Curs de Consultant Nutritie Generala

Acest curs are 24 credite

OK
 • Despre
 • Program
 • Termeni & Conditii
 • Examen
 • Plata
 • Inscriere

14 Octombrie 2023 - 8 Septembrie 2024 Curs online

4900 RON

Descriere

Noul curs de Consultant Nutritie Generala este conceput pentru a satisface nevoile actuale ale pietei si pentru a oferi pasionatilor in nutritie si stil de viata sanatos posibilitatea de a isi dezvolta pasiunea intr-o cariera. Este un curs dedicat persoanelor cu studii superioare, pasionati de nutritie sau specialisti deja in fitness sau sport care doresc sa isi extinda cunostintele intr-un domeniu adiacent.
Alegerea alimentelor corecte si optarea pentru un stil de viata sanatos a devenit un trend international. Pentru a acoperi aceasta ramura importanta in aceasta industri, Scoala Fitness Scandinavia va invita sa va inscrieti la cursul de Cosultant Nutritie Generala sustinut  in colaborare cu cativa dintre cei mai respectati profesori in Nutritie si Gastrotehnie : Dr. Antoaneta Cretu, Gabriela Nedelea si Gabriela Berechet.

La absolvirea celor 12 luni de curs, vei fi calificat in calitate de Consultant Nutritie Generala.

Cursul de Consultant Nutritie Generala. este un curs complex, cu multe detalii teoretice, creat de unii dintre cei mai cunoscuti specialisti in domeniu: Dna Dr. Antoaneta Cretu, Dna Dr. Anca Popescu, Gabriela Berechet,  doctor în stiintele ingineresti şi auditor de calitate HACCP si Gabriela Nedelea, nutritionist.

La finalizarea celor 12 luni cu prezenta obligatiorie pentru cele 24 sesiuni a cate 8 ore organizate in zile de weekend, vei fi autorizat sa te poti angaja in calitate de nutritionist in urmatoarele domenii: Spitale, Gradinite, After-Schools, Aziluri de Batrani, Hoteluri, Centre de infrumusetare, Companii de catering, Cluburi fitness si multe altele.

Cele 12 module se desfasoara la aproximativ o luna distanta intre ele. Formatul acestora este unul axat pe teorie cu prezentarea elementelor practice, ce vor fi utilizate de viitori consultant in nutritie in cadrul viitoarei lor meserii.  

Partea practica este sustinuta si individual: teme facute acasa, proiecte prezentate si sesiuni de voluntariat. In cadrul cursului nu se vor practica sesiuni de gatit individual, iar trainerii nu vor participa alaturi de participant la eventualele centre in care se ofera acestia in calitate de voluntari.  Evaluarea segmentului practic al cursului va fi realizat prin teste, teme si proiecte.

In urma finalizarii cursului de Consultant Nutritie Generala – Cod COR 226504 ( curs reglementat si autorizat de ARNFS – Asociatia Romana pentru Nutritie, Fitness si Sanatate si declarat la ANC – Autoritatea Nationala de Calificari ), cu o durata de 1 An ( 1500 de ore ce cuprind seminarii cu prezenta obligatorie sustinute de formatori autorizati ANC , studii de caz individuale si in echipa, proiecte si voluntariate )

Absolventii vor fi specializati sa:
 • Ofere consiliere/consultanță nutrițională în vederea îmbunătățirii calității vieții persoanelor sănătoase (fără patologii specifice) în funcție de targetul acestora (de exemplu: scăderea sau creșterea greutății corporale într-un mod echilibrat prin meniuri personalizate în funcție de particularitățile fiziologice, de job, de activitatea fizică și intelectuală a clintului ș.a)
 • Alcătuiască diete/meniuri speciale pentru colectivități (grădinițe, after-school, lanțuri de restaurante și hoteliere ș.a)
 • Sfătuiască clienții pentru schimbarea stilului de viață și a obiceiurilor alimentare (ținând cont de țara în care locuiesc aceștia și de cultura lor)
 • Folosească și să-și sfatuiască clienții cu privire la metodele de gastrotehnie utilizate în prepararea meniurilor zilnice
 • Explice clienților săi într-un mod clar și argumentat diferențele între alimentele sănătoase și alimentele mai puțin sănătoase (alimente procesate exagerat, ce conțin coloranți, conservanți și E-uri), frecvența și efectele consumării lor.
 • Recomande suplimente naturiste, suplimente nutritive și alimentare
 • Efectueze măsurători corporale și să le monitorizeze permanent pentru urmărirea atingerii targetelor propuse. (targete realiste, obiective și sănătoase)
Nota informativa:
A nu se face confuzie între calificare pentru ocupația de TEHNICIANUL NUTRIȚIONIST (cu acces de înscriere studii medii cu sau fără diplomă de bacalaureat, durată cursuri 7-10 luni), cu ocupația de MEDICUL/DOCTOR SPECIALIST ÎN DIABET NUTRIȚIE ȘI BOLI METABOLICE (cu studii licență și rezidențiat, cu  efectuarea de credite profesionale anuale necesare pentru libera practică) , sau cu DIETETICIANUL/ NUTRIȚIONISTUL (cu acces de înscriere cu liceu finalizat cu diplomă de bacalaureat, durată studii de licență de minim 3 ani și participarea/ efectuarea de mastere și congrese ce oferă credite profesionale pentru libera practică) la acesta din urmă referindu-se Legea nr. 256/2015 (https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/02/HG-ANEXA.pdf)
inscrie-te acum!

DIPLOME DE RECUNOASTERE SI ACREDITARE

Asociația Specialiștilor în Fitness, Nutriție și Yoga (asociația SFNY) Fitness Scandinavia este membru al asociației SFNY (Asociația Specialiștilor în Fitness, Nutriție și Yoga). Obiectivul principal al acestei asociații este de a aduce valoare adăugată instituțiilor de învățământ și absolvenților în domeniul sănătății și educației fitness.

Ce înseamnă acest lucru pentru tine?
Participarea la cursul nostru înseamnă că urmezi un curs recunoscut de diverse instituții, inclusiv de asociația SFNY. Asociația SFNY va aduce o credibilitate suplimentară realizărilor tale după absolvirea cursului nostru.

Taxa de examinare
Înainte de a putea fi admis la examenul final, va trebui să plătești o taxă de examinare în valoare de 300 RON, care îți va oferi automat și calitatea de membru în asociația SFNY, valabilă timp de doi ani.

Plata pentru examen și membru SFNY
Asociația Specialiștilor în Fitness, Nutriție și Yoga
Cont RON: RO17INGB0000999913823105

Diplomele de recunoaștere
După finalizarea cu succes a cursului, vei primi două diplome de recunoaștere diferite: o diplomă de recunoaștere din partea Școlii Fitness Scandinavia și o altă diplomă de recunoaștere din partea asociației SFNY.

Plata

Pretul pentru acest curs este de: 4900.00 RON
Plata poate fi efectuata prin card de credit, transfer bancar, cash sau prin Pay Pal.

 • Rata 1: 1400 RON - Când vă înregistraţi pentru curs
 • Rata 2: 1400 RON - De achitat cu minim 2 luni inainte de inceperea cursului
 • Rata 3: 1400 RON - De achitat cu minim o luna inainte de inceperea cursului
 • Rata 4: 1000 RON - De achitat cu minim doua saptamani inainte de inceperea cursului

Program

Weekend 1 (SESIUNEA 1 & 2) 14 - 15 Octombrie 2023

PRINCIPII NUTRITIVE – MACRO ȘI MICRONUTRIENȚI
NECESAR ENERGETIC PE ETAPE DE VARSTĂ
TEHNICI DE CALCULE NUTRIȚIONALE
CHIMIE ALIMENTARĂ
PREZENTARE STRUCTURĂ PROIECT FINAL
APLICAȚII PRACTICE - calcule necesar energetic și organizare meniu săptămânal conform piramidei alimentare

Weekend 2 (SESIUNEA 3 & 4) 11 - 12 Noiembrie 2023

ANATOMIE ȘI FIZIOLOGIE UMANĂ
SISTEMUL ENDOCRINO-METABOLIC
TIPURI SOMATICE (CONSTITUȚIONALE) ȘI NEVOI NUTRIȚIONALE SPECIFICE

Weekend 3 (SESIUNEA 5 & 6) 9 - 10 Decembrie 2023

DIVERSIFICAREA BEBELUȘILOR
ALIMENTAȚIA COPIILOR PREȘCOLARI
ALIMENTAȚIA COPIILOR ȘCOLARI
ALIMENTAȚIA COPIILOR SPORTIVI
ALIMENTAȚIA ÎN SARCINĂ ȘI ALĂPTARE
ALIMENTAȚIA VARSTNICILOR
ANAMNEZA ȘI JURNALUL ALIMENTAR - ÎNTOCMIRE ȘI EVALUARE
APLICAȚII PRACTICE - ORGANIZAREA MENIULUI SĂPTĂMÂNAL PENTRU CATEGORIILE VIZATE

Weekend 4 (SESIUNEA 7 & 8) 13 - 14 Ianuarie 2024

ALIMENTAȚIA SPORTIVILOR AMATORI ȘI DE PERFORMANȚĂ
EVALUAREA ANTROPOMETRICĂ ȘI A COMPOZIȚIEI CORPORALE
APLICAȚII PRACTICE - ORGANIZAREA MENIULUI SĂPTĂMÂNAL PENTRU CATEGORIILE VIZATE

Weekend 5 (SESIUNEA 9 & 10) 10 - 11 Februarie 2024

DIETE COMERCIALE STANDARDIZATE - DIETE MODERNE
IMPLEMENTAREA DIETELOR STANDARDIZATE ÎN ÎNTERVENȚIA NUTRIȚIONALĂ PERSONALIZATĂ
REMODELARE CORPORALĂ PRIN NUTRIȚIE ȘI FITNESS

Weekend 6 (SESIUNEA 11 & 12) 9 - 10 Martie 2024

GASTROTEHNIA ȘI CALCULUL REȚETELOR ALIMENTARE
ATELIER DEMO CULINAR

Weekend 7 (SESIUNEA 13 & 14) 13 - 14 Aprilie 2024

PSIHONUTRIȚIE - emoțiile și comportamentul alimentar
COMUNICARE ȘI PROGRAMARE NEURO-LINGVISTICĂ
COACHING NUTRIȚIONAL - CÂND, CÂT ȘI CUM?
JOCURI DE ROL
LOGISTICA ȘI ORGANIZAREA CABINETULUI DE CONSULTANȚĂ NUTRIȚIONALĂ

Weekend 8 (SESIUNEA 15 & 16) 11 - 12 Mai 2024

ALIMENTAȚIA ÎN COLECTIVITĂȚI
ÎNTOCMIREA MENIURILOR PENTRU GRĂDINIȚE – aplicații practice
ÎNTOCMIREA MENIURILOR PENTRU CENTRE DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ, CĂMINE DE BĂTRÂNI, CENTRE DE COPII - aplicații practice

Weekend 9 (SESIUNEA 17 & 18) 8 - 9 Iunie 2024

NUTRIGENETICA ȘI EPIGENETICA
PREDISPOZIȚIA GENETICĂ PENTRU BOLI METABOLICE ȘI ROLUL ALIMENTAȚIEI ÎN PREVENȚIA ACESTORA
ROLUL ȘI LIMITELE TESTĂRII NUTRIGENETICE

Weekend 10 (SESIUNEA 19 &20) 13 - 14 Iulie 2024

SUPLIMENTE ALIMENTARE FUNCȚIONALE     
INFLUENTA SUPLIMENTELOR ALIMENTARE PENTRU SPORTIVI

Weekend 11 (SESIUNEA 21 & 22) 10 - 11 August 2024

ALIMENTAȚIA ANTI AGEING
RECAPITULARE GENERALĂ

Weekend 12 (SESIUNEA 23& 24) 7 - 8 Septembrie 2024

FEEDBACK PROIECTE FINALE
EXAMEN FINAL – COMISIE ARNFS CU EVALUATORI ACREDITATI ANC

Termeni & Conditii

ODATA INREGISTRAT, CURSANTUL SE OBLIGA SA PARTICIPE

Aveti la dispozitie 5 zile pentru a achita pretul cursului ca sa va puteti asigura locul. Taxa de participare nu este returnabila, exceptie facand cazurile de boala. In aceste cazuri solicitam un certificat medical eliberat de un medic competent. Ultima zi in care participarea poate fi anulata in caz de boala este cu 14 zile inainte de inceperea cursului. Dupa acest termen, taxa de participare este nereturnabila.

In cazul aparitiei unei boli sau afectiuni pe parcursul cursului sau pana la inceperea cursului, taxa nu va va fi returnata dar vi se va oferi posibilitatea de a participa la un alt curs dupa cum urmeaza: in cazul unei afectiuni va vom putea reprograma la un alt curs/ eveniment intr-o perioada de maxim 6 luni; in cazul sarcinii va vom putea reprograma la un alt curs/ eveniment intr-o perioada de maximum un an si jumatate. In acest caz solicitam un certificat medical eliberat de un medic competent care sa ateste situatia medicala.

Nu ne facem responsabili in nici un fel de boala sau afectiune aparuta in timpul cursului.

Va recomandam ca pentru inscrierea la curs sa fiti in forma si sa aveti o stare generala a sanatatii buna. Prin inscrierea dvs. la curs va exprimati acordul privind recomandarea noastra si confirmati faptul ca sunteti apti din punct de vedere fizic si al sanatatii pentru a participa la curs si ca sunteti de acord cu faptul ca nu ne facem responsabili de nici o boala sau afectiune pe care ati putea sa o dobanditi in timpul cursului.

Ne rezervam dreptul de a schimba continutul, orele, datele, locatia si profesorii acestui curs.

Va rugam sa respectati regulile si regulamentul pe parcursul intregii durate a cursului.

Sistemul de examinare

Acest curs de nutritie are o durata de 12 luni care include in total 1500 ore fiind sunt impartite in doua tipuri de educatie obligatorie, dupa cum urmeaza:

•    Teorie (grup mare, grupuri mai mici si individual)
•    Practica (exercitii in grup, teme pe grupe, exercitii individuale si proiecte individuale)

De fiecare data cand va veti intalni sub forma grupului mare veti trece prin continutul teoretic obligatoriu si veti primi teme si proiecte care vor fi obligatorii. Veti primi termene limita de predare a lucrarilor iar nepredarea la timp a acestora poate conduce la esuarea cursului.
O mare parte a examenului dvs va consta intr-o lucrare tip studiu de caz care va avea ca termen de predare circa 2 luni. Toate informatiile necesare legate de cum sa efectuati acest proiect vi se vor da pe parcursul cursului.
Cu ocazia ultimei intalniri cu grupul mare veti participa la un examen final care va fi condus de Comisia de la asociatie. Invitatia pentru participarea la acest examen va depinde de prestatia dvs in cadrul proiectelor, a temelor si a testelor date pe parcursul celor 12 luni de curs.
Diploma obtinuta poate fi eliberata doar personal sau prin imputernicire, la sediul nostru din Str Putul lui Zamfir nr 39, etaj 4, sector1, Bucuresti.  

EXAMEN FINAL :

La examenul final vor lua parte doar cursantii care au respectat contractul de formare profesionala , examen ce sa va sustine in prezenta comisiei de evaluatori.
Atat examenul teoretic, cat si cel practic, se vor sustine in aceasi zi in format on-line.
Data examenului final va fi adusa la cunostinta cursantilor cu minim 14 zile inainte.
Nu pot participa la examenul final acei cursanti care nu au dosarul completat cu 14 zile inainte de examen, care nu au taxele achitate la zi sau care nu au rezolvat proiectele si temele intermediare.

Taxa de eliberare a diplomei 300 lei - se plateste pana la data sustinerii examenului.

Plata

Pretul cursului: 4900.00 RON

Metode de plata acceptate:
Cash, direct la sediu
Transfer bancar
Online prin card debit/credit Visa & Mastercard
Online prin PayPal

 • Rata 1: 1400 RON - Când vă înregistraţi pentru curs
 • Rata 2: 1400 RON - De achitat cu minim 2 luni inainte de inceperea cursului
 • Rata 3: 1400 RON - De achitat cu minim o luna inainte de inceperea cursului
 • Rata 4: 1000 RON - De achitat cu minim doua saptamani inainte de inceperea cursului
Inscrie-te acum!

Inscriere

Pentru informatii despre cursuri

Cristina Anghel

+40 727 347 761

Georgiana Ionescu

+40 735 559 252

VA RUGAM SELECTATI METODA DE PLATA:

Datele dvs. personale vor fi utilizate pentru inscrierea dvs. la curs, pentru a vă îmbunătăți experiența pe acest site și pentru alte scopuri descrise în politica de confidențialitate

(citeste mai mult)

Inscriere

Se proceseaza

Comanda dumneavoastra este in curs de procesare...
Acest lucru este posibil sa dureze cateva minute, va rugam nu inchideti fereastra din browser pana la finalizarea comenzii.

Succes!

Eroare!

Inregistreaza-te la

18 Noiembrie - 10 Decembrie 2023 / Timisoara

Curs autorizat de formare Instructor Fitness Timisoara

Acest curs are 24 credite

Va invitam la un curs unde va prezentam secretele unei intregi industrii. Pe langa formarea ta in calitate de instructor de Fitness autorizat, vei capata cunostinte  fundamentale in materie de anatomie, fiziologie si biomecanica. Acest curs te introduce in lumea fitness-ului si te invata cum sa creezi o relatie functionala intre instructor si client.
detalii
17 Noiembrie 2023 - 11 Mai 2024 / Cluj-Napoca

Curs profesor Yoga (TTC 200 ore acreditat Yoga Alliance), Indian Yoga Academy™ ( RYS) Cluj

Acest curs are 24 credite

Indian Yoga este specializata in toate aspectele  legate de yoga, in special in ceea ce priveste  educatia in yoga. Indian Yoga Academy a fost contruita pe fundamentul nevoii sincere  de a extinde practica autentica yoga catre partea vestica a lumii intr-o maniera stucturata si comprehensiva  acestei zone.
detalii
18 Noiembrie - 10 Decembrie 2023 / Bucuresti

Curs autorizat de formare Instructor Fitness Bucuresti

Acest curs are 24 credite

Va invitam la un curs unde va prezentam secretele unei intregi industrii. Pe langa formarea ta in calitate de instructor de Fitness autorizat, vei capata cunostinte  fundamentale in materie de anatomie, fiziologie si biomecanica. Acest curs te introduce in lumea fitness-ului si te invata cum sa creezi o relatie functionala intre instructor si client.
detalii
mai multe evenimente