Din când în când avem  privilegiul de a intra  în contact cu oameni care ne inspiră, oameni aparent simpli, banali, care ne fac să ne modificăm percepţia asupra propriei persoane şi implicit asupra realităţii imediate.  Voi încerca în acest material să vă prezint, prin optica unui antrenor personal profesionist, un mic studiu de caz, povestea unui luptător ce poate deveni oricând povestea  fiecăruia dintre noi.
                 Nume: David Cioară
              Sex: Masculin
                 Data naşterii: 02.08.1997
                 Statut: Elev
                 Domiciliul: Oraşul Slatina, Judeţul Olt
                 Înălţime: 172 centimetri
                 Greutate (înainte de a se apuca de sală):  153 Kilograme
                 Perioada la care ne raportăm: iunie 2013 – mai 2014
           Aşadar îl avem pe David, avem o zi cu aproximativ un an în urmă (iunie 2013) şi avem sala la care activez  ca şi antrenor personal, respectiv TTW Sports Club din Slatina. În acea zi am făcut cunoştinţă un copil fragil, timid, uşor retras. Raportându-ne la  realitate, problema lui David era una cu profunde implicaţii fiziologice, psihologice şi sociale. Nu ne este greu să privim lumea prin ochii unui adolescent, o lume care se raportează poate prea mult la standarde preconcepute de imagine, aspect fizic, ambalaj. Nu ne este greu să înţelegem lupta  propriului organism pentru viaţă, în fiecare minut al existenţei, a proceselor strict biologice. În acest context am început împreună marea aventură, procesul de transformare a propriului Eu, a conştientizării propriului corp, al modificării percepţiei asupra realităţii. Un proces complex în care s-au cautat şi s-au descoperit in primul rand resursele motivaţionale, forţa şi energia necesare schimbării. Avem un an lăsat în urmă, un an în care se vor fi consumat sute de ore de cardio si alte sute de antrenamente de forţă. A fost un timp în care David a învăţat cum schimbările de profunzime se instalează încet, uneori enervant de încet, întotdeauna de la simplu către complex, un timp în care a sesizat nevoia de informare din diferite domenii: nutriţie, anatomie umană, biomecanică, fitness, psihologie, etc. A fost timpul în care a învăţat că progresul si succesul nu reprezintă o linie continuă ci o adevarată sinusoidală, cu urcuşuri şi coborâşiri, că nu poţi veni mereu la sală în formă maximă dar că totuşi trebuie să fii acolo, să-ţi cizelezi corpul, să-l faci să asculte de tine. A învăţat că nu trebuie să fie mereu cineva langă el în proporţie de 100 % pentru a-şi face exerciţiile aşa cum trebuie.
            Azi, David şi-a creat propriul drum, şi-a clădit o voinţă şi o disciplină de fier. Este mai puternic, atât fizic cât şi psihic, este omul care zâmbeşte în fiecare zi, are  alură de sportiv. Este adolescentul căruia i se oferă respect de către toţi cei care-l cunosc, este cel care dă sfaturi în sală şi ajută pe cei care sunt la început de drum. David iubeşte calitatea, vrea muşchi. În acest sens sunt obligat, ţinând cont de anumite particularităţi, să-l înfrânez puţin deoarece are tendinţa de a folosi în antrenamente greutăţi mult prea mari pentru vârsta lui. Dacă e să discutăm strict pe cifre, pur cantitativ, David a pierdut  50 de kilograme în aproximativ 10 luni, în condiţiile în care o mare parte din kilogramele pe care acesta le are reprezintă masă musculară, adică vorbim de calitate.
          Povestea lui David poate fi a fiecăruia dintre noi. Aceasta reprezintă lupta noastră cu noi înşine, cu proprii demoni, cu propriile temeri. Lupta cu echilibrul, cu normele sociale, cu judecaţile si prejudecaţile semenilor noştrii.