PREVENTIA SI MANAGEMENTUL SINDROMULUI DE BURNOUT

19 Iunie 2021 Workshop Online

Gabriela Nedelea
Acest workshop are 3 credite

STRESUL = reacƫia organismului la orice stare sau schimbare ce necesită un răspuns nou sau rapid şi o ajustare care ne scoate din comfort = DESCĂRCARE CORTIZOL = EXCES
BURNOUT-ul =  este definit ca o consecință a unei perioade prelungite de stress, care conduce către epuizare fizică, psihică și emoțională produsă de factorii stresori cotidieni, determinând pierderea totală a energiei, motivației, stimei de sine și uneori abandon = STRES OXIDATIV PUTERNIC . Într-o exprimare simplă, instalarea oboselii cronice, cu puternice efecte asupra întregului organism, în special pe întreg sistemul hormonal.
În burnout = DEFICIT DESCĂRCARE CORTIZOL ca rezultat al excesului descărcat constant
Femeile sunt mai predispuse la a dezvolta sindrom de burnout, însă nici bărbații nu sunt ocoliți.
De aceea, alimentația este extrem de importantă iar deficitele nutriționale conduc inevitabil la scăderea capacității funcționării tuturor organelor și sistemelor, care necorectate afectează sănătatea fizică, psihică dar și mentală...încet dar sigur.
Astfel, organele care ajută la adaptarea organismului la diverse condiții, implicit la stress, fără nutriția de care au nevoie, nu ne vor ajuta să prevenim instalarea burnoutului sau să iesim din acesta.
Codruta este o pacienta cu  2 afecțiuni autoimune si care a experimentat de 2 ori sindromul de burnout, a doua oară, pentru că nu avusese încă toate informațiile necesare pentru un management eficient al sindromului de epuizare – burnout. Astfel, prima oară nu a făcut pași importanți și asta s-a resimțit la un interval de câteva luni, când simptomatologia burnout a fost mai accentuată în contițiile unui stres emoțional puternic. A doua oară, având toate uneltele necesare, adepășit mai ușor etapa critică și a continuat un protocol personalizat, respectând punctele cheie în managementul sindromului de burnout. Acum, deși experimenteaza stres psihic puternic în continuare, ca majoritatea oamenilor din cauza pandemiei de coronavirus, are acel echilibru care o face să poata controla atitudinea pe care să o aiba asupra provocărilor de zi cu zi. Fără o alimentație potrivită și un program de suplimente alimentare funcționale concrete, nu ar fi reușit să fie ea în echilibru cu ea și cu tot ce o înconjoară.
Din acest motiv, cu bucurie și entuziasm, vine alături de voi să vă împărtășeasca rezultatele cu ea și cu clienții pe care i-a susținut să-și ajute organismul, nu prin noțiuni pur teoretice ci și prin prezentarea a 2 studii de caz.

Pret

290 RON

TVA inclus

Pentru inregistrari inainte de 21 Mai. Dupa aceasta data pretul o sa fie 370 RON

Gabriela Nedelea este consultant in nutriție personalizată și nutrigenetică, tehnician nutriționist și nu în ultimul rând, un om simplu. Echilibrul este cuvântul care o ghidează în lucrul ei cu persoanele pe care le consiliaza și pe care ii ajuta în primul rând să aibă o stare de bine și să le schimbe definitiv percepția despre ce înseamnă o dietă.

Este absolventă a facultății de sociologie și asistență socială din cadrul Universității București, deci conceptul despre om ca ființă bio-psiho-socială, nu ii este străin deloc, aceasta fiind și abordarea ei în planul de lucru de la cabinet.

A absolvit Masterul de nutriție și remodelare corporală din cadrul Facultății de kinetoterapie din cadrul UNEFS, ca șef de promoție fiind primul student-masterand care a devenit co-autor la lucrări de cercetare ce au fost publicate alături de profesorii-medici în cadrul Congreselor Internaționale de kinetoterapie în anul 2014, 2015, 2016, 2017, 2018.

În anul 2017, a devenit consultant nutrigenetică și colaboreaza cu laboratoare din Italia și Anglia, care fac teste nutrigenemice PCR, în baza cărora întocmesc ghidurile de nutriție personalizată de precizie, epigenetica fiind ceea ce poate modula expresia unei gene predispozante la anumite riscuri pentru boli.

Este coordonator al cursului de tehnician nutriționist din cadrul școlii Fitness Scandinavia și master-trainer în cadrul acestui curs. A conceput materiale didactice pentru acest curs și toate materialele didactice ale celui mai nou curs al școlii, acela de Consultant Nutriție Generală.
A format master traineri în nutriție care acum îi sunt colegi, iar în cadrul proiectului național Sanatos de mic, al asociației SAMAS, este formator la modulul de educație nutrițională a preșcolarului pentru cadre didactice, educatori și asistenți medicali. Totodată, este formator în cadrul aceleiași asociații, la modulul de nutriție perinatală din cadrul cursului de educatori perinatali SAMAS dedicat cadrelor medicale implicate în asistența perinatală.

A coordonat și gestionat proiecte naționale precum :
•    Proiect derulat în parteneriat cu Asociația Salvați Copiii 2016 – Primele 1000 de zile  - consilierea în maternități a proaspetelor mame privind susținerea alăptării și promovarea alăptării exclusive până la 6 luni
•    Studiu privind alăptarea și diversificarea alimentației copiilor 2016– în parteneriat cu Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului
•    Studiu privind sănătatea reproducerii la femei în România 2016– în parteneriat cu Institutul Național pentru Ocrotirea Mamei și Copilului – Alfred Russescu București
•    Proiect SĂNĂTOS DE MIC 2017 – proiectul pilot desfășurat în 3 grădinițe în București în parteneriat cu Societatea Română de pediatrie, Societatea de Nutriție din România, Societatea Națională de Medicină a Familiei, Societatea Română de Gastroenterologie,, Hepatologie și Nutriție Pediatrică, Administrația Spitalelor și serviciilor medicale București, Societatea Națională de Cruce Roșie România, Philips România
•    Proiect SĂNĂTOS DE MIC 2018, 2019 – implementare proiect la nivel national în 175 grădinițe din București – construirea rețetelor și atelierelor de gătit pentru părinți și copii

A publicat și prezentat :

- Reducerea riscului obezogen la adolescenți prin dietoterapie si kinetoterapie – Congresul Internațional de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie București – 2014
- Studiu comparativ privind dietele comerciale standardizate versus dieta personalizată în tratamentul obezității – Congresul Internațional de Educație Fizica, Sport și Kinetoterapie București – 2015
- Implicațiile stilului alimentar în epidemiologia cancerului mamar în România – Congresul International de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie București – 2016
- suport de curs – Compoziția alimentelor – biodisponibilitate și biotransformare – workshop creditat ECT , București 2016
Support de curs – Influența suplimentelor alimentare asupra randamentului sportiv –workshop creditat ECT -  București 2016
- Indexul plasmatic aterogen la populația tânără caucaziană, fără obezitate - Congresul International de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie București – 2017
- Ghid practic pentru pacienții tiroidieni – București 2017
- Alimentația în cazul sindromului de ovar polichistic – București 2017
- Nutriția copilului cu factor de risc pentru obezitate prin moștenire genetică – Conferința Națională de Pediatrie – București 2018
- Importanța personalizării nutriției și antrenamentului, bazată pe testarea genetică - Congresul International de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie București – 2018

Continutul workshop-ului

- Punctele cheie în prevenția și managementul stresului :reechilibrarea hormonală a axei hipotalamo-hipofizo-suprarenaliană – descriere simplistă și raportarea la nutrienții cheie în susținerea acesteia
- Reechilibrarea sistemului imun – susținerea prin alimente și suplimente funcționale
- Nutrienți specifici organelor implicate în adaptarea organismului la stress și plante adaptogene funcționale
- Alimente de ajutor în menținerea unei glicemii constante - cortizolul însuși poate crește glicemia sau în cazul incapacității de a elibera cortizol suficient, glicemia poate scădea – este esențial programul meselor și compoziția lor ,prin excluderea alimentelor care ”fură” energia corpului după boom-ul energetic oferit pe termen scurt
- Implementarea protocolului adjuvant al funcțiilor de detoxifiere
- Alimente bogate în nutrienți esențiali pentru combaterea epuizării
- Susținerea digestiei în burnout și integrarea condimentelor energizante, alcalinizante și anti-inflamatorii
- Alimente ce conțin precursori pentru hormonii esențiali susținerii depășirii sindromului burnout
- Etapizare protocol management burnout

Programul workshop-ului

Sambata (09.00 - 17.00)

Workshop Online

Pret

290 RON

TVA inclus

Pentru inregistrari inainte de 21 Mai. Dupa aceasta data pretul o sa fie 370 RON

inscrie-te acum

Recomanda unui prieten

inapoi la workshop-uri
Facebook Messenger
WhatsApp