Fitness Scandinavia Blog

Archive: Septembrie 2016 (5 posts)

Vitamine, minerale si suplimente pentru mai multa energie

Tuesday, 27 September 2016 / Posted by Fitness Scandinavia in: Nutrition

Te simti lipsit de energie? Nu stii cum sa treci peste oboseala care parca nu te lasa sa iti desfasori activitatile zilnice?
Deja ai baut 7 cafele si te gandesti sa te duci pana la automat pentru a 8-a dar nici pentru asta nu ai energie??
Pune energizantul jos si citeste ce masuri trebuie sa iei ca sa simti ca “prinzi aripi”… din surse mai naturale decat cele din reclame.

Alimentele cu siguranta sunt remedii pentru o multime de afectiuni, deci nu se putea sa nu ne vina in ajutor si atunci cand avem nevoie de niste sustinere a nivelului energetic. Exista cativa nutrienti care combat oboseala, ne ajuta sa avem energie la antrenamente si mai actioneaza si ca tratamente pentru diverse alte afectiuni.

Complex de vitamine B
Familia nutrientilor hidrosolubili a vitaminelor B sustine energia. Desi vei vedea ca biotina (vitamina B7), vitamina B9 (acidul folic) si vitamina B12 sunt cele mai recomandate pentru efectul dinamizator, cam toata gama de B-uri actioneaza impreuna pentru metabolizarea mancarii, permitand astfel celulelor sa transforme carbohidratii si grasimile in combustibil.
B-urile ajuta si la folosirea glucozei din sange – permit celulelor sa inglobeze glucoza si sa o foloseasca in scopul energizarii. O dieta echilibrata si variata iti va furniza in general complexul de B-uri de care ai nevoie pentru a functiona adecvat, iar vegetarienii si veganii ar trebui sa ia in considerare suplimentele de vitamina B12, avand in vedere ca se gaseste cu precadere in surse animale (cu cateva exceptii gen alge sau produse din soia fermentata).
Read more

De ce e sanatos sa mancam banane?

Wednesday, 14 September 2016 / Posted by Fitness Scandinavia in: Nutrition

Au voie diabeticii sa manance banane? Creste glicemia prea mult? Bananele ingrasa? Pentru ca am tot auzit dezbateri pe tot felul de teme legate de banane, inclusiv la cursul de Tehnician Nutritionist, am zis sa vedem putin cum sta treaba cu acest aliment, sa zicem controversat.
De ce e bine sa mancam banane?
Sa punem prima data in discutie beneficiile consumului de banane, cele pentru care putem decreta definitiv ca merita sa le includem in alimentatia zilnica.
Read more

V for VERDE - Targ de produse bio si viata sanatoasa Editia a 5-a

Wednesday, 14 September 2016 / Posted by Fitness Scandinavia in: Healthy Lifestyle

La final de Rapciune ne reintoarcem la traiul simplu, umil, frugal, mai aproape de natura si de sinele nostru autentic. Pentru doua zile ne conectam la esential, la valorile unei vieti sanatoase, ne incarcam bateriile si exersam ca, in tumultumul urban, mereu sa pretuim viata, oamenii si natura.
V for Verde are loc pe 24 si 25 septembrie 2016. Targul de produse bio si viata sanatoasa aduce un colt de natura in mijlocul Bucurestiului, de la 10:00 la 19:00, la A3 (Str. Arthur Verona Nr 2, Piata Romana).
Ce gasesti la V for Verde? Pregatim trei zone care sa-ti incante mintea si corpul.
Read more
Facebook Messenger
WhatsApp