Ce te-a inspirat sa iti dedici cariera fitness-ului si coaching-ului?
Salut,
In primul rand pentru mine sportul inseamna disciplina, educatie, munca si ulterior rezultate. Pasiunea le imbraca pe toate deoarece fara pasiune nu poti face nimic. Fitness si Coaching merg mana in mana si o sa explic de ce. Fitness participa la starea noastra de bine, la fel de mult si Coaching-ul. Cele 2 unite dau o abordare holistica a starii de Wellness deoarece prin Fitness si Coaching poti atinge o stare de bine fizica, mentala, emotionala. Poti schimba casa, orasul, tara insa daca TU mental, fizic si emotional nu esti bine atunci orice schimbare este in zadar.

Povesteste-mi putin despre activitatile pe care le desfasori, te rog.
Detin o companie de servicii sportive in Fitness (Fusion Sport),  mai exact conceptul Tribul proiect ce imbina cele 3 puncte de mai sus: fizic, mental si emotional. De curand am lansat si Fitness Business Coaching produs ce se adreseaza antrenorilor de fitness din Romania ce doresc sa construiasca o cariera in acest domeniu extraordinar. De 1 an coordonez activitatea de Fitness si Aerobic din pozitia de Manager Operational la Aviatiei Wellness Center unde succesul nu a intarziat sa apara.
Cum ai inceput colaborarea cu Fitness Scandinavia?
Colaborarea cu Fitness Scandinavia.… impreuna suntem mai puternici! In aceste momente colaborarea este mai puternica decat oricand deoarece tot ce facem impreuna este in beneficiul societatii. Toti viitorii antrenori vor fi pregatiti pentru a livra informatii si servicii de calitate oamenilor ce le solicita ajutorul si de aceea colaborarea noastra este necesara!

Care ai identificat ca sunt cele mai mari probleme cu care se confrunta persoanele in momentul in care decid sa faca sport? Dar in privinta alimentatiei? Ce sfaturi le-ai oferi?
Eu identific o singura mare problema ATITUDINEA. Ca si societate nu putem spune ca oamenii vad sala de fitness ca pe o necessitate insa, eu vad Fitness-ul in pozitia de Preventie si daca nu faci miscare ajungi mai repede la medic. Daca faci miscare este posibil sa nu ajungi deloc. O articulatie se repara insa un stop cardiac lasa repercusiuni mari. Este doar un exemplu insa ele pot fi foarte multe. Daca faci miscare previi obezitatea, diabetul, problemele cardiovasculare, imbatranirea timpurie si dezvolti increderea in propriile forte si de aici mentalul sau emotionalul.
Poti schimba tot insa daca Atitudinea este aceeasi rezultatul nu va fi diferit pentru acea persoana.

Care crezi ca sunt solutiile pentru ca o persoana sa faca din wellness un stil de viata pe termen lung?
O solutie ar fi sa inceapa. Sa accepte ca sportul este la fel de vital ca spalatul propriului corp. Nu poti sa dai cu sapun si sa ai impresia ca organismul tau este ca nou. Daca la interior esti frumos la exterior se reflecta si invers.



Pentru o persoana care faca sport de mult timp si atinge poate stagnarea, ce sfaturi i-ai da pentru a se autodepasi?
Ce este stagnarea? Este un cuvant in vocabular. Daca dai voie creierului sa gandeasca “stagnarea” asta se va intampla. Never give up! Nu conteaza cat de lung este drumul si cat de greu este atat timp cat ai o miza si destinatia este ceea ce iti doresti. O destinatie ratata se poate tranforma in obicei si cu siguranta se va perpetua.

Care este legatura dintre alimentatie si sport?
Totala. Alimentatie = Energie si Sanatate. Fara o alimentatie optima, organismul sufera la toate capitolele. Organele devin lente, sportul nu da rezultate, energie scazuta si pot da exemple la nesfarsit.

Care sunt sfaturile principale pentru rezistenta si recuperare?
Odihna printr-un somn de calitate, alimentatie optima, antrenament specific.

Cat de importanta este crearea unui plan de antrenament personalizat?
Traim in secolul in care informatia este accesibila. Problema este ca nu stim sa selectam ce avem nevoie si de aceea cred ca noul slogan ar trebui sa fie “its personal”. Orice facem trebuie sa se potrivesca cu felul nostru de a fi. Un antrenor personal competent poate face acest lucru, poate selecta ceea ce ai nevoie pentru a ajunge mai usor la scopul propus.

Poti sa imi vorbesti putin despre un caz de succes din cariera ta?
Pffff…..ultimul: 145 kilograme, diabet insulinic si un preinfarct. In general doar provocarile ma tin motivat. Am ajuns la 98 de kilograme in 18 luni. Pentru mine nu exista abordarea pe termen scurt. Doresti sa obtii ceva din experienta cu mine atunci trebuie sa stii ca doar pe termen lung putem lucra. In acest moment se simte bine, este increzator in fortele proprii, alimentatia este potrivita insa din pacate diabetul nu a regresat. La nivel mondial se spune ca diabetul insulinic poate fi tratat insa cazurile sunt foarte rare. In acest caz nu a regresat, insa atat timp cat este mentinut un stil de viata echilibrat poti avea o viata normala. Riscul de infarct a scazut si acesta odata cu scaderea grasimii viscerale.




Ai vreun sfat pentru persoanele care isi doresc sa devina antrenori sau sa practice coachingul?
Sfatul meu este sa fie pregatiti pentru ce este mai frumos daca doresc sa devina antrenori personali, insa nici nu trebuie sa confunde succesul cu “merge si asa”, deoarece orice e frumos dureaza putin daca nu este sustinut.
Coaching-ul nu este pentru oricine. Coaching inseamna dezvoltare personala si schimbare totala, flexibilitate, acceptare si multe multe alte competente.

Banuiesc ca le oferi clientilor o serie de tehnici pentru a-si controla gandurile si actiunile. Ne poti descrie una dintre ele?
Secretele nu exista. Toti facem cam acelasi lucru doar ca modul cum le facem difera. De aceea pentru mine gandul determina actiunea si de aceea eu lucrez mult inainte si incerc sa anticipez orice bariera fiind pregatit cu solutii. Imi fac viata mai usoara atat mie cat si clientilor mei.

Cat de importanta este potrivirea (chimia) dintre client si coach?
Nu exista chimie sau potrivire. Esti profesionist si la tine oamenii vin sa ceara ajutor nu sa rezoneze cu tine. Cred ca trebuie sa depasim aceste bariere si sa urcam pe scara ierarhica daca ne dorim sa fim considerati o componenta importanta, esentiala as putea spune, in societatea noastra.
Atat timp cat stii ce faci, clientul vine cu incredere totala in tine. Nu esti profesionist, cu siguranta aceasta incredere se va pierde si odata cu ea si clientul.

Care este filozofia ta de coaching?
Growing is a must have!

Poti sa ne spui cate ceva despre dieta ta zilnica si poate si despre planul de antrenament?
Mananc 3 mese pe zi si 2 gustari.
Antrenamentul zilnic dureaza 45 de minute si se bazeaza pe mult cardio si stretching.