Dupa parerea mea, un antrenament perfect il faci pentru ca iti place, te stimuleaza mental si iti lucreaza corpul de la cap pana la picioare.
El ar trebui sa contina exercitii cardio, functionale cat si de bodybuilding. Aici intervenim noi cei care le practicam, sa facem diferenta intre executia automata ( fara a gandi ) si executia realizata cerebral. Pentru a executa un exercitiu nu este nevoie doar de forta, ci si de multa concentrare pe exercitiu si pe pozitia de lucru.

Din punctul meu de vedere si aceast lucru il pot spune dupa o perioada lunga petrecuta in sportul de performanta, antrenamentul trebuie conceput pentru a-ti imbunatati posibilitatea de face mai multe lucuri cu corpul tau si nu doar sa existe si sa fie "mare". Apreciez persoanele care isi doresc sa-si depaseaca limitele in antrenament, care doresc ceva mai mult de la ei in fiecare zi, fiindca doar prin multa munca pot fii mai buni.


Exercitii recomandate:  
                - sariturile cu coarda
                - smulsul cu gantere sau haltera
                - genoflexiuni la liber cu haltera
                - tractiunile la liber sau aparat
                - flotarile de toate tipurile
                - plank de toate tipurile
                - yoga

Modul in care ne pregatim antrenamentul ar trebui gandit in functie de ceea ne dorim sa atingem in ziua respectiva, si aici ma refer la ritmul cardiac, arderea grasimilor, cresterea in masa musculara sau a fortei. In functie de ritmul cardiac putem avea imbunatatire in rezistenta cardiaca, in marirea cavitatii toracice, dar si in arderea grasimilor. Nu sunt multi cei ce stiu ca arderea grasimilor este stict legata de ritmul cardiac care trebuie sa fie intre 65-75% din maximul nostru.
Pentru cresterea masei musculare pot spune ca avem nevoie de forta cea ce este mult mai importanta in executia exercitiilor si stric legata de mentalizarea lor. Un exercitiu facut fara sa simtim miscarea, sa vizualizam muschiul cum lucreaza in mintea noastra si sa folosim pozitia corecta ne poate indeparta de atingerea telului dorit. Aici intervine ultimul exercitiu recomandat, exercitiul de yoga.
O parte importanta a complexului yoga o constinuie concentrarea atentiei sau orientarea asupra exercitiului. În primul rând, obţinem o influenţă concretă asupra exerciţiului, în al doilea rând, mărim puterea de concentrare a gândirii, de disciplinare şi dirijare a atenţiei si nu in ultimul rand exercitiile de yoga ne relaxeaza articulariile si musculatura.
Ca o nota generala un antrenament perfect este cel care te ajuta sa tii corpul intr-o continua ardere de calorica, sa iti imbunatatesti rezistenta la efort, sa ai o crestre atat in masa musculara cat si in forta si de asemenea sa te relaxeze la sfarsit.