Ceaiul verde este utilizat ca medicament de mii de ani, fiind originar din China, dar utilizat pe intreg continentul asiatic, datorita beneficiilor multiple pe care le are pentru sanatate. Pentru a va convinge de acestea, am vorbit cu managerul celei mai vechi ceainarii din Bucuresti, Ceainaria Rendez-Vous.

Madalina Radulescu recomanda ceaiul verde, deoarece:

•    Stimuleaza metabolismul – folifenolii din ceaiul verde intensifica oxidarea grasimilor si transforma mai rapid mancarea in calorii;

•    Previne diabetul – consumul de ceai verde regleaza nivelul glucozei din sange, scazand nivelul zaharului din sange dupa masa si reduce depozitele de sange.

•    Boli cardiovasculare – cercetatorii au confirmat faptul ca, in cantitati moderate, ceaiul verde actioneaza asupra vaselor de sange, regland presiunea arteriala. De asemenea, protejeaza impotriva formarii cheagurilor, cauza principala a aparitiei bolilor cardiovasculare.

•    Reduce nivelul de colesterol din sange – mai exact, consumul de ceai verde reduce nivelul de colesterol rau, echilibrand raportul dintre colesterolul rau si colesterol bun.

•    Previne depresia – teanina este un aminoacid care se gaseste in mod natural in ceaiul verde. Aceasta substanta ae un efect relaxant asupra organismului, prevenind starile de agitatie si chiar depresia.

•    Efect anti-viral si anti-microbian – catechinele din ceai sunt agenti anti-microbieni extrem de eficienti impotriva gripei si chiar a mai multor tipuri de cancer. In anumite studii ceaiul verde este recomandat pentru inhibarea mai multor boli.

•    Intarzie efectele de imbatranire – actiunea antioxidanta a ceaiului verde are efecte benefice asupra pielii, prevenind imbatranirea. In plus, aplicat local, ceaiul verde poate reduce daunele cauzate de expunerea intensa la soare.

Recomandarea noastra este ca inainte de orice tratament bazat pe ceai verde sa consultati medicul, pentru a va asigura ca starea dumneavoastra de sanatate sa permita acel tratament. De asemenea, este indicat sa alegeti ceaiul verde din surse sigure si, de preferat, sa fie vrac. Ceainaria Rendez Vous va propune o gama larga de sortimente de ceai verde, dar si ceai negru si alb, pe care le puteti mirosi si degusta in ceainariile Rendez Vous din Floreasca si Universitate.