Masa 1: micul dejun, masa 2: gustare, masa 3: pranz...din nou o gustare usoara apoi cina. Putem spune ca avem un program alimentar bine pus la punct. Pe langa faptul ca avem 3 mese principale bogate in substante nutritive, dieta este completata de doua gustari ce potolesc senzatia de foame intre mese. Totusi ce alimente se incadreaza in categoria gustari, in cadrul unei diete ce are ca scop principal scaderea stratului adipos...si de ce nu, pastrarea masei musculare?

Raspunsul imediat ar fi fructe. De ce nu? Fructele sunt sanatoase, naturale, dar totodata bogate in fructoza, o monozaharida foarte raspandita in natura si care consumata in exces poate duce la cresterea in greutate.

In schimb am gasit o alta gustare care te va ajuta sa mentii un nivel de kilocalorii redus la finalul zilei si totodata sa asiguri o stare anabolica pentru a-ti mentine tonusul muscular. Iaurtul grecesc este un aliment cu o compozitie deosebita. In procesul de fermentare se extrage zerul, o proteina cu absortie rapida si rezulta un iaurt extrem de cremos, bogat in caseina, cu un nivel de lactoza scazut si foarte slab.

Proteina cu absortie lenta, caseina, asigura un flux constant de aminoacizi in sange, ceea ce rezulta intr-o stare anabolica sustinuta.
Pe langa asta ai putea adauga o mana de migdale sau nuci, pentru a completa cu cateva grame de grasimi nesaturate(sanatoase). Vei obtine o gustare ce contine o sursa de proteina cu absortie lenta, grasimi sanatoase care taie pofta de mancare pentru cateva ore si un nivel redus de carbohidrati.

Pe langa asta obtii si beneficiile unei mese usor de transportat si care poate fi servita chiar si in masina.

Si inca ceva: incearca sa te abti de la tentatia de a consuma paine, fie ea alba, neagra sau albastra:)

Spor la antrenament!