Fitness Scandinavia Blog

Arhiva: Iunie 2016 (7 postari)

Beneficiile sportului in mentinerea sub control a diabetului

Joi, 30 Iunie 2016 / Postat de Fitness Scandinavia in: Stil de viata sanatos

Activitatea fizica si mentinerea unei greutati sanatoase te pot ajuta sa iti tii sub control diabetul si sa poti preveni problemele legate de diabet. Activitatea fizica ajuta ca glucoza (sau glicemia) sa ramana in limitele normale.
Sportul ajuta si ca insulina sa absoarba glucoza in celulele sanguine, inclusiv in muschi, astfel oferindu-ti energie. Muschii foloses glucoza mai bine decat o face grasimea. Construirea si folosirea muschilor prin sport poate preveni cresterea glicemiei. Daca organismul tau nu produce suficienta energie sau daca sistemele care o folosesc nu functioneaza in mod adecvat, celulele organismului nu folosesc glucoza. In consecinta, nivelul glicemiei creste, cauzand astfel diabet.
Demararea unui program de antrenamente te poate ajuta sa slabesti si sa iti mentii o greutate sanatoasa si sa detii controlul asupra glicemiei (antrenamente coroborate cu o dieta sanatoasa, desigur). Si in situatia in care nu vei atinge greutatea optima, chiar si o simpla scadere de 5-7kg ar putea face diferenta si iti poate reduce din problemele legate de diabet.
Citeste continuarea

Interviu cu FLORIN CUJBA, Fitness & Coaching

Joi, 23 Iunie 2016 / Postat de Fitness Scandinavia in: Stil de viata sanatos

Cat de importanta este potrivirea (chimia) dintre client si coach?
Nu exista chimie sau potrivire. Esti profesionist si la tine oamenii vin sa ceara ajutor nu sa rezoneze cu tine. Cred ca trebuie sa depasim aceste bariere si sa urcam pe scara ierarhica daca ne dorim sa fim considerati o componenta importanta, esentiala as putea spune, in societatea noastra.
Atat timp cat stii ce faci, clientul vine cu incredere totala in tine. Nu esti profesionist, cu siguranta aceasta incredere se va pierde si odata cu ea si clientul.
Citeste continuarea

Beneficiile antrenamentelor Aqua Gym si unde il poti practica

Marti, 21 Iunie 2016 / Postat de Fitness Scandinavia in: Concepte fitness

Beneficiile antrenamentelor Aqua Gym si unde il poti practica
Multe persoane traiesc cu impresia ca antrenamentele in apa sunt destinate numai celor varstnici sau femeilor insarcinate. Ei bine, aqua fitness-ul (cunoscut si ca aqua gym sau aerobic in apa) castiga din ce in ce mai multi adepti care, indiferent de varsta, se bucura de o multime de beneficii. Sa vedem ce pierdem daca nu ne inscriem si noi la o clasa de aqufitness.
Citeste continuarea

Beneficiile exercitiilor de yoga pentru barbati

Joi, 16 Iunie 2016 / Postat de Fitness Scandinavia in: Stil de viata sanatos

Beneficiile exercitiilor de yoga pentru barbati
Desi este adevarat ca majoritatea claselor de yoga sunt populate in mare parte de femei flexibile si in forma de invidiat, barbatii ar avea si ei o gramada de castigat de pe urma practicarii exercitiilor de stretching impuse de yoga. Sunt o multime de motive pentru care barbatii merita sa faca yoga si azi o sa vedem si care sunt acestea.
Yoga ne ajuta sa ne mentinem agilitatea mentala, sa eliminam toxinele si poate chiar sa ne imbunatatim si “performantele” in viata sexuala. Normal ca imbunatatirea flexibilitatii vine la pachet, iar asta nu poate decat sa ii bucure si pe barbatii pasionati de fitness si culturism si cam orice sport de altfel.
Sa trecem la multiplele beneficii pe care yoga le aduce in viata barbatilor!
1. Reduci stresul
Cine mai poate spune in ziua de azi ca nu e stresat? E firesc deci sa cautam tot felul de metode de relaxare. Daca antrenamentele de forta sau antrenamentele cardio intense au ajuns sa te oboseasca peste puteri, atunci yoga este solutia pentru destresare (pentru ca da, si sportul intens poate aduce un plus de stres in viata ta).
Clasele de yoga implica anumite tehnici de relaxare care, printr-o practica regulara, iti pot aduce o stare de calm. Odata cu antrenarea corpului, yoga iti antreneaza si mintea ceea ce te va face sa privesti cu mai multa claritate si obiectivitate o situatie posibil stresanta si nu te vei mai panica inutil si constant.
Plus ca nu e o idee rea sa te mai rupi si de tehnologie 60-90 de minute.
2. Dezvolti flexibilitatea
Citeste continuarea

Tulburari alimentare-Despre mancatul compulsiv si pericolele tulburarilor alimentare ( part II )

Luni, 13 Iunie 2016 / Postat de Fitness Scandinavia in: Stil de viata sanatos

Mancatul compulsiv
Persoanele care sufera de mancat compulsiv simt ca isi pierd controlul si consuma cantitati foarte mari de mancare. Efectiv simti ca nu te poti opri desi ti-ai dori.
Spre deosebire de cei care sufera de bulimie, ei nu tin post,nu varsa si nu fac sport in exces pentru a slabi.
Semne ale manctului compulsive:
•    faci ravagii in frigider sau iti cumperi o multime de alimente care ingrasa pe care le-ai evita in general;
•    le mananci pe toate, in general pe ascuns;
•    poti manca si cateva prajituri, pachete de biscuiti, multe batoane de ciocolata in numai cateva ore;
•    ai putea chiar sa mananci mancarea altcuiva sau chiar sa furi alimente pentru a-ti satisface nevoia de mancat compulsive;
•    episoadele de mancat compulsiv pot lua la inceput forma unor mese planificate, insa pentru ca ti-ai tot impus restrictii alimentare, gasesti ca este mult prea greu sa te satisfaca o masa normala si nu te mai poti opri;
•    dupa un episod de mancat compulsiv te simti plina si balonata – desigur si vinovata si deprimata. Incerci sa elimini toata mancarea pe care ai consumat-o inducandu-ti o stare de rau sau prin purgarea cu laxative. Este foarte neconfortabil si obositor, te simti blocata in rutina mancatului compulsiv si episoadele de varsaturi si/sau purgare.
Pericolele tulburarilor alimentare
Mancatul compulsiv si varsaturile pot cauza probleme serioase precum dezechilibre electrolitice (mineralele si fluidele din organism), deshidratare sau probleme de inima. Pot cauza si deces subit.
Semne psihologice ale tulburarilor alimentare
•    somn de proasta calitate
•    dificultate in a te concentra pe orice altceva decat mancare si calorii
•    depresie
•    pierderea interesul pentru viata sociala
•    dezvolti obsesii pentru mancare si mancat (uneori si pentru alte activitati gen spalat, curatat sau organizarea spatiului)
•    Semne fizice ale tulburarilor alimentare
•    ti-e greu sa mananci pentru ca stomacul ti-a scazut foarte mult (in cazul celor care sufera de anorexie)
•    te simti obosita, slabita si ti-e rece in timp ce iti scade metabolismul
•    suferi de constipatie
•    observi schimbari ale parului si pielii. Unora le cade parul, insa le creste un fel de puf pe restul corpului. Pielea devine uscata si poti dezvolta chiar si rani.
•    ai oase fragile care se rup usor
•    nu poti ramane insarcinata
•    iti afectezi ficatul, in special daca bei alcool
Citeste continuarea

Tulburari alimentare-Despre Bulimie si Anorexie part I

Miercuri, 08 Iunie 2016 / Postat de Fitness Scandinavia in: Stil de viata sanatos

Astazi abordam o tema ceva mai delicata, dar care trebuie fara indoiala sa fie adresata avand in vedere societatea in care traim, guvernata de importanta aspectului fizic dar si de multitudinea de produse tentante si nesanatoase: tulburarile alimentare. Vrem sa aratam bine, insa ne abtinem cu greu de la ceea ce ne place sa consumam desi stim ca ne face rau si daca mai adaugam in ecuatie si un stil de viata stresant, clar am creat situatia ideala pentru o problema alimentara.
Indreptarea spre extreme este ceea ce face diferenta intre o tulburare alimentara si un simplu episod de mancat compulsiv sau chiar de dietele yo-yo. Anorexia, bulimia si mancarul compulsiv sunt 3 tipare alimentare pe care milioane de persoane le-au dezvoltat.
Poate ca nu esti strain(a) de dietele extreme sau poate ca ai tendinta sa mananci ceva mai mult atunci cand te apropii de un bufet suedez sau cand esti pe la o petrecere cu prietenii. Inseamna oare asta ca suferi de o tulburare alimentara?
Semnul unei tulburari alimentare devine evident cand relatia ta cu mancare atinge niveluri extreme. Se estimeaza ca aproape 10 milioane de femei si 1 milion de barbati se confrunta cu tulburari alimentare, iar numerele ar fi chiar mai mari avand in vedere ca nu toate persoanele se indreapta catre tratament.
Cele trei tipuri principale de tulburari alimentare sunt: anorexia nervosa, bulimia si mancatul compulsiv.
Toate sunt afectiuni foarte serioase. Anorexia nervosa prezinta rata cea mai ridica de decese printre cei care sufera de afectiuni psihiatrice, conform National Alliance of Mental Illness.

Sa intram totusi si in detalii.
Citeste continuarea

DE CE FUNCTIONAL?

Miercuri, 01 Iunie 2016 / Postat de Fitness Scandinavia in: Concepte fitness

Dezbaterile despre antrenamentul functional si antrenamentul specific culturismului inca sunt aprinse. Toti incearca sa se subscrie uneia dintre tabere atunci cand vor sa dea de cap celei mai bune si rapide metode de crestere a masei musculare, hipetrofiei musculare.

Sunt foarte multi asa-zisi experti care considera ca numai un antrenament de tip culturism poate ajuta la dezvoltarea masei musculare unui sportiv. Ca sa fie totul clar de la bun inceput, antrenamentul orientat spre culturism ar trebui sa fie predominant numai pentru cei care urmaresc clar sa fie culturisti. Incercam in acest articol sa discutam despre diferenta intre antrenamentul functional si antrenamentul non-functional pentru a vedea cum e bine sa te antrenezi pentru cresterea masei musculare chiar si atunci cand faci fitness la nivel de amator si practici sport pentru sanatatea corpului.

Ce este antrenamentul functional?
Citeste continuarea
Facebook Messenger
WhatsApp