Fitness Scandinavia Blog

Archive: Iulie 2017 (3 posts)

De ce ar trebui sa continuam sa facem miscare la pensie/ Beneficiile unui stil de viata sanatos la varste inaintate

Thursday, 13 July 2017 / Posted by Fitness Scandinavia in: Healthy Lifestyle

This article is available only in Romanian version
Persoanele in varsta si activitatea fizica, doua notiuni pe care nu prea le vedem intr-o formula fericita. Majoritatea varstnicilor isi motiveaza sedentarismul cu dorinta de relaxare dupa o “viata de munca”, insa din pacate neglijenta poate avea consecinte negative profunde sau cel putin ii va priva de efectele benefice pe care le poate avea sportul la orice varsta.
Sedentarismul la batranete – cauza multor probleme de sanatate
Lipsa de efort fizic presupune o incetinire a arderilor metabolice, acumularea de grasimi care maresc greutatea corporala pana la starea de obezitate si pot chiar scurta speranta de viata cu aproximativ 7-10 ani.
Read more

Meditatia: aspect esentiale si benefice care sa te convinga sa iti linistesti mintea!

Tuesday, 11 July 2017 / Posted by Fitness Scandinavia in: Healthy Lifestyle

This article is available only in Romanian version
Meditatia ne relaxeaza. Practica nu tine insa de concentraremaxima, ci de fapt de “de-concentrare”. Nu tine de focalizarea pe un anumit gand ci, dimpotriva, de eliminarea oricarui gand pentru cateva clipe. Cercetarile permanente asupra conexiunii meditatie-creier scot la suprafata tot mai multe beneficii ale acestei practici. De la modificari ale materiei cenusii din creier pana la efectul antidepresiv, teoriile ancestrale despre meditatie par a fi reconfirmate de stiinta moderna. Sa exploram impreuna multiplele avantaje ale practicii meditatiei.
Multiple studii au demonstrat ca meditatia poate aduce diverse beneficii pentru sanatate. Si, desi scepticii sustin ca doar cateva schimbari in la nivelul creierului nu reprezinta un efect semnificativ atata timp cat nu se observa si efecte psihologice reale, expertii pot confirma ca meditatia ne ajuta si sa educem anxietatea si depresia, sa ne imbunatatim capacitatea de concentrare, atentia si starea psihica generala.
Meditatia poate reduce durerile corporale
Read more

Ce tip de alimentatie sa adoptam pe timpul verii?

Tuesday, 04 July 2017 / Posted by Fitness Scandinavia in: Nutrition

This article is available only in Romanian version
Daca am vorbit despre antrenamentul pe timp de vara, este absolut firesc sa il legam si de un anumit tip de alimentatie pe care sa o adoptam pe timpul verii. Locurile racoroase si frumoase ne atrag, aparatele de racorire sunt si ele folosite la maxim, insa si alimentatia ne poate ajuta sa suportam mai usor temperaturile caniculare. Iar cand facem sport vara este cu atat mai important sa acordam atentie nutritiei.
Ce sa mancam vara?
Sa vedem impreuna ce alimente ne recomanda specialistii in nutritie sa consumam pentru a ne simti bine si pe a avea energie la antrenamente.
Read more
Facebook Messenger
WhatsApp