Fitness Scandinavia Blog

Archive: Ianuarie 2017 (9 posts)

Alimente pentru o dieta echilibrata si sanatoasa. Trenduri din nutritie in anul 2017

Tuesday, 31 January 2017 / Posted by Fitness Scandinavia in: Nutrition

This article is available only in Romanian version
Despre trendurile in fitness si wellness ale noului am scris deja si nu puteam trece cu vederea curentele alimentare ale noului an. A inceput sa se promoveze ceaiul matcha, s-a folosit din ce in ce mai mult ulei de cocos si se cumpara din ce in ce mai mult otet de cidru de mere. Vorbim despre ce alimente sanatoase ne recomanda nutritionistii, dieteticienii dar si cercetatorii sa includem in planul alimentar saptamanal pentru o sanatate de fier.
Care sunt trendurile din alimentatia sanatoasa pentru noul an?
Alimentele la moda vor aparea in permanenta, multe dintre ele e bine sa fie studiate cu o mai mare atentie de fiecare in parte pentru ca in repetate randuri s-a dovedit ca nu era vorba decat de marketing agresiv.
Read more

Trenduri din domeniul wellness-ului si metode de relaxare din 2017

Friday, 27 January 2017 / Posted by Fitness Scandinavia in: Healthy Lifestyle

This article is available only in Romanian version
In anul 2016, stilul de viata sanatos a devenit un trend cu o amploare crescanda, la fel ca si descoperirea unor noi modalitati de relaxare. Vedem tot mai multe studio-uri de yoga si apar tot mai multe filmulete cu sesiuni de meditatie. Oare ce ne promite noul an pentru echilibrul emotional si fizic?Care ar fi trendurile din zona wellness-ului ale noului an? Oare a aparut vreo ciudatenie? Oare ne vom putea adapta?
Sa vedem impreuna pe ce cai ne conduce zona de wellness si relaxare in noul an.
Read more

Cum simplificăm viața nutriționiștilor prin tehnologie

Monday, 23 January 2017 / Posted by Fitness Scandinavia in: Nutrition

This article is available only in Romanian version
Tehnologia a simplificat în ultimul secol viețile oamenilor mai mult decât în toate celelalte secole la un loc. Nu mă credeți? Încercați să ajungeți de la București la Cluj fără tehnologie. Ar dura trei zile și jumătate de mers continuu, 24 ore pe zi. Sau puteți ajunge în 10 ore cu trenul (electric, nu cu aburi), 7 ore cu mașina sau 50 de minute cu avionul. Suntem convinși că tehnologia poate simplifica viața nutriționiștilor și pentru aceasta am ales să colaborăm cu Nutritio - o companie care a creat un asistent virtual pentru nutriționiști tocmai în acest scop.


Read more

De ce merita incercate antrenamentele Crossfit?

Thursday, 19 January 2017 / Posted by Fitness Scandinavia in: Training

This article is available only in Romanian version
In ultimii ani apar tot maimulte stiri si tot mai mult adepti ai unui curent intrigant al fitness-ului, care combina beneficiile a doua forme de miscare eficiente: antrenamentul pe intervale cu weightlifting-ul olimpic. Aceasta noua nebunie a fitness-ului este Crossfit-ul. Poate ca nu este pentru oricine, dar cu siguranta este o metoda grozava de a ne mentine in forma si a mai aduce niste varietate in antrenamentele celor care deja au o baza solida in aerobic si forta.
Read more

Ai fost intrebat „De ce sa lucrez cu un antrenor personal?” – Raspunde cu beneficiile pe care le poti oferi in calitate de Personal Trainer!

Tuesday, 17 January 2017 / Posted by Fitness Scandinavia in: PT Journal

This article is available only in Romanian
Ca scoala de fitness, primim adeseori intrebari din partea cursantilor nostri. Unele dintre acestea sunt legate argumentele pe care le pot da atunci cand primesc intrebarea „De ce sa lucrez cu un antrenor personal?” In sens larg, exista nenumarate motive pentru care o persoana are nevoie de un antrenor personal pentru a-si atinge obiectivele de fitness. Pentru ca incercam sa oferim cursantilor nostri cele mai importante informatii legate de profesia de antrenor personal, in materialul de fata vom enumera o serie de argumente pe care le poti invoca atunci cand primesti intrebarea „De ce sa lucrez cu un antrenor personal?”:
Read more

5 lucruri pe care NU trebuie sa le faci in calitate de antrenor personal

Thursday, 12 January 2017 / Posted by Fitness Scandinavia in: PT Journal

This article is available only in Romanian version
Cand vorbim despre personal training, trebuie sa fii convins ca lucrurile nu sunt negociabile, fiind vorba despre o arie a sanatatii. Ca personal trainer trebuie sa te asiguri ca faci tot posibilul sa imbunatatesti starea de sanatate a clientilor tai, evitand accidentarile. Pentru a-ti indeplini obiectivele si a deveni un antrenor personal de succes, ti-am pregatit o lista cu 5 lucruri pe care nu trebuie sa le faci in calitate de antrenor personal:
Read more

Ce alimente sa alegem din fiecare categorie de macronutienti?

Tuesday, 10 January 2017 / Posted by Fitness Scandinavia in: Nutrition

This article is available only in Romanian version
Am tot vorbit despre macronutrienti, despre rolul lor in organism, cat sa consumam din fiecare dar cred ca ar fi o idee buna sa iti spun si cam ce alimente sa alegi din fiecare categorie, nu? Multe persoane inca se intreaba ce ar trebui sa manance, ce e sanatos de fapt? La fel ca si sportivii care se intreaba din ce sa isi extraga proteinele pentru masa musculara, glucidele pentru energie si grasimile pentru sistemul hormonal optim?
Ce sunt macronutrientii?
Nutrientii sunt substante care creeaza un mediu propice pentru crearea de energie, generarea cresterii si desfasurarea functiilor corpului prin diverse organisme. In functie de nutrient, aceste substante sunt necesare in cantitati mai mici sau mai mari. Aceia necesari in cantitati mai mari se cheama, desigur, macronutrienti.
Exista 3 tipuri de macronutrienti necesari, dupa cum probabil deja stii: glucide, lipide si proteine.
Read more

De ce este important sa includem toate clasele alimentare in dieta?

Thursday, 05 January 2017 / Posted by Fitness Scandinavia in: Healthy Lifestyle

This article is available only in Romanian version
De multe ori ma confrunt cu intrebari gen: „dar ce rau imi face daca mananc paine alba?” sau „si ce daca beau cateva pahare de Cola pe zi?”. Adevarul este ca nici nu stiu de unde sa incep. Desi in urma cursului de Tehnician Nutritionist am devenit mult mai putin incrancenata si consider ca orice este permis consumat in moderatie, este de datoria mea sa enunt de ce exista anumite reguli alimentare atat pentru sportivi cat si pentru cei care pur si simplu isi doresc un stil de viata sanatos.
Read more

Superalimente ce dau un boost de energie si sanatate organismului

Tuesday, 03 January 2017 / Posted by Fitness Scandinavia in: Healthy Lifestyle

This article is available only in Romanian version
De multe ori observ ca exista in continuare multe persoane care nu inteleg care este rostul alimentelor sanatoase, de ce sa le aleaga in detrimentul celor nesanatoase sau chiar nu au idee catre ce sa se orienteze pentru a se simti mai bine si a fi mai sanatosi. Sa enunt ca ar exista “superalimente” nu e genul meu dar sa sustin cu tarie ca ceea ce mancam ne poate influenta sanatatea e deja la ordinea zilei.
O sa incerc sa fac o lista de baza cu ce alimente ar trebui sa incluzi in alimentatia saptamanala (daca nu zilnica) pentru a avea o sanatate de fier si pentru a te simti bine cu totul, ca doar asta urmarim, nu? Probabil ca pe multe deja le consumi, gen banane sau oua dar sa vedem de ce merita sa le incorporezi in retele de zi cu zi, sa venim cu argumente nutritionale, zic!
Read more
Facebook Messenger
WhatsApp