Ce este Gymstick-ul?

Gymstick-ul este conceput si realizat in Finlanda. S-a plecat de la ideea elaborarii unui singur mijloc de antrenament, combinand bara cu benzile elastice.

Gymstick, intr-adevar poate reprezenta un mijloc de antrenament eficient acasa, la birou, la sala, in grup sau singuri. Utilizarea corecta permite stimularea tuturor grupelor de muschi si poate fi folosit in cadrul antrenamentelor cardiovasculare, de tonifiere, mobilitate si flexibilitate, dar si atunci cand vrem sa pierdem din greutate

Mijloc de antrenament eficient

Acesta intr-adevar poate reprezenta un mijloc de antrenament eficient acasa, la birou, la sala, in grup sau singuri. Utilizarea corecta permite stimularea tuturor grupelor musculare si poate fi folosit in cadrul antrenamentelor cardiovasculare, de tonifiere, mobilitate si flexibilitate, dar si atunci cand vrem sa pierdem din greutate.

Bara din fibra de sticla

Gymstick-ul este o bara din fibra de sticla cu 2 corzi elastic legate la capete. Dimensiunea lui este de 130 cm, si cantareste aproximativ 800 g. Este o metoda revolutionara in fitness prin care orice persoana isi poate imbunatatii stabilitatea, forta, rezistenta musculara, echilibrul si coordonarea.

Noul instrument vine in intampinarea nevoilor exercitate de orice persoana pasionata de fitness – de la un sportiv de clasa mondiala pana la orice persoana incepatoare in lumea fitness-ului.

“Unealta” perfecta

Gymstick-ul este o “unealta” perfecta pentru un antrenament personal, dar de asemenea se poate folosi cu succes in antrenamente fitness de grup si de tip aerobic.

In continuare va prezint cateva tipuri de exercitii cu Gymstick-ul :

Exercitii :

1)    Gymstick-ul sprijinit pe umeri, banda elastica este prinsa de adidas.
Executie : Picioarele departate la nivelul umerilor, genunchii putin flexati, se executa o fandare inainte cu cate un picior. Se lucreaza toti muschii coapsei.

2)    Gymstick-ul este tinut in fata, priza departata la nivelul umerilor.
Executie : Impingem gymstic-ul in sus, si revenim in dreptul umerilor. Se lucreaza muschiul deltoid.

3)    Gymstick-ul este tinut in fata, la nivelul bazinului, priza departata la nivelul umerilor.
Executie : Flexam ambele brate , pana ce gymstick-ul ajunge in dreptul umerilor si coboram in dreptul bazinului. Se lucreaza muschiul biceps.

4)    Gymstick-ul este tinut inainte, la nivelul bazinului, priza ingusta bratele apropriate.
Executie : Ridicam gymstick-ul in dreptul umerilor, sub barbie, coatele urca. Se lucreaza muschiul trapez.

5)    Gymstick-ul este jos, picioarele departate la nivelul umerilor pe el, tinem corzile elastice incrucisate ( pe X ).
Executie : Fluturari laterale cu coarda elastica, pana in dreptul umerilor. Se lucreaza muschiul deltoid.

6)    Gymstick-ul este tinut jos, picioarele departate la nivelul umerilor tinem corzile elastic in mana, trunchiul indoit inainte la 90 grade.

Executie : Se executa extensia bratelor. Se lucreaza muschiul triceps.

ATENTIE : Greutatea exercitiului este data chiar de tine, pentru a creste greutatea exercitiului tot ce este necesar sa faci este sa infasori de 2-3 ori coarda elastica pe Gymstick in functie de dificultatea dorita.