Cand vorbim despre personal training, trebuie sa fii convins ca lucrurile nu sunt negociabile, fiind vorba despre o arie a sanatatii. Ca personal trainer trebuie sa te asiguri ca faci tot posibilul sa imbunatatesti starea de sanatate a clientilor tai, evitand accidentarile. Pentru a-ti indeplini obiectivele si a deveni un antrenor personal de succes, ti-am pregatit o lista cu 5 lucruri pe care nu trebuie sa le faci in calitate de antrenor personal:
1.    Nu-ti pierde focusul – clientii tai te platesc pentru timpul tau. Din momentul inceperii antrenamentului si pana la finalul acestuia, clientul tau trebuie sa primeasca 100% din atentia ta.
2.    Nu-ti programezi antrenamentele – ca antrenor personal trebuie sa fii foarte atent in planificarea antrenamentelor cu clientii tai. Incearca sa respecti programul clientilor si sa nu existe suprapuneri. Nu uita ca cei care esueaza in planificare, isi planifica esecul!
3.    Nu antrena clientii in acelasi mod – fiecare client este diferit, nu-i asa? Fiacare are propria postura, propriile afectiuni, propriile deficiente. Astfel, fiecare antrenament trebuie planificat astfel incat sa imbunatateasca conditia fizica specifica a fiecarui client, starea de sanatate si, in acelasi timp, sa conduca la indeplinirea obiectivelor setate cu acesta la inceputul colaborarii. Ca antrenor personal trebuie sa stii ce anume este capabil sa faca fiecare client in parte si sa planifici antrenamentele in concordanta cu aceste aspecte.
4.    Nu sta cu ochii in telefon – tehnologia reprezinta un factor de distragere a atentiei pentru noi toti. Asigura-te ca nu transmiti acest sentiment clientilor tai. Nici macar utilizarea telefonului pentru a realiza timing-ul antrenamentelor nu este o scuza. Achizitioneaza-ti un timer specific pentru clasele de fitness si fii un profesionist.
5.    Nu-ti urma propriile sfaturi! – sa fim sinceri, in fitness tu esti propriul tau brand. Potentialii clienti incep sa-si formeze o opinie despre tine de indata ce te vad. De la modul in care esti imbracat, modul in care te ingrijesti, felul in care te alimentezi, toate acestea transmit mesaje clientilor tai. Asadar, acorda atentie ingrijii tale, practica ceea ce promovezi ca si antrenor personal!
  Evita aceste greseli si convinge-ti potentialii clienti ca merita sa te aleaga ca si personal trainer. Citeste si celelalte articole de pe blogul Fitness Scandinavia si fii la curent cu cele mai importante stiri din domeniul fitness-ului!