Yoga Festival Romania, a 3-a editie

COUNT-DOWN pana la inceputul conventiei

Yogi Ashokananda

India

Yogi Ashokananda este un profesor autentic de yoga din India, expert și pionier ca practicant, maestru in yoga și meditație și speaker in subiecte umanitare și filosofie spirituală.
Yogi practică yoga din copilărie, bunicul său fiind fost primul său profesor. De-a lungul anilor, Yogi Ashokananda a avut sansa sa isi dezvolte învățăturile, experiența și educația de yoga sub unii dintre marii maeștri si siddhas indieni din zone foarte retrase ale Indiei.
El a predat învățăturile Școlii de Yoga din Bihar în Ashramul Siva- nanda, Hatha Yoga și meditația la Ashramul Shri Ved Niketan, Rishikesh și în Ashramul Yogamaya din Vrindavan. Acum, Yogi predă propriile discipline profunde care își au rădăcinile în vechea tradiție indiană sacră.
Filosofia și metodele practice ale lui Yogi Ashokananda combină atât misterul, cât și accesibilitatea și evocă un misticism rar și prețios, dar, în același timp, care este relevant in societatea modernă și se poate adapta cu usurinta vietilor noastre cotidiene.

Yogi Ashokananda a petrecut mulți ani în India, învățând, explorând și dezvoltând ceea ce a descoperit să fie cele mai simple și benefice forme și tehnici de meditație. El crede că meditația este una dintre cele mai puternice și mai subtile căi de a te cunoaște pe tine însuți și de a înțelege cine esti. Aceasta explorare a sinelui te va ajuta să descoperi profunzimea și subtilitățile sinelui uman si ale sinelui spiritual; acest fenomen este cunoscut sub numele de "swadharma" - găsirea centrului, a propriei religii.
Abordarea lui Yogi față de originile yoga și ale meditației este fundamentată și realista, bazată pe îmbrățișarea sinelui uman și tot ceea ce implică acesta. Acest lucru te poate ajuta să te întorci într-un spatiu interior care este pe cat de magic pe atat de real. Când redescoperi acest loc, viața ta se va schimba pe măsură ce percepția ta se schimbă și vezi lumea cu ochi noi. Nu este vorba despre fuga de tine insuti sau despre a crea o fantezie, este de fapt opusul; se bazează pe a rămâne cu tine, la fiecare nivel și cu fiecare aspect al corpului fizic, precum și cu sinele emoțional și psihic. Află mai multe despre Yogi pe www.yogiashokananda.com

Clase / Seminarii

Himalayan Hatha Yoga

Sambata, 30 Noiembrie - 10:30 - 11:45

Himalayan Hatha Yoga este una dintre formele de yoga fondate și predate de Yogi Ashokananda. Se bazează pe principiile tradiționale de yoga. Un stil de yoga care lucrează prin întregul corp, curățând și revitalizând corpul prin secvente specială, cu o combinație de exerciții care stimuleaza corpul subtil energetic. Această sesiune vă va permite să experimentați esența și autenticitatea Hatha Yoga prin stilul unic a lui Yogi Ashokananda, propriul sau concept pe care l-a dezvoltat: Himalayan Hatha Yoga. Veti fi ghidati printr-o serie de secvente yoga foarte energice, care sunt recomandate sa se practice dimineata si vor crea spatiu in corp, ajutandu-te sa-ti simti corpul foarte usor, sa simti o senzatie de plutire. Aceasta practica energetica va explora secventa Sun Salutation, posturi de echilibru sau care se practica sezand, si incorporeaza bandhele (blocarea fluxului de energie in anumite zone), mudrele si tehnici care te vor ajuta sa dobandesti echilibru mental si fizic. Veti invata alinierea corecta a corpului intr-o postura yoga, aplicarea tehnicilor de respiratie, coordonarea respiratiei cu miscarea si conexiunea respiratiei cu mintea, intregul proces care duce la revitalizarea si reintinerirea corpului.
Yogi crede cu tarie, ca nu muschii sunt cei care te ajuta in esenta sa menti o postura, ci mintea e cea care creaza echilibrul, iar respirata aiuta la mentinerea posturi.
Constientizand respirator in fiecare postura, veti explora puterea si esenta practicii Himalayan Hatha Yoga.
Yogi va incheia sesiunea cu o savasana produnda si relaxanta, care va ajuta corpul sa integreze schimbarile care s-au produs in timpul practicii.
Stilul de predare al lui Yogi reușește să insufle fara stres, un sentiment de disciplină în minte și corp. Experienta lui si grija fata de elevii sai, creaza o ambianta placuta, unde vă puteți dezvolta practica în ritmul propriu, într-un mod care este unic pentru dvs.

Chanting & ATMA Meditation

Sambata, 30 Noiembrie - 13:30 - 14:45

Puterea mantrei se afla în rădăcinile cuvântului sanscrit, man, adică minte și tra, adică eliberare sau proiecție. Cantecul este o plăcere care transcende simțurile; ne duce dincolo de limitele timpului și spațiului. Astfel calmează într-un mod foarte profund. Calmeaza la nivel celular. Aceasta practica împletește identitatea noastră finită cu infinitul și astfel ne dizolva.
Meditația Atma a lui Yogi Ashokananda înseamnă meditația pentru Sine sau pentru sufletul tău.  Aceasta va aduce puterea universului în voi aliniindu-vă sinele individual cu cel al universului și vă va face să va identificati centrul realității voastre individuale.
Prin experimentarea acestui spațiu veți crea o multitudine de beneficii și alinieri pozitive în viața voastră. Deoarece vă aliniați cu energia și adevărul universal, realitatea voastră individuală se va modifica și veti percepe altfel viața, permițând schimbărilor reale să se indeplineasca.
Meditația Atma vă va reînnoi energia, va va spori inteligența, trezindu-vă și schimbându-vă percepțiile, vă va ajută să fiti mai constienti, să simțiți o legătură cu voi insiva, cu ceilalți și cu o sursă mai presus de fiecare dintre noi.
Fiecare dintre noi are dreptul să simtă  pace interioară, iubire, bucurie și împlinire, fericire, libertate și succes, iar această meditație vă va permite să aveți acces la sursa din interiorul vostru de la care aceste experiențe se pot dezvolta și de a le face o parte naturală din viata voastra. Vă va ajuta să simțiți o legătură cu energia universului.

Prana Kriya Yoga

Duminica, 1 Decembrie - 10:30 - 11:45

Prana Kriya Yoga armonizează și conecteaza fluxul mișcării fizice în corpul nostru (kriya), cu puterea sa energetică, ajutându-ne să conștientizam potențialul nostru creativ.
Această formă de yoga este una dintre cele mai eficiente metode cu ajutorul careia vă puteti atingeți obiectivele și aspirațiile, materiale, emoționale și spirituale, și care va poate aduce acțiunile în concordanță cu starea voastra mentala și emoționala.
Prana Kriya Yoga este de asemenea, de mult timp considerată de mulți mari maeștri și yoghini cheia pentru incetinirea procesului de îmbătrânire. Acest lucru se realizează prin reîncărcarea sângelui cu oxigen și eliberarea de dioxid de carbon, intinerind astfel creierul și coloana vertebrala/maduva spinarii și prevenind degradarea/imbatranirea țesuturilor din corp. Aceasta practica trezește energia ascunsă (kundalini) din interiorul vostru, permițându-vă să vă transformați și sa va eliberați de gandirea limitata și de vechile obiceiuri de comportament care vă țin pe loc.
Acesta sesiune vă va permite să experimentați esența și autenticitatea Kriya Yoga, cu stilul unic creat de Yogi Ashokananda: Prana Kriya Yoga.
Indiferent de puterea și abilitățile fizice pe care le aveti, Yogi vă va ghida cu profesionalism astfel încât să puteți experimenta cel mai inalt strat al constintei voastre, concentrându-vă asupra principiilor fundamentale ale practicii.
In aceasta sesiune energica vom explora detaliile fascinante  ale practicii Prana Kriya Yoga: kumbhaka (retenția respirației), mudra, kriya și cele cinci prana, cu accent pe practica intaririi energiei inimii.