Foloseste fiecare secunda in sala!

Cum poti avea antrenamente mai bune, mai intense, mai distractive? Am uitat sa precizez in doar 45 de minute. Practic nu este nevoie sa iti rezervi zilnic 2-3 ore pentru a veni la sala, nu este nevoie sa-ti dai peste cap tot programul in incercarea de a scapa de cateva kilograme in plus.


Am intalnit foarte multe persoane care ajung intr-o conditie fizica destul de proasta, in principal din cauza lipsei de activitate fizica si lucrului la birou. Este si cazul tau? Probabil iti gasesti deja scuze...nu am timp de sport...nu am timp sa mananc sanatos...plec la birou la 7 vin acasa la 8.
Daca programul zilnic de mai sus ti se potriveste ca o manusa cred ca ar trebui sa citesti in continuare.

Ce ai zice daca ti-as propune un program de antrenament extrem de eficient, un program ce combina efectele unui antrenament cu greutati cu cele ale unei sedinte cardio si nu in ultimul rand iti va da senzatia ca progresezi de la sedinta la sedinta?
Asa ceva chiar exista si se numeste antrenamentul in circuit...nu este nimic nou. Conteaza doar sa sti cum sa il implementezi. Haide sa impartim corpul uman in 3 zone de interes major: picioare, zona mediana, "piept si spate".

Vom incepe prin a stabili traseul-3 circuite, 3 exercitii fiecare, 4 repetari la fiecare circuit- total 45 de minute maxim.
Avem nevoie doar de un spatiu deschis (sala de fitness, parc, aer liber etc), 5 steppere(cutiute), o coarda elastica si o pereche de gantere de maxim 3 kg.

Vom pozitiona toate cele 5 steppere la distanta de 2 metri unul de celalalt.

Primul circuit-alergare cu genunchii la piept, tempo ridicat, ajungem la primul steper

             -saritura pe stepper cu ambele picioare, repetam la toate cele 5 steppere
             -sarim de pe ultima cutiuta ridicam banda elastica si efectuam flexia antebratului pe brat( flexii pentru biceps)

Luam o pauza de 30-60 secunde si repetam circuitul.

Acest tip de antrenament se preteaza foarte bine pentru persoanele cu cateva kilograme in plus care vor sa obtina abdomenul de plaja, dar nu il recomand persoanelor obeze deoarece efortul asupra articulatiilor in urma sariturilor plyometrice va fi unul considerabil.

Scopul antrenamentului este acela de a mentine pulsul ridicat, deci nu va feriti sa micsorati pauzele intre serii atunci cand incepe sa fie confortabil.

Aduna 2-3 prieteni si propune acest tip de antrenament...te vei distra copios, vei arde calorii si iti vei masura fortele cu partenerii de antrenament.

Spor la antrenament!