Fitness Scandinavia Blog

Archive: Martie 2012 (5 posts)

SUCCESUL UNUI EVENIMENT – CONVENŢIA INTERNAŢIONALĂ DE FITNESS DIN ROMÂNIA, EDIŢIA A II-A

Monday, 26 March 2012 / Posted by Fitness Scandinavia in: Healthy Lifestyle

Impresii de la Conventia Internationala de Fitness

Încerc să aştern pe hârtie câteva impresii legate de convenţia extraordinară la care am participat în weekend-ul 17-18 martie 2012. Prin faţa ochilor mi se perindă zeci de imagini, iar emoţiile îmi dau încă o dată târcoale. O convenție...sute de participanți...zeci de prezenteri... profesionalism ...fitness ridicat la rang de artă.

Au fost două zile în care sute de persoane din lumea fitness-ului si aerobicului au pășit alături într-o lume fascinantă, împărtășind la unison pasiunea nebună pentru sport. Și pentru a avea o imagine cât mai clară asupra acestui eveniment, trebuie să vă împărtășesc faptul că au fost prezenți nu doar specialiști în domeniu (instructori), ci și persoane pentru care sportul în general este un stil de viață.
Read more

BODYBUILDING VS FUNCTIONAL TRAINING

Sunday, 25 March 2012 / Posted by Fitness Scandinavia in: PT Journal

Care este diferenta dintre BodyBuilding si Funtional Training?

Bodybuilding-ul este prin definitie un timp de antrenament care urmareste sa aiba ca si rezultate o vizibila modificare corporala ce implica cresterea in volum a muschilor (hipertrofia musculara). In competitiile de bodybuilding (Culturism), participantii sunt notati in functie de gradul de modelare adus corpului sau si nu dupa felul in care fac exercitiile sau se antreneaza.

Functional Training este aproape opusul culturismului. Avand ca baza de pornire recuperarea medicala si fizioterapia, acest tip de antrenament are in compozitie seturi de exercitii care sa ajute in cresterea in fortei, rezistentei, vitezei, lucrand muschii principali solicitati in actiuniile de zi cu zi.
Read more

TIPURI DE SILUETA FEMININA FORMA- MAR, PARA, ARDEI GRAS

Thursday, 15 March 2012 / Posted by Fitness Scandinavia in: Healthy Lifestyle

Tipuri de silueta

Forma mar

Numita si forma androida, este o silueta determinata de hormonul masculin testosteron in care distributia grasimii se face in jumatatea superioara a corpului( brate, abdomen); talia este masiva, aproape inexistenta, umerii sunt largi, soldurile inguste, picioarele lungi si subtiri.

Forma para

Este o silueta eminamente feminina, fiind determinata de hormonii sexuali estrogen si progesteron. Aceasta forma numita ginoida are o distributie a grasimii in jumatatea inferioara a corpului ( solduri, coapse) din ratiuni de perpetuare a speciei: depozitele de grasime din aceste zone sunt folosite pentru sarcina si alaptare; talia este subtire, umerii mici, iar sanii, in majoritatea cazurilor, bine reprezentati.

Forma ardei gras

Femeile care apartin acestei categorii se pot considera norocoase, este o combinatie a formelor PARA SI MAR, care nu se asociaza cu alti factori de risc. Cu alte cuvinte daca va ingrasati se vor rotunji uniform toate zonele, de la sani la abdomen dar si soldurile si coapsele.
Read more

SUBSTRATUL FIZIOLOGIC AL INCALZIRII

Saturday, 10 March 2012 / Posted by Fitness Scandinavia in: Training

Merita sa pierdem timp cu incalzirea  inainte de efort ?

Sa vedem ce se intampla in organism in timpul incalzirii. Inca din debutul efortului, contractia musculara produce cresterea temperaturii in muschii activi si apoi in intregul corp.
Read more

CE ESTE FITBALL-UL...

Wednesday, 07 March 2012 / Posted by Fitness Scandinavia in: Training

Fitball

Multi dintre noi suferim de dureri in zona lombara si cervicala. Acest lucru este cauzat in primul rand de pozitia gresita in care stam.

Fitball-ul reprezinta un tip de exercitiu fizic in care rolul principal il are mingea. Cu ajutorul mingii de fitball poti face o multime de exercitii. Acestea se pot face static sau dinamic (acompaniate de muzica): exercitii de echilibru, de tonifiere, de tip stretching.
Read more
Facebook Messenger
WhatsApp