Fitness Scandinavia Blog

Archive: Mai 2017 (6 posts)

Idei pentru a construi o imagine de Expert in Fitness

Tuesday, 30 May 2017 / Posted by Fitness Scandinavia in: Training

This article is available only in Romanian version
Trebuie sa recunoastem ca PRIMA IMPRESIE conteaza cel mai mult. Asa ca de aici pornim.
Din moment ce suntem ”judecati” dupa cum abordam situatia la prima impresie, atunci hai sa facem ca prima impresie sa fie consistenta . Sa fiu sincer, de cate ori descoper un nou potential expert prima impresie este si cea reala. Experienta face ca eu sa fiu flexibil si pentru alte impresii ulterioare insa nu toti au rabdare si odata ce te ”stampileaza„ acolo vei ramane pentru ei.
Read more

Cand este recomandat adolescentilor sa devina membrii la o sala de fitness si de ce?

Thursday, 18 May 2017 / Posted by Fitness Scandinavia in: PT Journal

This article is available only in Romanian version
Perioada adolescentei este una in care corpul se dezvolta si isi stabileste niste parametri de functionare. Din acest motiv, acesta este momentul cel mai potrivit sa ii oferim tot ce e mai bun, sa facem cele mai sanatoase alegeri pentru el, atat in ceea ce priveste introducerea unui program sportiv cat si a alimentatiei pe care i-o oferim. Dar este oare sanatos ca un adolescent sa faca sala?
Am tot citit intrebarea asta: de la ce varsta pot face sala? Nu mai cresc in inaltime daca ma apuc de fitness? Sa incercam sa vedem cam cum sta treaba cu sportul in adolescenta.
Asa cu era de asteptat, adolescentii au puterea, dar si nevoia de a urma un anumit tip de antrenamete. Da, pot face antrenamente de rezistenta fizica, dar si de dezvoltare musculara, insa accentul este bine sa fie pus pe dezvoltarea coordonarii, agilitatii, chiar si a fortei.
Read more

Programele speciale de antrenament pe durata limitata: beneficii si detalii

Thursday, 11 May 2017 / Posted by Fitness Scandinavia in: Training

This article is available only in Romanian version
Cei mai multi dintre noi se feresc de provocari si de necunoscut, de lupta cu limitele noastre. Totusi ne dam seama ca setarea unor obiective dificil de atins poate reprezenta o forma de autodezvoltare si de crestere a increderii in sine la cote nebanuite. Acelasi lucru se poate spune si atunci cand ne dorim sa facem o schimbare pentru sanatatea si corpul nostru. Cand vine vorba de atingerea unor rezultate rapid si eficient, provocarile de schimbare corporala sunt cel mai bun angajament pe care ni-l putem lua.
Daca ai mai citit cate ceva despre fitness probabil ca te-ai intalnit cu conceptul renumit de „body transformation challenge” sau orice fel de fitness challenge. O astfel de provocare presupune setarea unei perioade finite in care te dedici atingerii unor rezultate, respectand un anumit plan alimentar si un program de antrenament.
Read more

Expertul te invata: ce legume dau energie si care sunt combinatiile pe care ar trebui sa le folosim?

Tuesday, 09 May 2017 / Posted by Fitness Scandinavia in: Nutrition

This article is available only in Romanian version
Cine nu se bucura de venirea primaverii? Natura prinde viata. Temperaturile cresc. Putem incepe antrenamentele in aer liber. Entuziasmul il resimte si organismul nostru care pe timpul iernii a cam fost privat de nutrienti. Din fericire, in zilele noastre nu mai trebuie sa ne facem griji prea mari in privinta gamei de alimente nutritive pe care o gasim prin piete, „la tarani”. Avem acces la fructe si legume de toate tipurile aproape pe intreg parcursul anului. Este adevarat ca alimentele din hipermarketuri nu sunt la fel de gustoase si nici macar la fel de hranitoare dar in combinatiile potrivite putem reusi sa ne asiguram un nivel de nutrienti si energie optime in fiecare luna a anului.
Read more

Demontam mitul fals al antrenamentui de forta la femei: daca ridic greutati ma umflu! De ce au nevoie femeile de antrenamentul cu greutati?

Thursday, 04 May 2017 / Posted by Fitness Scandinavia in: PT Journal

This article is available only in Romanian version
Cum arata antrenamentul ideal pentru femei? Cum ne tonifiem corpul si ce exercitii sa folosim pentru slabire? Ar trebui noi femeile sa folosim numai greutatile roz si sa ne plictisim facand zeci de repetari din fiecare exercitiu? O sa devin prea musculoasa ca un barbat? Astazi aflam raspunsul la aceste intrebari.
Este surprinzator cum in ciuda tuturor studiilor care sustin beneficiile antrenamentului cu greutati mai mari pentru femei, majoritatea tot se orienteaza spre cele mai mici obiecte pe care le pot ridica sau impinge... asta daca nu aleg sa petreaca minute in sir pe aparatele de cardio.
Recunosc ca si eu am fost vinovata de aceeasi greseala insa in timp, citind si punand chiar in practica, mi-am dat seama cat de gresita e ideea ca “ma fac prea musculoasa” daca fac antrenamente cu greutati mari... De fapt chiar ma chinuiam (si in continuare ma straduiesc!) sa pun masa musculara pentru a fi intr-o forma de invidiat si pentru a avea niste forme cat mai feminine.
Read more

Exercitii de sport recomandate primavara

Tuesday, 02 May 2017 / Posted by Fitness Scandinavia in: Training

This article is available only in Romanian version
Odata cu venirea primaverii totul prinde viata. La fel se intapla probabil si cu dorinta noastra de a face sport. Dupa o perioada de hibernare prelungita, cand vedem cum soarele rasare, parca ne lumineaza si noua constiinta de a mai avea grija de corpul nostru. Asa ca astazi vom vorbi despre cele mai bune exercitii pentru acest minunat sezon, primavara.
Primavara este probabil anotimpul care ne imbie cel mai mult la sport, fie el la sala sau in aer liber... de fapt, in special in aer liber.  Nu e nici prea cald, nu mai e nici foarte frig, e o vreme perfecta pentru sportul in aer liber sau cel putin pentru mobilizarea de a merge la sala. Despre sala tot vorbim, doar suntem gym junkies, dar sa incercam si o alta abordare: care sunt exercitiile potrivite primaverii pe care le putem face in aer liber, in natura.
Care sunt beneficiile antrenamentelor in aer liber?
Read more
Facebook Messenger
WhatsApp