Fitness Scandinavia Blog

Cum ne ingrasa stressul?

Tuesday, 30 July 2019 / Posted by Fitness Scandinavia in: Healthy Lifestyle

This article is available only in Romanian version.

Ti s-a intamplat vreodata sa te trezesti ca ai mancat o caserola intreaga de inghetata in timp ce povesteai la telefon o drama personala? Sau poate te-ai lasat prada tentatiei de a-ti lua multe produse fast food atunci cand te preseaza stresul unui deadline important la birou? Si poate ai realizat ca hainele de acum nu te mai incap si nu reusesti sa realizezi unde este problema de fapt. In mare parte, nu trebuie sa te invinovatesti. Stresul lucreaza impotriva noastra sub trei forme: ne creste pofta de mancare, nu ne lasa sa ardem grasimea si mai si actioneaza la nivel psihologic si interfereaza cu motivatia noastra de a mentine un stil de viata sanatos.
Read more

Ce alimente sunt permise si interzise in dieta Paleo. Idei de meniuri.

Wednesday, 24 July 2019 / Posted by Fitness Scandinavia in: Nutrition

This article is available only in Romanian version.

Dieta Paleo este una dintre cele mai populare in momentul de fata si in cea mai mare parte, isi merita laudele. Ideea dietei Paleo este de a ne crea mesele si meniurile bazandu-ne pe alimentele pe care le alegeau stramosii nostri cu mii de ani in urma.
Desi este practic imposibil sa stim cu exactitate ce consumau oamenii acum cateva mii de ani in diferitele parti ale lumii, cercetarile ne spun ca s-ar fi orientat spre o dieta bazata pe alimente integrale.
Prin urmarea unei diete bazate pe alimente de calitate si prin exercitiul fizic regulat, se presupune ca stramosii aveau rate mai scazute de imbolnaviri, fara a fi afectati de boli precum obezitate, diabet sau boli de inima.
De fapt, mai multe studii (https://www.healthline.com/nutrition/5-studies-on-the-paleo-diet ) sugereaza ca dieta Paleo chiar poate conduce la o slabire semnificativa (fara a fi necesara numararea caloriilor) si la umbunatatiri majore ale starii de sanatate.
Read more

De ce curele de slabire rapida nu sunt sanatoase?

Monday, 15 July 2019 / Posted by Fitness Scandinavia in: Healthy Lifestyle

This article is available only in Romanian version.
Este absolut firesc sa ne dorim sa obtinem rezultate cat mai rapid posibil. Acelasi principiu se aplica si in cazul, sau mai ales in cazul in care ne dorim sa slabim. Dar probabil ca ti-a fost recomandat ca mai degraba sa ai rabdare si sa faci mai degraba progrese mici. Astazi raspundem la intrebarea: de ce nu este bine sa slabesti rapid multe kilograme si sa tii o cura de slabire drastica?
Read more

Care sunt principiile si beneficiile dietei paleo?

Monday, 08 July 2019 / Posted by Fitness Scandinavia in: Nutrition

This article is available only in Romanian version.
Dieteticienii sportivi si nutritionistii lucreaza cu o multime de atleti cu diverse obiective. Unul dintre ele este, fara indoiala, felul in care isipot imbunatati performantele la antrenamente prin felul in care mananca si beau. Despre faptul ca nu exista o dieta perfecta am mai vorbit, insa pe de alta parte, exista o multime nerecomandate – care pot chiar compromite obiectivele sportive. Despre dieta Paleo am tot auzit vorbindu-se, in general in mod pozitiv, dar isi merita oare toata faima? Vom vedea in continuare.

Read more

8 dintre cele mai sanatoase surse de grăsime din alimente și beneficiile lor?

Friday, 05 July 2019 / Posted by Fitness Scandinavia in: Healthy Lifestyle

This article is available only in Romanian version.

Desi mitul conform caruia grasimile ne ingrasa a fost de mult demontat, am observat ca foarte multe persoane inca se mai tem de includerea lor in alimentatie. Totusi, in ultimii ani am observat o evolutie in mentalitatea colectiva si in abordarea fata de o alimentatie sanatoasa si vad ca tot mai multe persoane isi contruiesc planuri alimentare in care include si renumitele “grasimi bune”. Sa vedem astazi care sunt cele mai bune surse de grasimi sanatoase.
Read more

Care sunt beneficiile consumului de grăsimi și de sunt importante la dieta?

Monday, 01 July 2019 / Posted by Fitness Scandinavia in: Healthy Lifestyle

This article is available only in Romanian version.

Grasimile ne ingrasa. Grasimile cresc riscul bolilor de inima. Grasimile trebuie reduse pe cat posibil in alimentatie ca ne fac rau. De cate ori nu am citit asta, in special pe site-uri fara niciun fel de validare stiintifica sau venind din partea oamenilor complet neavizati? Totusi cum stau lucrurile de fapt? Astazi voi incerca sa pun intr-o lumina a adevarului situatia reala a consumului de grasimi.
Din  fericire, se poate observa cum curentul care demonizeaza consumul de grasimi incepe sa apuna si tot mai multa lume incepe sa inteleaga faptul ca fara grasimi in alimentatie, organismul nu poate functiona corect.
Sa vedem de ce?!
Read more
Facebook Messenger
WhatsApp