In anul 2016, stilul de viata sanatos a devenit un trend cu o amploare crescanda, la fel ca si descoperirea unor noi modalitati de relaxare. Vedem tot mai multe studio-uri de yoga si apar tot mai multe filmulete cu sesiuni de meditatie. Oare ce ne promite noul an pentru echilibrul emotional si fizic?Care ar fi trendurile din zona wellness-ului ale noului an? Oare a aparut vreo ciudatenie? Oare ne vom putea adapta?
Sa vedem impreuna pe ce cai ne conduce zona de wellness si relaxare in noul an.
Prin urmare, anul 2017 va implica, printre altele, si incercarea de a ne controla mintea prin controlul viselor.
1. Vacantele de wellness
Deja bootcamp-urile si vacantele destinate autodezvoltarii au inceput sa primeasca atentie inca din 2016. Am vazut organizate o multime de tabere de yoga, tabere hibrid, s-au deschis spa-uri si au aparut noi concepte de sesiuni terapeutice, toate menite sa iti reimprospateze mintea si corpul si sa iti reintregeasca viata.
In 2017 o sa tot fim intampinati pe la hoteluri si resorturi de dispozitive de purificare a aerului, saltele organice si obiecte pentru podea care sprijina postura.
2. Echilibrare psihica prin meditatie
Este clar ca meditatia sub toate formele sale a atins cote maxime in anul 2016. Deci este firesc ca in anul 2017 lucrurile sa fie duse la un alt nivel. Anumite companii si-au propus sa ne invete cum sa avem vise lucide (mai tii minte filmul “Inception”?). Se presupune ca asta e forma suprema de accesare a creierului, prin care ni se promote dezlegarea informatiilor stocate in subconstient in timp ce ne ajuta si sa eliminam problemele de somn si dezechilibrele provocate de stres.
3. Recuperarea fizica va fi lege pentru pasionatii de sport
Daca trendurile din fitness (link catre articol) ne conduc spre o zona din ce in ce mai intensa, era aproape firesc ca si calmarea, relaxarea si recuperarea fizica sa devina aproape la fel de importante. Antrenamentele intense sunt favoritele multor persoane pasionate de sport si a celor care nu dispun de mult timp dar care vor sa fie in forma, insa obsesia pentru ele conduce in multe situatii la supraantrenament si accidentari. Odata cu aceste doua intamplari nefericite va scadea si motivatia din pacate.
In niciun caz antrenamentele dificile nu dispar din ecuatia noastra de fitness, insa oamenii vor incepe in sfarsit sa se concentreze pe obiceiurile sanatoase care ar trebui sa insoteasca planurile de antrenament. Clasele de recuperare vor fi mult mai frecventate, iar produsele de ingrijire vor fi folosite mai des pentru ca eferotul depus sa nu ne faca mai mult rau decat bine.
In sfarsit ne vom echilibra organismul, vom observa renasterea tehnicilor de “restaurare”. Unul dintre semnele care prevestesc acest trend sunt exercitiile cu rola de masaj (foam roller).
Oamenii vor deveni din ce in ce mai educati in noul an cu privire la recuperarea fizica si a importantei somnului.
4. Terapia prin plutire
Noua ne suna foarte bine o sesiune de relaxare prin plutire in deriva. Sesiunile acestea de detensionare la suprafata apei se pare ca reduc anxietatea, depresia si chiar amelioreaza durerile, imbunatatind in acelasi timp si calitatea somnului.
5. Baile cu sunete
Acestea sunt niste sesiuni extrem de interesante de relaxare. Se sta pe sol sau intr-un scaun confortabil, intr-o incapere intunecata, cu ochii acoperiti, creandu-se o atmosfera de calm pentru acuitizarea altor simturi decat vazul. Acuitatea auditiva este imbunatatita pentru a putea fi interiorizate sunetele unor boluri de cristal sau mai multor tipuri de instrumente suave.
Baile cu sunete reprezinta o experienta fonica excelenta pentru cei care au nevoie de o sesiune e relaxare profunda, rejuvenare si o accelerare a calatoriei de autocunoastere. Pot fi tratate accidentarile fizice si traumele emotionale. Vei simti cum vibreaza viata in interior.
6. Magneziul pentru recuperare fizica
Tot vedem cum suplimentele de magneziu sunt promovate cu convingere pe toate caile. Carenta de magneziu este insotita de efecte secundare cum ar fi crampele musculare sau insomnie. Ai grija ca in momentul in care cauti un supliment de magneziu sa aiba doza minima recomandata zilnic, de 360mg cel putin. Este pacat sa arunci banii pe un produs de proasta calutate.
Si baile cu sare Epsom sunt senzationale si, poate in mod neasteptat, sunt o buna modalitate de a-ti creste nivelurile de magneziu.
7. Produsele cosmetice devin mai sigure
Tot mai multe femei au inceput sa citeasca etichetele produselor cosmetice la fel cum fac si cu ingredientele produselor alimentare. Scazeaza cremele de fata pentru ingredientele nocive si iritante si deja privesc ingrijirea pielii ca o extensie a intregii sanatati. Rezultatul este ca brandurile de cosmetice si produse de ingrijire devin mai responsabile si creeaza produse accesibile dar si lipsite de ingrediente “necurate”.
Apar din ce in ce mai multe site-uri care analizeaza si prezinta in detaliu ingredientele din produsele cosmetice si ne satisfac nevoia de cunoastere. Nu putem spune ca produsele cosmetice bio ar fi 100% sigure, dar unele ne pot feri de anumite pericole. Chiar si asa, lista de ingrediente trebuie verificata.
Si daca tot suntem la subiectul ingredientelor pe care sa le aplicam pe ten, mentionez ca in niciun caz nu este indicat sa folosim uleiuri sau substante naturale despre care nu ne-am informat. Numai pentru ca un ingredient este natural, asta nu il face complet sigur pentru pielea noastra.