Fitness Scandinavia Blog

Archive: Februarie 2013 (3 posts)

INCALZIREA (WARM-UP) SI ROLUL ACESTEIA IN ANTRENAMENT

Saturday, 16 February 2013 / Posted by Fitness Scandinavia in: Training

Incalzirea, din punctul meu de vedere, este partea cea mai importanta a antrenamentului. Fara aceasta prima parte efectuata cu simt de raspundere, urmatoarele parti ale antrenamentului nu pot fi realizate la capacitate maxima si automat obiectivele antrenamentului nu pot fi duse la bun sfarsit. Desi, daca ne gandim un pic la clientii care trec prin sali sau lucreaza cu antrenor personal, ne amintim ca marea majoritate a acestora incearca sa '’ fenteze’’ aceasta parte a antrenamentului....
Read more

MODIFICARILE CIRCULAŢIEI SANGVINE IN EFORTUL FIZIC

Wednesday, 13 February 2013 / Posted by Fitness Scandinavia in: Healthy Lifestyle

Odată cu începerea efortului, în organism se produc modificări fiziologice, rezultate în urma acţiunii adrenalinei revărsate în sânge, pe cale reflexă, în cantităţi mărite, precum şi datorită excitaţiilor venite de la proprioceptorii din muşchi, tendoane şi articulaţii. Cele mai mari solicitări în timpul efortului le suportă sistemele implicate în furnizarea, transportul şi consumul de oxigen mărit al ţesuturilor active.
Read more

FITNESS? STIL DE VIAȚĂ sau DISCIPLINĂ SPORTIVĂ

Thursday, 07 February 2013 / Posted by Fitness Scandinavia in: Fitness concepts

Fitness înseamnă formă dar și conținut, înseamnă forță, rezistență, viteză, mobilitate, suplețe dar și sănătate fizică și atitudine sau stil de viață. Toate acestea se ameliorează, se întrețin sau se dezvoltă cu o multitudine de mijloace și exerciții și nu doar în sala de fitness. Dar să vedem pe scurt cum a evoluat cum acest concept de-a lungul timpului, pentru că, trebuie spus că nu este tocmai nou, el datând încă din timpul Greciei antice.
Read more
Facebook Messenger
WhatsApp