Fitness Scandinavia Blog

Categorie: Suplimente nutritive(4 postari)

14 efecte benefice ale vitaminei C pentru organism

Marti, 11 Februarie 2020 / Postat de Fitness Scandinavia in: Suplimente nutritive

Vitamina C este o vitamina esentiala (nu poate  fi produsa de catre corpul uman) cunoscuta si sub denumirea de acid ascorbic. Ea reprezinta unul dintre cei mai siguri si mai eficienti nutrienti, printre beneficiile sale numarandu-se protejarea organismului impotriva deficientelor imunitare, a bolilor cardiovasculare, a problemelor prenatale, a bolilor de ochi si chiar impotriva imbatranirii pielii.
Citeste continuarea

Este carnitina un simplu supliment pentru slabire sau are mai multe beneficii?

Vineri, 24 August 2018 / Postat de Fitness Scandinavia in: Suplimente nutritive

L-Carnitina este un amino acid sintetizat la nivelul tuturor celulelor dar in special de ficat si rinichi din lizina si metionina, doi aminoacizi esentiali. Desi cel mai adesea citim ca este recomandata ca supliment pentru slabire, carnitina are mult mai multe roluri in organism, ba chiar mai sigure si importante.
Citeste continuarea

Vitaminele ingrasa? Am nevoie sa iau suplimente?

Vineri, 20 Aprilie 2018 / Postat de Fitness Scandinavia in: Suplimente nutritive

„Nu vreau sa iau vitamine ca ma ingras!”, „nu vreau sa iau pastile, caut numai remedii naturale!” am tot auzit aceste fraze de-a lungul timpului si am incercat pe cat posibil sa explic cam ce se intampla cand luam vitamine si daca e cazul sa ne facem vreo grija in privinta suplimentelor de vitamine si minerale. Daca deja am promovat suplimentele alimentare cu alte ocazii,  astazi am decis sa aducem raspunsul intrebarii arzatoare: ma ingras daca iau vitamine?
In jurul suplimentelor de vitamine s-au creat atat de multe mituri incat nici nu cred ca mai pot tine pasul, insa probabil ca ideea ca ele ar ingrasa este cea pe care o aud cel mai des. O fi adevarat? Au acest efect advers? N-o fi bine sa le recomandam intr-o dieta de slabire? Dar ce ne facem cand avem un deficit caloric si riscam sa avem si deficiente de vitamine? Sa vedem impreuna...
Citeste continuarea

Cum scapam de stres, depresie si pofta de mancare cat mai simplu?

Luni, 19 Februarie 2018 / Postat de Fitness Scandinavia in: Suplimente nutritive

Astazi m-am gandit sa vorbim despre una dintre metodele mai putin promovate, dar foarte eficiente, prin care putem combate cateva “afectiuni” ale secolului in care traim: suplimentele 5-HTP. Daca nu aveti incredere in suplimentele alimentare, puteti discuta si cu un medic, care cu siguranta va va da unda verde in ceea ce priveste aceste solutii la indemana oricui are un plafar sau o farmacie pe aproape.
Citeste continuarea
Facebook Messenger
WhatsApp