Fitness Scandinavia Blog

Archive: Ianuarie 2013 (8 posts)

EFECTELE EXERCIŢIILOR FIZICE DE TIP FITNESS ASUPRA APARATULUI CARDIO-VASCULAR

Tuesday, 22 January 2013 / Posted by Fitness Scandinavia in: Fitness concepts

Aparatul cardio-vascular este influenţat direct de complexitatea, volumul şi intensitatea efortului fizic. Acesta transportǎ în permanenţǎ substanţele nutritive şi oxigenul la nivelul fibrelor musculare, unde are loc arderea substanţelor care degajǎ energia necesarǎ contracţiilor şi, în aclaşi timp, asigurǎ îndepǎrtarea substanţelor toxice de uzurǎ, rezultate în urma arderilor, spre aparatul de excreţie.
Ca urmare a acestor funcţii strâns legate de efortul fizic, inima şi vasele de sânge suferǎ  o serie de modificǎri pozitive, unele imediate, altele târzii.
Read more

ETAPELE DIGESTIEI

Monday, 21 January 2013 / Posted by Fitness Scandinavia in: Healthy Lifestyle

Probleme cu digestia? Putem analiza situatia cu ajutorul a trei trei intrebari fundamentale: Digeri mancarea cum trebuie? Absorbi cum trebuie? Elimini cum trebuie? Cel mai bine atunci cand iti reglezi digestia, ar fi sa actionezi de sus in jos. Cu actualele metode de testare si cu recentele progrese in tratamentele naturiste, marea majoritate a problemelor de digestie pot fi rezolvate relativ usor, cu cheltuieli mici si fara necesitatea unor teste sau tratamente invazive.
Read more

ACTIVITATEA FIZICA IN DIABET

Friday, 18 January 2013 / Posted by Fitness Scandinavia in: Healthy Lifestyle

Este demonstrat stiintific ca exercitiul fizic regulat contribuie la prevenirea si controlul diabetului. Prin miscare se obtine sau se mentine greutatea corporala optima si creste sensibilitatea tesuturilor la actiunea insulinei.
Read more

OSTEOPOROZA

Thursday, 17 January 2013 / Posted by Fitness Scandinavia in: Healthy Lifestyle

Osteoporoza este o afectiune care se manifesta in general in a doua jumatate a vietii, dar originea este in copilarie si in adolescenta, adica perioada cresterii scheletului si constituirii masei oasoase maxime.  Dupa 40 ani procesele de resorbtie osoasa (pierderea calciului si a densitatii osoase) se produc cu o viteza mai mare decat reconstructia, de aceea in timp osul devine poros si fragil.
Read more

Bokwa® –COPILUL MINUNE AL ANTRENAMENTULUI CARDIO

Monday, 14 January 2013 / Posted by Fitness Scandinavia in: Fitness concepts

La nivel mondial milioane de persoane au decis că Bokwa Fitness® este noua senzație în materie de activitate cardio de grup iar sălile de sport din România se vor confrunta din primăvară cu o cerere de astfel de clase din partea clienților. Bokwa® este energie pură, este o formă de joacă, o metodă de a antrena mintea și corpul, este libertate de construcție și de mișcare, ieșire din tipare... singura recomandare pentru cei care se plictisesc repede și simt mereu nevoia de ceva nou.
Read more

FEBRA MUSCULARA

Sunday, 13 January 2013 / Posted by Fitness Scandinavia in: Training

Astazi vom dezbate putin despre febra musculara. Ce este ea, cum intervine, daca e obligatorie… mituri si realitate.
Febra musculara este probabil cel mai dezbatut subiect din lumea sportului cu sau fara greutati. Se manifesta ca o senzatie de ardere, strangere, o durere mai mult sau mai putin placuta, care intervine in muschii lucrati.
Read more

IMBATRANIREA

Friday, 11 January 2013 / Posted by Fitness Scandinavia in: Healthy Lifestyle

Un nou studiu a constatat că, în cursul îmbătrânirii, anumite persoane sunt mai vulnerabile decât altele, legate de daunele imbatranirii; Cu cat organismul vostru ajunge la maturitate, cu atat rata metabolica incetineste. De aceea pentru o intretinere generala de sanatate trebuie sa mancati inteligent si echilibrat si sa tine-ti cont de toti factorii de risc care ar putea sa va dauneze sistemului imunitar si intregului organism!
Read more

CEAIUL VERDE

Wednesday, 09 January 2013 / Posted by Fitness Scandinavia in: Healthy Lifestyle

Din toate timpurile ceaiul este „elixirul care creează lăcașul de nestrămutat al nemuririi”. Cercetările au evoluat atât de mult încât acum avem și confirmarea știintifică a ceea ce se spunea în vechime „Ceaiul este medicamentul miraculos al menținerii sănătății”. Devine din ce în ce mai clar pentru oricine că ceaiul verde are un spectru foarte larg de prevenire a bolilor.
Read more
Facebook Messenger
WhatsApp