Ca scoala de fitness, primim adeseori intrebari din partea cursantilor nostri. Unele dintre acestea sunt legate argumentele pe care le pot da atunci cand primesc intrebarea „De ce sa lucrez cu un antrenor personal?” In sens larg, exista nenumarate motive pentru care o persoana are nevoie de un antrenor personal pentru a-si atinge obiectivele de fitness. Pentru ca incercam sa oferim cursantilor nostri cele mai importante informatii legate de profesia de antrenor personal, in materialul de fata vom enumera o serie de argumente pe care le poti invoca atunci cand primesti intrebarea „De ce sa lucrez cu un antrenor personal?”:
1.    Educatia/Specializarea – unul dintre argumentele principale pentru care o persoana trebuie sa se antreneze alaturi de un antrenor personal este legat de educatie. Ca antrenor personal esti specializat in fitness si detii toate informatiile necesare pentru a intocmi un plan de antrenament, menit sa indeplineasca obiectivele setate cu clientul. In primul rand, lucrand cu tine, clientul va evita aparitia unor afectiuni sau accidentari si, in acelasi timp, il vei ajuta sa execute acele exercitii care il vor ajuta sa-si atinga obiectivul cat mai rapid si eficient.
2.    Setarea obiectivelor – ca antrenor personal iti poti ajuta clientii sa-si seteze obiective realizabile si il vei ajuta sa si le indeplineasca, monitorizandu-l constant. Multi clienti care merg la salile de fitness, dar nu lucreaza cu un antrenor personal, nu au un obiectiv stabilit in cap si realizeaza doar exercitiile pe care le cunosc. Ba chiar, de cele mai multe ori acestia aleg sa faca doar cardio.
3.    Rezultate maxime – ca antrenor personal ii poti asigura clientului tau rezultate maxime, fara pierderi de timp. Practic, il eliberezi pe client de povara alegerii exercitiilor, caci tu esti pregatit sa intocmesti planuri de antrenament intensive, specifice fiecarui individ in parte.
4.    Sanatatea mentala – ca personal trainer trebuie sa fii un bun comunicator si sa ai capacitatea de a-ti motiva clientii. Dupa o zi incarcata la birou, clientii au nevoie de relaxare, isi doresc sa vada efecte la nivelul eliminarii stresului, pe langa indeplinirea obiectivelor legate de greutate sau tonus. Motivatia ta il va ajuta sa aiba o sanatate mentala buna si il vei face sa vina cu drag la antrenamente. Vei fi pentru el ca un terapeut.
5.    Obiceiuri sanatoase – avand cunostinte solide de fitness si nutritie, comunicare si motivare, le poti argumenta potentialilor tai clienti ca, lucrand cu tine, vor reusi sa dobandeasca obiceiuri sanatoase pe termen lung. Majoritatea celor care merg la sala nu are o strategie clara asupra a ceea ce doresc sa obtina din antrenamentele lor. De aceea, ca antrenor personal il vei ajuta sa inteleaga ca antrenamentele fac parte dintr-un stil de viata sanatos si il vei ajuta sa isi creeze principii sanatoase de viata, pe care sa le respecte pentru totdeauna.
6.    Depasirea limitelor – pe langa faptul ca ii ajuta sa scada in greutate, sa se tonifieze si sa adopte o alimentatie echilibrata, potentialii tai clienti vor avea ocazia sa-si depaseasca propriile limite, daca vor lucra alaturi de tine. Ca antrenor personal ii vei monitoriza constant forta, rezistenta, mobilitatea, etc., si il vei ajuta sa-si depaseasca limitele. Chiar daca exista clienti care urmaresc doar scaderea in greutate, dincolo de aceasta tu trebuie sa ii mentionezi si alti parametri care se vor imbunatati o data cu antrenamentele personale, parametri care il vor ajuta sa duca o viata mai buna.
Speram ca sfaturile de mai sus te vor ajuta sa castigi increderea potentialilor tai clienti si sa reusesti ca si antrenor personal. Nu uita ca dezvoltarea personala este foarte importanta, de aceea te invitam pe pagina www.fitness-scandinavia.ro sa vezi ce cursuri ti-am pregatit in urmatoarea perioada.