De ce sa crestem masa musculara?

Hipertrofia musculara a fost mereu scopul oricarui barbat care a intrat intr-o sala de fitness. Fie ca iti place sa recunosti sau nu, sunt
convins ca visezi la cativa centimetri in plus la nivelul bratelor sau un piept mai proeminent.
In cele ce urmeaza iti voi prezenta un truc foarte simplu ce te va ajuta sa acumulezi masa musculara foarte rapid.


Ce este un varf de insulina ?

Ridicarea nivelului de insulina in sange dupa antrenamentul de forta este o metoda foarte eficienta de a creste procentul de masa musculara sau a-l mentine in timpul unei diete de reducere a stratului adipos.
Acesta nu va fi un articol prea complicat in care sa aprofundam bazele stiintifice ale acestui procedeu , ci mai degraba un rezumat pe intelesul tuturor .

Ce este insulina ?

Este un hormon produs de pancreas care joaca un rol esential in absorbtia glucozei in celula musculara si folosirea ei pe post de energie .

De ce este insulina asa de importanta in corpul omenesc ?

De fiecare data cand ingeram o cantitate de carbohidrati , ne putem astepta la o crestere a nivelului de insulina , crestere ce are rolul de a regla nivelul "zaharului" din sange. Acest hormon nu permite cresterea nivelului de glucide in sange peste o anumita limita .
Acum avem doua posibilitati :
-imediat dupa antrenament cand corpul nostru se afla intr-o puternica stare catabolica , varful de insulina ajuta la refacerea rezervelor de glicogen in celula musculara , precum si o mai buna absorbtie a aminoacizilor(responsabili pentru hipertrofia musculara).
-in absenta antrenamentului fizic , varful de insulina este de evitat deoarece depoziteaza surplusul de glicogen sub forma de strat adipos.

Cum putem crea un varf de insulina pe cale naturala ?

Ingerand imediat dupa antrenamentul de "forta" 20-30 de grame de carbohidtrati simpli impreuna cu un shake proteic .
Acestia pot proveni din alimente cu un continut ridicat de zahar , dextroza , maltodextrina etc cu exceptia fructozei. Fructoza este prezenta, dupa cum ii spune si numele in fructe
Astfel vom opri starea catabolica (distrugerea muschiilor) si vom imbunatati de asemenea sinteza proteica .

Pentru cei ingrijorati de consumul zaharului in timpul unei diete hipocalorice, trebuie sa luam in considerare faptul ca urmatoarea masa va fi automat mai putin consistenta diminuandu-se starea de foame. La sfarsitul zilei vom constata ca ne-am incadrat in totalul de kilocalorii propuse.

Spor la antrenament!