Fitness Scandinavia Blog

Archive: August 2012 (8 posts)

STEEL TONIC: ENERGIE ȘI INTENSITATE ÎNTR-UN MIX IDEAL

Friday, 31 August 2012 / Posted by Fitness Scandinavia in: Fitness concepts

Steel Tonic: energie și intensitate într-un mix ideal de cardio și tonifiere. Altfel spus: slim și fit cu pătrățele. Urmând cursul de instructori Steel Tonic și văzând din interior construcția acestui concept, sunt convins că nu greșesc atunci când afirm că avem de a face cu unul dintre cele mai bune proiecte de aerobic și fitness create în ultimii 15 ani. Sunt la fel de entuziasmat de programul Steel Tonic ca și de Zumba Fitness®, anticipez că va lua amploare în România și cred că persoanele care vor alterna cele două tipuri de antrenament vor fi uimite de rezultatele obținute într-un timp foarte scurt.
Read more

ANTRENAMENTUL AUTOGEN SCHULTZ

Tuesday, 28 August 2012 / Posted by Fitness Scandinavia in: Nutrition

Ce este antrenamentul autogen Schultz? Acesta este una din metodele psihoterapeutice cu cea mai largă răspândire. Inspirat din tehnicile de autohipnoză propuse de Oskar Vogt, această metodă de relaxare se bazează pe o serie de exerciţii prin care se obţine o „deconcentrare concentrativă" şi vizează sistemul muscular, respirator şi abdominal.
Read more

DICTIONAR DE PT

Tuesday, 21 August 2012 / Posted by Fitness Scandinavia in: PT Journal

Genuflexiuni

Incep acest "Dictionar de PT" prin a explica in detaliu anumite exercitii pe care le facem in sala poate in fiecare zi sau poate mai rar. Exercitii de care am auzit, le-am vazut, le-am facut in scoala generala, in liceu sau in facultate. Le facem si acum in mod natural si inconstient cateodata in activitatea noastra zilnica. Dar in momentul in care uitam sa le mai facem apar probleme de sanatate si ajungem la sala. Corpul nostru insa nu a uitat, el are memorie. Isi aduce aminte si incepem sa facem din nou exercitii in mod constient, exercitiile de altadata. Dar  le facem bine? La ce folosesc? Sunt simple sau complicate? Toate acestea le vom afla pe parcurs.

Mai intai voi incepe cu ceva de baza: Genuflexiuni
Inainte de explica exercitiul in sine, sa vorbim putin de musculatura coapselor (anatomic), muschii implicati aproape 70%-80% in biomecanica exercitiului.
Read more

METODA PILATES IN CORECTAREA POSTURILOR VICIOASE - PARTEA A II-A

Tuesday, 14 August 2012 / Posted by Fitness Scandinavia in: Healthy Lifestyle

Cateva informatii importante

O postură defectuasă este indicată de bascularea bazinului fie anterior, fie posterior, fie lateral. Orice mișcare a bazinului are loc cu o mișcare compensatorie la nivelul coloanei lombare și a genunchilor. În bascularea anterioară a bazinului, când spina iliacă anterosuperioară trece într-un plan anterior pubisului, se micșorează unghiul format de pelvis și partea anterioară a coapsei, rezultând o ușoară flexie a coapsei pe bazin, zona lombară arcuindu-se creind o lordoză lombară și eventual o cifoză toracală, compensatorie. În bascularea postrioară a bazinului, (SIAS în spatele pubisului) determină extensie a coapsei pe bazin și spate plat. În bascularea laterală a bazinului un șold este mai sus decât altul, și coloana se curbează cu convexitate către partea mai joasă.    

Pe lângă această clasificare, mai poate fi adăugată încă una, care clasează pozițiile corpului în funcție de postura generală: postura de cifoză-lordoză, postura înclinat către înapoi, postura militară, postura cu spatele plat, postura scoliotică.
Read more

COCTAIL RĂCOROS DE VARĂ: AQUA ZUMBA ȘI AQUA GYM

Monday, 06 August 2012 / Posted by Fitness Scandinavia in: Healthy Lifestyle

Își dorești o vacanță minunată în care să nu simți că faci eforturi pentru a nu acumula kilograme în plus? Îți dorești să te bucuri orice deliciu culinar care îți face cu ochiul? Îți dorești să te bucuri din plin, fără să te îngrijorezi de numărul caloriilor prezente în bunătățile pe care le deguști și care te tentează la tot pasul? Sunt întrutotul de acord cu tine și de aceea m-am gândit să îți împărtășesc cum aș depăși eu această dilemă!
Read more

METODA PILATES ÎN CORECTAREA POSTURILOR VICIOASE, PARTEA I

Friday, 03 August 2012 / Posted by Fitness Scandinavia in: Healthy Lifestyle

Metoda Pilates este un sistem complet de exerciții prin care se lucrează corpul în întregime, de la mușchii profunzi la cei periferici, exerciții coordonate cu o respirație profundă și controlate în totalitate cu mintea.

Obiectivul metodei este obținerea unui echilibru muscular, de a fortifica mușchii slăbiți și de a-i relaxa pe cei contractați. Acest lucru contribuie la îmbunătățirea controlului asupra propriului corp, la creșterea forței și a flexibilității corpului, protejând astfel articulațiile și coloana vertebrală, în primul rând.
Read more

FITBALL

Wednesday, 01 August 2012 / Posted by Fitness Scandinavia in: Fitness accessories

Ce este fitball-ul si care sunt beneficiile utilizarii lui? Exerciţiile cu fitball-ul implică, în primul rând, activarea musculaturii stabilizatoare în scopul susţinerii posturii corecte a organismului pe parcursul exerciţiului propus.
Read more
Facebook Messenger
WhatsApp