Ce este Bosu?

Inventat de David Weck, BOSU Balance Trainer a aparut  în anul 2000 şi a devenit rapid un produs(accesoriu) de antrenament  pentru sportivi de performanta,  cu mare succes folosit apoi si in fitness. Iniţial, numele de "BOSU" a fost un acronim pentru "Both Sides Up." Astăzi, termenul de "BOSU" a evoluat dincolo de produs pentru a înţelege acum "Both Sides Utilized”. Aceasta însemna că BOSU - Balance Trainer ar putea fi utilizat pe ambele părţi ceea ce ma duce cu gandul  un pas mai departe de antrenamentul traditional  utilizizand  acest accesoriu intr-un mod unic.

Cele 2 parti recomandate pentru a fi utilizate sunt:
-jumatate de minge (dom)
-platform plata

Antrenamentul cu BOSU este un antrenament ce iti dezvolta “bagajul motric”, iti modeleaza corpul si mintea. Se  poate folosi la exercitii foarte diferite: pentru rezistenta, forta, echilibru, flexibilitate, stabilitate. De exemplu se poate folosi  la exercitii cardio, exercitii pentru tonifierea trenului inferior sau exercitii de imbunatatirea  echilibrului atunci cand este in pozitie normala, cu partea  dom-ului  sus, sau pentru exercitii ce intaresc zona CORE si dezvoltarea trenului superior atunci cand este in pozitie inversa, cu platforma plata sus.

Cum actioneaza BOSU?

Executand  exerciţiile pe BOSU -Trainer Balance , acesta vă impune să va mentineti  centrul de greutate pe o suprafaţă care este în continuă schimbare, avand implicati si alti muschi (stabilizatori) in executarea miscarilor, decat daca am face acelasi miscari pe sol.
Atunci când stai pe un BOSU Balance Trainer, toti muschii sunt obligaţi să se contracte pentru a menţine articulaţiile în poziţia corectă, astfel obligandu-ne sa executam cat mai corect exercitiile.
Cel mai bun lucru despre BOSU Balance Trainer, în afară de versatilitatea sa, este faptul că acesta adaugă elementul distractiv  la antrenamentele obişnuite!