Fitness Scandinavia Blog

Archive: Februarie 2012 (9 posts)

STEP DANCE – MAGIA UNEI PASIUNI!

Wednesday, 29 February 2012 / Posted by Fitness Scandinavia in: Fitness concepts

Step Dance

Aş vrea să vă împărtăşesc o mică poveste despre cum apar pasiunile...Am ales pentru voi, de data aceasta pasiunea pentru step dance.

A fost odată, ca niciodată, în urmă cu 3 ani, la finele primăverii lui 2009 una din cele mai renumite convenţii internaţionale de fitness şi aerobic din Europa, Rimini Wellnes Convention, la care am participat alături de cea mai bună prietenă a mea (un instructor de aerobic deosebit de talentat).

Era pentru prima dată când aveam ocazia să văd o astfel de convenţie de asemenea anvergură: cele mai noi invenţii şi aparaturi din lumea fitenss-ului, cele mai diverse cursuri de formare pentru instructori, peste 10.000 de vizitatori, o serie de şcoli renumite pentru performanţele şi competenţa lor profesională, lecţii de aerobic din toate ramurile, concursuri de dance şi instructori, cele mai cunoscute şcoli de fitness italiene din domeniul sportului şi dansului, cei mai buni presenteri internaţionali de fitness şi aerobic la acel moment. Pentru mine a fost senzaţional!
Read more

ANTRENEAZA-TE EFICIENT!

Friday, 24 February 2012 / Posted by Fitness Scandinavia in: Training

Pentru a avea rezultate cât mai bune şi cât mai rapide trebuie să respecţi câteva reguli când ajungi în sala de sport. De câte ori nu ai auzit „eu am încercat aceste exercitii dar nu am avut nici un rezultat” sau „eu nu simt nimic la acest exercitiu”, asta nu înseamnă că ele nu funcţionează în cazul tău, ci că, foarte probabil, nu faci ce trebuie si cum trebui pentru a avea eficienţă maximă.
Read more

SPORTUL IN VIATA VIITOARELOR MAMICI. PARTEA A II-A

Wednesday, 15 February 2012 / Posted by Fitness Scandinavia in: Healthy Lifestyle

Fiecare stadiu al sarcinii are caracteristicile lui specifice

În primul trimestru de sarcină poţi opta aproape pentru orice fel de antrenament, cu menţiunea de a fi precaută si de a nu forţa limitele. Exerciţiile solicitante trebuiesc evitate deoarece această perioadă (primele trei luni) deoarece este perioada în care apare cel mai des riscul de avort spontan. Exerciţiile de relaxare sunt extrem de binevenite pentru orice activitate sportivă optezi.

În al doilea trimestru de sarcină trebuie să diminuezi intensitatea efortului şi viteza de execuţie a exerciţiilor, datorită schimbărilor apărute la nivelul organismului tău, menţionate mai devreme. Totodată, este indicat să nu faci exerciţii din poziţia culcat pe spate. Dacă ai simptome precum ameţeală, greaţă sau ţi se taie respiraţia, întoarce-te pe partea stângă. De asemenea nu sunt indicate exerciţiile care reduc spaţiul dintre plămâni, precum ghemuirile sau aplecările înainte cu capul în jos.

Read more

SPORTUL IN VIATA VIITOARELOR MAMICI. PARTEA I

Tuesday, 14 February 2012 / Posted by Fitness Scandinavia in: Healthy Lifestyle

Pot să fac sport în timpul sarcinii?

Iată o întrebare care apare pe buzele multor femei care simt sau îşi doresc să treacă prin miracolul sarcinii!

Dragi viitoare mămici, acesta este un articol pe care vi-l dedic cu drag, fie că sunteţi abia la începutul, la mijlocul, la sfârşitul sarcinii sau încă vă gândiţi la această perioadă minunată din viaţa oricărei femei! Multă vreme mi-am dorit să abordez acest subiect, să aflu şi să pot împărtăşi astfel de informaţii cu prietenele, colegele şi cursantele mele!

Iată că un astfel de moment s-a ivit şi sunt bucuroasă să vă prezint în continuare câteva din ideile principale pe care le-am extras dintr-o serie de articole pe care le-am studiat în mod deosebit pe această temă: sportul şi femeia însărcinată. Probabil nu voi reuşi să acopăr toate aspectele legate de  această temă, însă sper că cele prezentate mai jos să vă ofere răspunsuri măcar la o parte din zecile de întrebări pe care le aveţi. Deoarece sunt multe informaţii, am ales să împart acest articol în două părţi.
Read more

MANDRIA FEMEILOR: DECOLTEUL

Sunday, 12 February 2012 / Posted by Fitness Scandinavia in: Healthy Lifestyle

Avantaje si dezavantaje!

Sunt sigura ca niciun barbat nu poate trece indiferent pe langa un decolteu frumos si, atunci e logic, orice femeie inteligenta va incerca sa faca din asta un avantaj.
Read more

COREGRAFIA ZUMBA - DE LA COSMARUL PRIMEI ORE LA PLACEREA MISCARII FARA GRIJI

Thursday, 09 February 2012 / Posted by Fitness Scandinavia in: Training

De ce coregrafie?

La una dintre orele recente de Zumba Fitness am avut în sală câteva eleve noi, venite la prima lor oră de Zumba, în unele cazuri, sau chiar la prima oră de sport, în alte cazuri. Prezența în număr mare a fetelor noi a creat o clasă eterogenă, cu persoane care abia luau contact cu muzica și coregrafiile, laolaltă cu persoane care prinseseră deja mișcările și începeau să treacă acea linie care face demarcația dintre stres și plăcere, plus un număr însemnat de persoane cu ștate vechi la oră.
Read more

VITAMINE SI MINERALE

Monday, 06 February 2012 / Posted by Fitness Scandinavia in: Nutrition

Vitaminele - substante esentiale vietii!

Vitaminele solubile in apa – vitamina C si complexul de vitamine B – sunt usor asimilate de organism. Spre deosebire de vitaminele liposolubile, acestea nu sunt absorbite cu ajutorul bilei (lichid care contribuie la digestia grasimilor).
Vitaminele liposolubile – A, D, E si K – sunt absorbite in sange pentru a-si indeplini functiile. Excesul de vitamine este stocat la nivelul ficatului, astfel incat aporturile alimentare bogate in aceste vitamine nu sunt necesare zilnic.
Mineralele si oligoelementele esentiale sunt calciul, fierul, magneziul, iodul, sodiul, fosforul si zincul.
Mineralele sunt substante anorganice, esentiale vietii, pe care organismul nu le poate sintetiza si care trebuie sa fie furnizate prin alimentatie.
Read more

STRIKE ZONE -4D FITNESS MOVEMENT

Monday, 06 February 2012 / Posted by Fitness Scandinavia in: Fitness concepts

Strike Zone – miscare cu sentiment si stil

Ce-ai spune daca ai afla ca exista un anumit gen de antrenament in care la sfarsitul celor 50  de minute corpul tau efectueaza 3000-3500 de contractii abdominale fara sa fi lucrat efectiv doar acesta grupa musculara?

Si daca ai mai afla faptul ca acest gen de antrenament este o fuziune perfecta a celor mai in voga tehnici din fitness la nivel mondial din prezent? Este vorba despre o metoda eclectica ce si-a propus sa imbine exercitii din arte martiale, cu exercitii de forta executate la sol, elemente inspirate din tehnica yoga si exercitii de echilibru postural, extrem de eficace, desfasurate pe ritmul muzicii.

Aceasta metoda eficace si inovativa se numeste Strike Zone si este destinată oricarei persoane care doreste sa dezvolte un bun tonus muscular, dar si dobandirea unei posturi corecte. Fiecare exercitiu este conceput intr-o maniera care îmbunatateste in principal stimularea musculaturii abdominale; sunt de asemenea, implicate in mod constant si musculatura fesiera, precum şi o gama larga de grupe musculare care participă in mod activ.
Read more

FITNESS SI SPORT

Monday, 06 February 2012 / Posted by Fitness Scandinavia in: Training

Persoanele active fizic au nevoie de mai multe calorii!


Activitatea fizica intensa creste necesitatile nutritionale. Prin urmare, sportivii au nevoie de mai multa energie, apa si chiar sare (clorura de sodiu). Un tanar care practica un sport de performanta poate avea nevoie de 5000 calorii pe zi, spre deosebire de altul, pentru care aporturile calorice recomandate sunt de 3000 calorii.
Read more
Facebook Messenger
WhatsApp