Trebuie sa recunoastem ca PRIMA IMPRESIE conteaza cel mai mult. Asa ca de aici pornim.
Din moment ce suntem ”judecati” dupa cum abordam situatia la prima impresie, atunci hai sa facem ca prima impresie sa fie consistenta . Sa fiu sincer, de cate ori descoper un nou potential expert prima impresie este si cea reala. Experienta face ca eu sa fiu flexibil si pentru alte impresii ulterioare insa nu toti au rabdare si odata ce te ”stampileaza„ acolo vei ramane pentru ei.
Spre exemplu este foarte important sa fii cine esti si sa nu incerci sa impresionezi prin actiuni ce nu te reprezinta. Se cauta naturaletea deoarece in lumea moderna zona on-line modifica foarte mult realitatea si in timp am inceput sa fim foarte selectivi cu ceea ce urmarim. Cautam realitatea, simplitatea si siceritatea. Aceste componente vor intari mesajul tau.
De asemenea ca Expert este important sa zambesti. Nu cred ca stii sa zambesti in fata camerei. Este extrem de important sa zambesti natural. Un zambet fals te va arunca in groapa cu lei si de acolo vei iesi foarte greu. Cu siguranta nu stii sa zambesti cu OCHII.
Imaginea ta trebuie sa detina o carte de vizita, un site si alte materiale colaterale. Spre exemplu a scrie articole sau a face postari despre diferite subiecte din Fitness te va pozitiona treptat in zona de Expert.
A scrie o carte deja este un nivel destul de consistent si cu siguranta va cantari mult la imaginea ta si la prima impresie creata.
A tine seminarii creioneaza incredere in brand-ul tau. Nu este usor sa tii seminarii in fata unei audiente. Sa nu uitam ca traim in Romania unde societatea este foarte critica si nu este usor a impresiona insa daca reusesti cu siguranta va contribui puternic la o imagine de Expert.
Testimonialele despre rezultate transmise in mediul social este cireasa de pe tort. Nimic nu poate fi mai puternic decat imaginea de before and after. Bineinteles, daca este ceva fals in imagine cu siguranta vei avea probleme. Fii sincer deoarece doar asa vei avea credibilitate.
Nu trebuie sa ascunzi secretele succesului. Nu exista secret. Exista munca grea si perseverenta. In momentul cand te relaxezi si slabesti motoarele sa stii ca exista cineva care te va ajunge din urma.
Mult succes in cariera de Fitness Expert!

-Florin Cujba