De ce si cum ne afecteaza sportul activitatea sexuala?

Flori, ciocolata si weekend-uri romantice! Va vine sa credeti ca o sedinta la sala de fitness de circa  trei ori pe saptamana poate fi exact ceea ce ne trebuie ca sa ne imbunatatim viata sexuala?
Este evident ca prin exercitiul fizic ne imbunatatim  forta musculara si nivelul de tonifiere, rezistenta, compozitia corporala si functiile cardiovasculare, ceea ce duce la intensificarea functiilor sexuale. Atentie insa, sa nu exageram, deoarece prea mult efort poate sa duca la scaderea nivelului de testosteron, ceea ce duce la diminuarea apetitului sexual!

Ce ar trebui sa stim despre conexiunea intre cele doua!

 • Sportul in mod regulat ne amelioreaza imaginea de sine si satisfactia sexuala!
  Studii au aratat ca persoanele care se antreneaza in mod regulat se simt mai bine in propria piele si mai atractivi sexual. In plus traiesc o intensificare a satisfactiei in timpul actului sexual!
 • Elasticitate, rezistenta si corp armonios
  Cele mai evidente efecte ale practicarii unui sport sunt cele legate de aspectul fizic! Suntem mai atenti la corpul nostru, intelegem mai bine cum sa avem grija de el si clar ne simtim mai sexy! In acelasi timp ne creste rezistenta  si gradul de elasticitate, ceea ce ne ajuta sa ne simtim mai bine in dormitor!
 • Sportul poate imbunatati erectia si reduce riscurile impotentei!
  Barbatii pot beneficia de mult mai multi ani de viata sexuala, daca fac miscare regulat! De asemenea activitatea fizica reduce riscul impotentei dupa o anumita varsta. Statistici au aratat ca barbatii peste 50 de ani care fac miscare au o viata sexuala activa si ca riscul impotentei s-a redus cu 30% fata de cei care nu practica nici-un sport!
 • Activitatea fizica imbunatateste circulatia sangelui!
  Sportul contribuie la cresterea potentei deoarece intareste sistemul cardiovascular si imbunatateste circulatia. O circulatie periferica buna este esentiala functiei erectile, pe cand obezitatea, fumatul si alcoolul au un efect advers!
 • Sanatatea ne afecteaza pe plan sexual.
  Functia sexuala este afectata de starea noastra generala de sanatate. Cu cat suntem mai sanatosi, cu atat viata noastra sexuala poate fi mai buna! Efectele sportului si al unui mod de viata sanatos au ca urmare reducerea nivelului de stres, cresterea stimei de sine, o stare generala mai buna si o crestere a sigurantei in noi insine. Toate acestea contribuie intr-un mod pozitiv la viata noastra sexuala.

  Voi observati diferente in viata sexuala cand sunteti activi fizic fata de perioadele in care sunteti sedentari?