Motto : “Yesterday’s food, today’s exercise, which builds tomorrow’s body.

MOVE FORWARD...!!!!STARTING,..TODAY..!!!


In primul rand, un corp frumos este un corp tanar, suplu, fara grasimi excedentare, cu o musculatura optim dezvoltata si intretinuta zilnic prin activitate fizica.Cand spun“corp tanar” nu ma refer la “tanar” din punct de vedere cronologic ci, biologic. Varsta biologica o putem influenta direct prin cunoastere, concretizata prin autodisciplina si multa munca, starea de sanatate jucand un rol primordial.
     
Activitatile fizice, deosebit de benefice pentru sanatate, pot fi dirijate intr-o maniera in care sa abordeaze optim metabolismul grasimilor, in timpul miscarii, metabolismul fiind solicitat astfel incat sa se consume cat mai multe grasimi sub forma furnizarii de energie.

DIMINEATA, ANTRENAMENTELE DE INTENSITATE MODERATA

Antrenamente usoare, in regim aerob (alergare usoara, mers pe bicicleta,inot, etc) efectuate dimineata inainte de micul dejun, de preferat in primele ore ale diminetii, au avantajul continuarii fazei de ardere nocturna a grasimilor si antrenarii accelerate a metabolismului lipidelor. Nivelul glicemiei fiind coborat, ultima masa fiind la o distanta considerabila, organismul apeleaza automat la stocul propriilor grasimi.
         
Important este in aceasta faza ca efortul sa fie moderat, astfel incat grasimile sa fie furnizori lenti de energie, pentru ca daca crestem intensitatea efortului, corpul “striga” dupa carbohidrati, scazand disponibilitatea de actiune. In consecinta, dimineata ideale sunt antrenamentele de rezistenta, care pot fi dozate foarte bine prin respiratie sau puls ducand la eficientizarea matinala a metabolismului lipidelor. De asemenea, antrenamentele de rezistenta pot fi efectuate la orice ora din zi, atata timp cat sunt la o intensitate moderata si astfel cu accentul pe metabolismul lipidelor. (In curele de slabire acest tip de antrenament este cel mai indicat.)

ZIUA SE INCHEIE CU ANTRENAMENTELE DE FORTA

Cand muschii sunt solicitati intens, corpul foloseste in primul rand carbohidrati pentru obtinerea energiei, iar momentul optim de declansare a procesului de constructie a muschilor prin antrenamentul de forta sau rezistenta in regim de forta sau viteza, este seara inainte de cina si este urmat apoi, la un interval cat mai scurt, de o masa bogata in proteine. Antrenamentul pentru constructia muschilor, are un efect dublu pentru arderea grasimilor, pentru ca datorita lucrarilor de reparatii si constructie nocturna a fibrelor musculare, creste numarul de calorii consumate si implicit metabolismul lipidelor.
     
Deosebit de important  este faptul ca cel ce face sport seara, trebuie sa-si alimenteze corpul exact la momentul potrivit, cat mai repede dupa terminarea antrenamentului, cu o cantitate suficienta de proteine, care sunt necesare pentru constructia musculara din timpul noptii. Metabolizarea proteinelor  se desfasoara cu consum energetic, motiv pentru care arderea grasimilor are loc si pe timpul noptii, cand dormim. Dar, atentie.! Pentru ca sa ne bucuram de aceste avantaje este obligatoriu sa nu asociem proteine cu carbohidrati. O alimentatie disociata, pe termen lung, ne garanteaza rezultatele.