corporale într-un mod echilibrat prin meniuri personalizate în funcție de particularitățile fiziologice, de job, de activitatea fizică și intelectuală a clintului ș.a)
 • Alcătuiască diete/meniuri speciale pentru colectivități (grădinițe, after-school, lanțuri de restaurante și hoteliere ș.a)
 • Sfătuiască clienții pentru schimbarea stilului de viață și a obiceiurilor alimentare (ținând cont de țara în care locuiesc aceștia și de cultura lor)
 • Folosească și să-și sfatuiască clienții cu privire la metodele de gastrotehnie utilizate în prepararea meniurilor zilnice
 • Explice clienților săi într-un mod clar și argumentat diferențele între alimentele sănătoase și alimentele mai puțin sănătoase (alimente procesate exagerat, ce conțin coloranți, conservanți și E-uri), frecvența și efectele consumării lor.
 • Recomande suplimente naturiste, suplimente nutritive și alimentare
 • Efectueze măsurători corporale și să le monitorizeze permanent pentru urmărirea atingerii targetelor propuse. (targete realiste, obiective și sănătoase)
Nota informativa:
A nu se face confuzie între calificare pentru ocupația de TEHNICIANUL NUTRIȚIONIST (cu acces de înscriere studii medii cu sau fără diplomă de bacalaureat, durată cursuri 7-10 luni), cu ocupația de MEDICUL/DOCTOR SPECIALIST ÎN DIABET NUTRIȚIE ȘI BOLI METABOLICE (cu studii licență și rezidențiat, cu  efectuarea de credite profesionale anuale necesare pentru libera practică) , sau cu DIETETICIANUL/ NUTRIȚIONISTUL (cu acces de înscriere cu liceu finalizat cu diplomă de bacalaureat, durată studii de licență de minim 3 ani și participarea/ efectuarea de mastere și congrese ce oferă credite profesionale pentru libera practică) la acesta din urmă referindu-se Legea nr. 256/2015 (https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/02/HG-ANEXA.pdf)
inscrie-te acum!

Acreditare (diploma)

După absolvirea acestui curs veți primI o diploma.
Diploma este acreditata de ARFNS (Asociatia Romana pentru Nutritie, Fitness si Sanatate) si este recunoscuta in Romania, Tarile UE si o mare parte a tarilor semnatare a conventiei de la HAGA.

Taxa de eliberare a diplomei 100 lei - se plateste in contul ARFNS pana la data sustinerii examenului.

Plata

Pretul pentru acest curs este de: 4600.00 RON
Plata poate fi efectuata prin card de credit, transfer bancar, cash sau prin Pay Pal.

 • Rata 1: 2000 RON - Când vă înregistraţi pentru curs
 • Rata 2: 1500 RON - Inainte de cea de-a doua intalnire a cursului
 • Rata 3: 1400 RON - Inainte de cea de-a treia intalnire a cursului

Program

Weekend 1 (SESIUNEA 1 & 2) 22 - 23 Mai 2021

PRINCIPII NUTRITIVE – MACRO ȘI MICRONUTRIENȚI
NECESAR ENERGETIC PE ETAPE DE VARSTĂ
TEHNICI DE CALCULE NUTRIȚIONALE
CHIMIE ALIMENTARĂ
PREZENTARE STRUCTURĂ PROIECT FINAL
APLICAȚII PRACTICE - calcule necesar energetic și organizare meniu săptămânal conform piramidei alimentare

Weekend 2 (SESIUNEA 3 & 4) 19 - 20 Iunie 2021

ANATOMIE ȘI FIZIOLOGIE UMANĂ
SISTEMUL ENDOCRINO-METABOLIC
TIPURI SOMATICE (CONSTITUȚIONALE) ȘI NEVOI NUTRIȚIONALE SPECIFICE

Weekend 3 (SESIUNEA 5 & 6) 24 - 25 Iulie 2021

DIVERSIFICAREA BEBELUȘILOR
ALIMENTAȚIA COPIILOR PREȘCOLARI
ALIMENTAȚIA COPIILOR ȘCOLARI
ALIMENTAȚIA COPIILOR SPORTIVI
ALIMENTAȚIA ÎN SARCINĂ ȘI ALĂPTARE
ALIMENTAȚIA VARSTNICILOR
ANAMNEZA ȘI JURNALUL ALIMENTAR - ÎNTOCMIRE ȘI EVALUARE
APLICAȚII PRACTICE - ORGANIZAREA MENIULUI SĂPTĂMÂNAL PENTRU CATEGORIILE VIZATE

Weekend 4 (SESIUNEA 7 & 8) 21 - 22 August 2021

ALIMENTAȚIA SPORTIVILOR AMATORI ȘI DE PERFORMANȚĂ
EVALUAREA ANTROPOMETRICĂ ȘI A COMPOZIȚIEI CORPORALE
APLICAȚII PRACTICE - ORGANIZAREA MENIULUI SĂPTĂMÂNAL PENTRU CATEGORIILE VIZATE

Weekend 5 (SESIUNEA 9 & 10) 18 - 19 Septembrie 2021

DIETE COMERCIALE STANDARDIZATE - DIETE MODERNE
IMPLEMENTAREA DIETELOR STANDARDIZATE ÎN ÎNTERVENȚIA NUTRIȚIONALĂ PERSONALIZATĂ
REMODELARE CORPORALĂ PRIN NUTRIȚIE ȘI FITNESS

Weekend 6 (SESIUNEA 11 & 12) 23 - 24 Octombrie 2021

GASTROTEHNIA ȘI CALCULUL REȚETELOR ALIMENTARE
ATELIER DEMO CULINAR

Weekend 7 (SESIUNEA 13 & 14) 20 - 21 Noiembrie 2021

PSIHONUTRIȚIE - emoțiile și comportamentul alimentar
COMUNICARE ȘI PROGRAMARE NEURO-LINGVISTICĂ
COACHING NUTRIȚIONAL - CÂND, CÂT ȘI CUM?
JOCURI DE ROL
LOGISTICA ȘI ORGANIZAREA CABINETULUI DE CONSULTANȚĂ NUTRIȚIONALĂ

Weekend 8 (SESIUNEA 15 & 16) 18 - 19 Decembrie 2021

ALIMENTAȚIA ÎN COLECTIVITĂȚI
ÎNTOCMIREA MENIURILOR PENTRU GRĂDINIȚE – aplicații practice
ÎNTOCMIREA MENIURILOR PENTRU CENTRE DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ, CĂMINE DE BĂTRÂNI, CENTRE DE COPII - aplicații practice

Weekend 9 (SESIUNEA 17 & 18) 8 - 9 Ianuarie 2022

NUTRIGENETICA ȘI EPIGENETICA
PREDISPOZIȚIA GENETICĂ PENTRU BOLI METABOLICE ȘI ROLUL ALIMENTAȚIEI ÎN PREVENȚIA ACESTORA
ROLUL ȘI LIMITELE TESTĂRII NUTRIGENETICE

Weekend 10 (SESIUNEA 19 &20) 12 - 13 Februarie 2022

SUPLIMENTE ALIMENTARE FUNCȚIONALE     
INFLUENTA SUPLIMENTELOR ALIMENTARE PENTRU SPORTIVI

Weekend 11 (SESIUNEA 21 & 22) 12 - 13 Martie 2022

ALIMENTAȚIA ANTI AGEING
RECAPITULARE GENERALĂ

Weekend 12 (SESIUNEA 23& 24) 9 - 10 Aprilie 2022

FEEDBACK PROIECTE FINALE
EXAMEN FINAL – COMISIE ARNFS CU EVALUATORI ACREDITATI ANC

Termeni & Conditii

ODATA INREGISTRAT, CURSANTUL SE OBLIGA SA PARTICIPE

Aveti la dispozitie 5 zile pentru a achita pretul cursului ca sa va puteti asigura locul. Taxa de participare nu este returnabila, exceptie facand cazurile de boala. In aceste cazuri solicitam un certificat medical eliberat de un medic competent. Ultima zi in care participarea poate fi anulata in caz de boala este cu 14 zile inainte de inceperea cursului. Dupa acest termen, taxa de participare este nereturnabila.

In cazul aparitiei unei boli sau afectiuni pe parcursul cursului sau pana la inceperea cursului, taxa nu va va fi returnata dar vi se va oferi posibilitatea de a participa la un alt curs dupa cum urmeaza: in cazul unei afectiuni va vom putea reprograma la un alt curs/ eveniment intr-o perioada de maxim 6 luni; in cazul sarcinii va vom putea reprograma la un alt curs/ eveniment intr-o perioada de maximum un an si jumatate. In acest caz solicitam un certificat medical eliberat de un medic competent care sa ateste situatia medicala.

Nu ne facem responsabili in nici un fel de boala sau afectiune aparuta in timpul cursului.

Va recomandam ca pentru inscrierea la curs sa fiti in forma si sa aveti o stare generala a sanatatii buna. Prin inscrierea dvs. la curs va exprimati acordul privind recomandarea noastra si confirmati faptul ca sunteti apti din punct de vedere fizic si al sanatatii pentru a participa la curs si ca sunteti de acord cu faptul ca nu ne facem responsabili de nici o boala sau afectiune pe care ati putea sa o dobanditi in timpul cursului.

Ne rezervam dreptul de a schimba continutul, orele, datele, locatia si profesorii acestui curs.

Va rugam sa respectati regulile si regulamentul pe parcursul intregii durate a cursului.

Sistemul de examinare

Acest curs de nutritie are o durata de 12 luni care include in total 1500 ore fiind sunt impartite in doua tipuri de educatie obligatorie, dupa cum urmeaza:

•    Teorie (grup mare, grupuri mai mici si individual)
•    Practica (exercitii in grup, teme pe grupe, exercitii individuale si proiecte individuale)

De fiecare data cand va veti intalni sub forma grupului mare veti trece prin continutul teoretic obligatoriu si veti primi teme si proiecte care vor fi obligatorii. Veti primi termene limita de predare a lucrarilor iar nepredarea la timp a acestora poate conduce la esuarea cursului.
O mare parte a examenului dvs va consta intr-o lucrare tip studiu de caz care va avea ca termen de predare circa 2 luni. Toate informatiile necesare legate de cum sa efectuati acest proiect vi se vor da pe parcursul cursului.
Cu ocazia ultimei intalniri cu grupul mare veti participa la un examen final care va fi condus de Comisia de la asociatie. Invitatia pentru participarea la acest examen va depinde de prestatia dvs in cadrul proiectelor, a temelor si a testelor date pe parcursul celor 12 luni de curs.
Diploma obtinuta poate fi eliberata doar personal sau prin imputernicire, la sediul nostru din Str Putul lui Zamfir nr 39, etaj 4, sector1, Bucuresti.  

EXAMEN FINAL :

La examenul final vor lua parte doar cursantii care au respectat contractul de formare profesionala , examen ce sa va sustine in prezenta comisiei ARFNS cu evaluatori acreditati ANC (Autoritatea Nationala de Calificari)

Atat examenul teoretic, cat si cel practic, se vor sustine in aceasi zi in format on-line.
Data examenului final va fi adusa la cunostinta cursantilor cu minim 14 zile inainte.
Nu pot participa la examenul final acei cursanti care nu au dosarul completat cu 14 zile inainte de examen, care nu au taxele achitate la zi sau care nu au rezolvat proiectele si temele intermediare.

Taxa de eliberare a diplomei 100 lei - se plateste in contul ARFNS pana la data sustinerii examenului.

Diploma este acreditata de ARFNS (Asociatia Romana pentru Nutritie, Fitness si Sanatate) si este recunoscuta in Romania, Tarile UE si o mare parte a tarilor semnatare a conventiei de la HAGA.

Plata

Pretul cursului: 4600.00 RON

Metode de plata acceptate:
Cash, direct la sediu
Transfer bancar
Online prin card debit/credit Visa & Mastercard
Online prin PayPal

 • Rata 1: 2000 RON - Când vă înregistraţi pentru curs
 • Rata 2: 1500 RON - Inainte de cea de-a doua intalnire a cursului
 • Rata 3: 1400 RON - Inainte de cea de-a treia intalnire a cursului
Inscrie-te acum!

Inscriere

Pentru informatii despre cursuri

Madalina Serbanescu

+40 735 559 252

Cristina Anghel

+40 727 347 761

Roberta Gutman

+40 785 120 414

VA RUGAM SELECTATI METODA DE PLATA:

Datele dvs. personale vor fi utilizate pentru inscrierea dvs. la curs, pentru a vă îmbunătăți experiența pe acest site și pentru alte scopuri descrise în politica de confidențialitate

(citeste mai mult)

Inscriere

Se proceseaza

Comanda dumneavoastra este in curs de procesare...
Acest lucru este posibil sa dureze cateva minute, va rugam nu inchideti fereastra din browser pana la finalizarea comenzii.

Succes!

Eroare!

Inregistreaza-te la

29 Mai 2021 / Bucuresti

ABORDARE NUTRITIONALA IN HASHIMOTO

Acest workshop are 3 credite

Hashimoto este o afectiune autoimuna in care anticorpi specifici ataca tiroida ,glanda endocrina sub forma de fluture ,foarte importanta in functionarea intregului organism.In ultima perioada incidenta Hashimoto a crescut ,eu personal ,sunt pacient autoimun si de 14 ani studiez aceasta patologie pe care o abordez holistic ( nutritie ,somn,gestionarea emotiilor,activitate fizica,suplimente alimentare).
Daca esti pacient cu Hashimoto,daca cineva drag tie are aceasta patologie ,daca esti specialist in nutritie si vrei sa afli cum sa abordezi tiroidita autoimuna,te invit la  workshop ul organizat de Fitness Scandinavia School .
Te asteptam la workshop! Promitem o zi plina de informatii de calitate cu raspunsuri la intrebarile tale!
detalii
18 - 19 Septembrie 2021 / Cluj-Napoca

S.F.T (SURFACE FREE TRAINING) (Antrenament Suspendat)

Acest workshop are 6 credite

Scoala Fitness Scandinavia va invita la unul dintre cele mai populare si noi concepte de antrenament functional de pe piata: ANTRENAMENTUL S.F.T. (surface free training) alaturi de Master Trainerul: Georgian Sandu.

Acest concept (S.F.T) a fost creat in Grecia de master trainerul international Dimitris Gourgos. S.F.T este un antrenament distractiv, eficient si solicitant in care este nevoie de indrumare pentru siguranta si executare corecta a elementelor. Daca iti doresti sa insusesti principiile fundamentale ale acestui tip de antrenament, te invitam la Workshop!

In workshopul S.F.T. training nivelul 1 vei invata principiile fundamentale ale antrenamentului de acest tip si cum sa il introduci in sesiunile tale de Personal Trainer dar si in clasele de aerobic. S.F.T. utilizeaza toate planurile de miscare si tinteste muschii stabilizatori (profunzi) ai zonei mediane ( core), astfel incat sa imbunatateasca miscarile functionale si sa creasca performantele.

Adaugarea acestui tip de antrenament integrat in sesiunile de antrenament personal sau in clasele business-ului tau, vei reusi sa creezi o legatura intre miscare, forta, distractie si siguranta. Dimitris Gourgos nu a creat acest concept numai pentru a avea sesiuni extraordinare de antrenament personal si clase explozive, ci face mult mai usoara integrarea acestui instrument unic de antrenament alaturi de alte accesorii, precum Bosu, Fitball, etc in cadrul aceluiasi exercitiu.

Dezvoltati cunostintele in domeniul Fitness-ului si adauga elemente noi in antrenamentele pe care le sustii. Inscrie-te la Workshop-ul S.F.T.
detalii
25 Iunie - 7 August 2021 / Constanta

Curs Autorizat de PILATES INTERNATIONAL EDUCATION™ Constanta

Acest curs are 24 credite

Scoala Fitness Scandinavia va invita la cursul PILATES INTERNATIONAL EDUCATION ™. Programul a fost creat de maestrul international de fitness din Italia, director general si fondatorul Asociatiei de Fitness din Italia (IFA) - Stefano Crocetta si adus de catre noi in Romania.
detalii
mai multe evenimente