De ce as avea nevoie de un personal trainer?

De ce as avea nevoie de un antrenor personal cand ma pot antrena de unul singur? Cu siguranta pot alege cateva antrenamente de pe internet si sa le fac in fiecare zi in sala.

Mai mult ca sigur te afli printre cei care gandesc la fel. Sunt convins ca in mare parte ai si dreptate. Dar ce se intampla cand au trecut deja trei luni de cand te-ai decis pentru prima oara in sala de fitness si nu poti observa nici o modificare asupra corpului tau.

Nu ai slabit, nu ti-ai dezvoltat masa musculara, nici conditia fizica, echilibrul sau mobilitatea. Practic ti-ai pierdut o ora pe zi, patru zile pe saptamana din timpul tau valoros, cand ai fi putut sta relaxat acasa in fata televizorului. Poate ai reusit cel putin sa intri in vorba de cateva ori cu fata in tinuta provocatoare de pe bicicleta eliptica.

Hai sa aprofundam putin subiectul. Sa zicem ca vrei sa scapi de ultimele 5-6 kilograme in plus pentru a te pregati de sezonul de vara. Desi ai reusit sa te apropii de telul tau, niciodata nu ai reusit sa inlaturi ultimul strat de tesut adipos care iti acopera "patratelele". Aici intervine antrenorul personal. El te poate ajuta sa alegi cea mai potrivita dieta pentru corpul tau, dar si adecvata pentru stilul tau de viata. Desi cele luate de pe internet par foarte atractive la prima vedere majoritatea nu aduc rezultate din cauza ca nu se pliaza pe programul tau de zi cu zi. Cum ar fi sa mananci o omleta din 3 albusuri de ou in mijlocul unei sedinte importante?

Acum sa trecem la timpul efectiv petrecut cu antrenorul tau. El te va ajuta prin alegerea exercitiilor potrivite pentru telul tau, te va motiva in mod constant si iti va corecta forma de executie. Daca iti doresti sa slabesti poti fi sigur ca aparatele fixe care iti ofera un scaun confortabil nu te vor ajuta in nici un fel. Vei avea nevoie de un antrenament solicitant atat pentru masa musculara precum si pentru sistemul tau cardio-vascular. Niciodata impinsul la un aparat nu se va putea ridica la inaltimea unei flotari cu greutatea corpului tau pentru a-ti mentine pulsul la un nivel ridicat.

In alt plan de idei antrenamentul cu un antrenor va fi mult mai distractiv si timpul va zbura pe langa tine. Nici nu iti poti da seama cat de usor este pana nu incerci.

Cum ar fi sa te joci practic cu mingea medicinala si cea de bosu si in acelasi timp sa slabesti. Dintr-o data antrenamentul anevoios la care veneai mai mult de gura lumii a ajuns sa fie o oaza de relaxare in mijlocul unei zile pline de stres.

In ultimul rand nimic nu se compara cu senzatia pe care o vei avea atunci cand te urci din nou pe cantar si antrenorul iti va arata cum kilogramele s-au topit miraculos si procentul de grasime este format acum dintr-o singura cifra. Odata ce vei indeplini targetul pe luna respectiva increderea in fortele proprii va creste vertiginos, te vei smti practic ca o noua persoana gata sa doboare orice bariera ii sta in cale. Probabil te vei intreba cum de nu te-ai hotarat mai devreme sa faci acest pas.

Si nu uita, antrenorul personal este un expert in domeniu sau, a lucrat cu multi clienti cu care a avut rezultate si cu siguranta cunoaste formula si pentru succesul tau.