Fitness Scandinavia Blog

Cele mai bune exercitiile pentru grosimea și latimea spatelui

Wednesday, 28 August 2019 / Posted by Fitness Scandinavia in: Training

This article is available only in Romanian version.
Indiferent ca esti femeie sau barbat, sculptarea unui spate frumos trebuie sa fie un obiectiv al antrenamentelor saptamanale. Daca barbatii cauta grosime si latime in spate, reprezentantele sexului frumos isi pot propune sa creeze un efect vizual armonios pentru momentele in care isi vor etala spatele in anumite tinute. Asadar, astazi as vrea sa discutam care ar fi cele mai bune exercitii pentru dezvoltarea aspectului complet al spatelui.
Read more

Platouri de cruditati pentru cei care tin dieta

Thursday, 01 August 2019 / Posted by Fitness Scandinavia in: Healthy Lifestyle

This article is available only in Romanian version.

Sa fii vegan nu este simplu, sa fii raw vegan este chiar ceva mai greu, dar sa intinzi o masa de platouri cu cruditati potrivite pentru dieta vegetariana a vreunui invitat este chiar si mai dificil. Nu trebuie insa sa te ingrijorezi, poti avea grija ca prietenii tai sa se bucure de niste platouri senzationale fara sa fie necesar sa iti bati foarte mult capul sau sa faci rabat de la crezurile tale.
Read more

Cum ne ingrasa stressul?

Tuesday, 30 July 2019 / Posted by Fitness Scandinavia in: Healthy Lifestyle

This article is available only in Romanian version.

Ti s-a intamplat vreodata sa te trezesti ca ai mancat o caserola intreaga de inghetata in timp ce povesteai la telefon o drama personala? Sau poate te-ai lasat prada tentatiei de a-ti lua multe produse fast food atunci cand te preseaza stresul unui deadline important la birou? Si poate ai realizat ca hainele de acum nu te mai incap si nu reusesti sa realizezi unde este problema de fapt. In mare parte, nu trebuie sa te invinovatesti. Stresul lucreaza impotriva noastra sub trei forme: ne creste pofta de mancare, nu ne lasa sa ardem grasimea si mai si actioneaza la nivel psihologic si interfereaza cu motivatia noastra de a mentine un stil de viata sanatos.
Read more

Ce alimente sunt permise si interzise in dieta Paleo. Idei de meniuri.

Wednesday, 24 July 2019 / Posted by Fitness Scandinavia in: Nutrition

This article is available only in Romanian version.

Dieta Paleo este una dintre cele mai populare in momentul de fata si in cea mai mare parte, isi merita laudele. Ideea dietei Paleo este de a ne crea mesele si meniurile bazandu-ne pe alimentele pe care le alegeau stramosii nostri cu mii de ani in urma.
Desi este practic imposibil sa stim cu exactitate ce consumau oamenii acum cateva mii de ani in diferitele parti ale lumii, cercetarile ne spun ca s-ar fi orientat spre o dieta bazata pe alimente integrale.
Prin urmarea unei diete bazate pe alimente de calitate si prin exercitiul fizic regulat, se presupune ca stramosii aveau rate mai scazute de imbolnaviri, fara a fi afectati de boli precum obezitate, diabet sau boli de inima.
De fapt, mai multe studii (https://www.healthline.com/nutrition/5-studies-on-the-paleo-diet ) sugereaza ca dieta Paleo chiar poate conduce la o slabire semnificativa (fara a fi necesara numararea caloriilor) si la umbunatatiri majore ale starii de sanatate.
Read more

De ce curele de slabire rapida nu sunt sanatoase?

Monday, 15 July 2019 / Posted by Fitness Scandinavia in: Healthy Lifestyle

This article is available only in Romanian version.
Este absolut firesc sa ne dorim sa obtinem rezultate cat mai rapid posibil. Acelasi principiu se aplica si in cazul, sau mai ales in cazul in care ne dorim sa slabim. Dar probabil ca ti-a fost recomandat ca mai degraba sa ai rabdare si sa faci mai degraba progrese mici. Astazi raspundem la intrebarea: de ce nu este bine sa slabesti rapid multe kilograme si sa tii o cura de slabire drastica?
Read more