Cum tratam natural durerile de cap cu Yoga?

Daca nu prea te atrage ideea de a lua medicamente pentru durerile de cap si nici vizitele la doctor nu sunt activitatea ta preferata, poti foarte bine sa te indrepti catre salteaua de yoga si sa te pui pe treaba.

Cum putem trata durerile de cap cu yoga?

Deja am mentionat beneficiile practicii de yoga asupra barbatilor (http://www.fitness-scandinavia.ro/ro/blog/-3.html) (care, desigur, pot fi extinse partial si asupra femeilor), asa ca ar fi cu siguranta binevenita o prezentare a felului in care yoga ne ajuta cu o problema extrem de serioasa si deranjanta: durerile de cap.
Durerile de cap pot avea o multime de cauze precum tensiunea din gat, umeri incordati sau dureri de spate. Iti vom prezenta cateva pozitii de yoga cu care poti atenua durerile de cap, prin miscari de stretching si destindere totala datorita unei circulatii imbunatatite catre cap.
Poti face o singura asana, mai multe sau o secventa de astfel de pozitii pentru reducerea unei migrene sau a unei simple dureri de cap.

1. Intinderi in lateral

Uneori durerile de cap sunt cauzate de durerile gatului, asa ca intinderea acelei zone incordate ar trebui sa ajute. Aseaza-te intr-o pozitie confortabila si trage cu bratul stang de partea dreapta a capului spre stanga. Mentine pentru cateva respiratii si apoi schimba lent partea. Repeta pe ambele parti de cateva ori.

2. Cainele cu fata la sol pe sfert

Asta este o varianta mai relaxata a versiunii pozitii Cainelui, denumita Caine pe Sfert. Preia din presiunea de pe brate si incheieturi permitandu-ti sa te odihnesti pe antebrate. Respira adanc in timp ce stai in aceasta pozitie si lasa-ti capul sa atarne in aceasta pozitie pe umeri.
Uneori, imbunatatirea circulatiei catre cap poate fi tot ce ai nevoie pentru tratarea unei dureri de cap.

3. Sprijin pe frunte, bratele peste cap

Aceasta este o alta aplecare in fata care este perfecta pentru tratarea durerilor de cap cauzate de incordarea umerilor. Aseaza-te pe sol cu tibiile paralele, departate la nivelul bazinului. Incruciseaza bratele la spate si apleaca-te in fata, intr-o variatie a pozitiei Copilului.
Mentine aceasta pozitie daca te simti bine sau ridica-ti bazinul si sprijina-te pe frunte. Coboara bratele cat simti nevoia pentru a simti intinderea muschilor pieptului, umerilor si partii din spate a gatului.
Mentine minim 5 respiratii.

4. Deschide inima prin intinderea pieptului

Daca pozitia anterioara de yoga oferea stretching-ul partii din spate al gatului, aceasta targeteaza partea din fata a fatului si pieptului. Va reduce tensiunea din spate, cea care poate cauza de multe ori dureri de cap neplacute.
Asezandu-te pe calcaie, plaseaza mainile in spatele picioarelor cam la 20 cm in spate si arcuieste inapoi capul. Aceasta pozitie de yoga impotriva durerilor de cap iti va conferi o senzatie de usurare si deschidere. Mentine cam 5 respiratii sau chiar mai mult daca te simti confortabil.

5. Bebelusul fericit

Daca banuiesti ca durerile de cap ar fi determinate de durerile de spate care radiaza spre coloana sau put si simplu ai nevoie de cateva minute de relaxare, atunci incearca pozitia bebelusului fericit. Aseaza-te pe spate cu genunchii indoiti, prinzand cu mainile coapsele sau marginile exterioare ale picioarelor. Te poti legana dintr-o parte in alta pentru intinderea mai buna a bazinului si a zonei lombare, sustinand in acelasi timp si linistirea mintii pentru intrarea intr-o stare de completa relaxare.

6. Picioarele pe perete

Aceasta pozitie este incadrata la yoga restaurativa datorita capacitatii ei de calmare a intregului corp, dar si a mintii. Pentru practicarea acestei pozitii de yoga impotriva unei dureri de cap ai nevoie numai de un perete.
Aseaza-te cat poti de aproape de perete. Daca nu te simti confortabil, aseaza sub fund si zona lombara o patura. Tine picioarele apropiate sau departate ca si cand ai calari. Inchide ochii si respira, mentinand cat de mult simti nevoia.

7. Extensia pe verticala (uttanasana)

Repartizand in mod egal greutatea pe picioare sau poate usor inspre varfurile degetelor, apleaca-te cat de mult poti inspre sol. Degetele mari trebuie sa se atinga, pe cand calcaiele stau usor departate. Lasa coloana sa se relaxeze in fata. Aseaza barbia in piept, intinzand partea din spate a gatului. Aseaza degetele mainilor in dreptul calcaielor.
Relaxeaza-te si respira.

8. Cainele cu fata in sus

Cu bratele in spate in dreptul bazinului, degetele rasfirate, indexul indreptat in fata, extinde si ridica-te din zona coloanei. Apoi impinge umerii in jos in timp ce indrepti bratele si impingi palmele spre sol.
Impinge zona inghinala spre brate si trage-te din brate spre bazin. Impinge partea de sus a picioarelor spre sol si incordeaza fundul si coapsele. Fara sa misti bratele, roteste bicepsul si umerii inspre exterior. Mentine partea din fata a abdomenului ferma si partile laterale relaxate. Ridica barbia in sus, gatul in fata, ochii pe spate.

9. Podul

Probabil cea mai renumita pozitie de yoga, pe care o practicam inca din copilarie, podul iti detensioneaza musculatura si iti relaxeaza mintea,
Aseaza-te pe spate, indoaie genunchii si aseaza picioarele pe sol. Apropie calcaiele de fesieri, departeaza picioarele la nivelul bazinului sau mai aproape, cu degetele de la picioare indreptate usor inspre exterior.
Intinde degetele spre calcaie si umerii departe de urechi. Aseaza barbia in piept, intinde partea din spate a gatului. Tine privirea inspre varful nasului si inchide ochii.
Incearca sa intinzi atat zona abdominala cat si zona lombara, intinzand coloana dinspre zona capului. Daca vrei, poti incrucisa degetele la spate, strangand palmele, indoind coatele si apropie omoplatii.
Nu permite genunchilor si coapselor sa se departeze, mentinandu-le la distanta unui pumn.
Nu uita si de unul dintre cele mai importante evenimente de yoga din Romania, care are loc in luna noiembrie, Yoga

Festival (http://www.fitness-scandinavia.ro/ro/conventii/yoga-festival-romania-19-20-noiembrie-2016).